Constanța culturală Actorul Mihai Mălaimare lucrează cu studenții Facultății de Arte din cadrul Universităţii Ovidius

  • În cadrul unui proiect mai vast, prin care a lucrat cu aproape o sută de studenți de la facultăți de arte din toată țara, actorul Mihai Mălaimare a venit și la Constanța, unde a susținut workshop-ul „Statui vivante”
 
Prezent pe 11 și 12 aprilie la Constanța, actorul Mihai Mălaimare a susținut workshop-ul „Statui vivante”, la care au participat studenții de la Artele spectacolului (Actorie) și Arta actorului de music hall.
După cum a informat prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC), instituția de învățământ, în colaborare cu Centrul de cercetare ştiinţifică şi creaţie artistică “Euxin”, a găzduit atelierul susţinutut de actorul Mihai Mălaimare, alături de Mirela Vescan- makeup şi Rolf Vescan-film/foto.În cadrul evenimentului, Mihai Mălaimare a prezentat audienţei şi ultimele sale apariţii editoriale: „Caleaşca aurită”, „Statuia vivantă” şi „Actorul, Bufonul, Clovnul”.
Evenimentele găzduite de UOC fac parte din proiectul cultural „Moştenirea”, derulat prin Fundaţia Masca, prin care Mihai Mălaimare interconectează publicul la toate nivelurile fenomenului teatral românesc actual, analizându-i trecutul şi prevestindu-i viitorul.

Doctor în istoria teatrului din anul 1995, Mihai Mălaimare este director fondator al Teatrului Masca, din Bucureşti. În perioada 1984-1989 a fost profesor de actorie la Universitatea Naţională de de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) "I.L. Caragiale", București precum şi la Universitatea Ecologică din Bucureşti.
De asemenea, a susţinut un curs de pantomimă la Școala de teatru Pygmalion, din Viena şi la Gallaudet University (Washington, SUA), în calitate de profesor invitat (arta şi cultura românească).
În 2014 Academia de Teatru şi Arte Plastice din Chişinău i-a decernat titlul onorific de Doctor Honoris Causa, în cadrul Festivalului Class Fest.
 
Citește și:Vernisaj de artă plastică sub semnul primăverii, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

08 Nov 2023 433

Mii de euro de plătit RAEDPP Constanța, actuală Administrația Fondului Imobiliar, evacuează Biblioteca Petre Țuțea

20 Oct 2023 1017

Asociația Culturală Georgiana Rusu, în proces cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local! Decizia Tribunalului (MINUTA)

16 Oct 2023 560

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța deschide lucrările Simpozionului Internațional care marchează 100 de ani de la proclamarea Republicii Turcia (LIVE + FOTO)

12 Oct 2023 819

HCL Constanța privind finanțările nerambursabile, în atenția Tribunalului! Când se așteaptă răspunsul judecătorilor

11 Oct 2023 602

Proiectul cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” continuă în comuna Oltina. Spectacolul propus astăzi

06 Oct 2023 615

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” a încântat publicul din Cerchezu, Căscioarele și Viroaga (GALERIE FOTO)

04 Oct 2023 375

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

01 Oct 2023 491

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Programul evenimentelor din perioada 24-27 august 2023

23 Aug 2023 858

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Weekend-ul 19-20 August 2023 a avut parte de un mare succes

23 Aug 2023 510

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Programul spectacolelor din week-end

19 Aug 2023 416

Știri Constanța HCL Constanța privind finanțările nerambursabile, atacată la Tribunal (DOCUMENT)

26 Jul 2023 897

ZIUA LIVE. Mihai Lupu, președinte CJC „Lucrările la Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" vor începe până la sfîrșitul acestui an” (VIDEO)

18 May 2023 1633

Reprezentanții Asociației culturale Magrin vor ca o stradă din zona Peninsulară să poarte numele artistului fotograf, diplomat si filantrop. Stradelelor aflate în vizor le-au fost deja atribuite numele unor personalități locale (DOCUMENTE)

21 Mar 2023 2534

LIVE TEXT Trei momente culturale susținute în cadrul evenimentului „Basarabia – lacrimă de dor”, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Mar 2023 1612