Constanța culturală Dawn Way, lecție despre (ne)umanitate pusă în scenă de tinerii actori de la „Aici“. Pariul dintre Dumnezeu și Diavol (GALERIE FOTO + VIDEO)

Dawn Way. Sursă foto: ZIUA de Constanța
  • Pe 20 și 21 aprilie trupa de teatru „Aici“, coordonată de Tiberiu Roșu, a pus în scenă un spectacol de zile mari despre (ne)umanitate în sala Teatrului pentru copii și tineret „Căluțul de mare“ din Constanța. 

Zilele trecute, în sala Teatrului pentru copii și tineret „Căluțul de Mare“ din Constanța, tinerii actori de la trupa de teatru „Aici“ au pus în scenă un spectacol formidabil, încărcat de metafore despre cât de (ne)umani suntem. O parobolă tragi-comică, piesa Dawn Way ne oferă un prilej la meditație despre cât de prinși suntem între compasiune și indiferență, despre lumină și întuneric... despre un pariu între Diavol și Dumnezeu.
 
Dawn Way, scrisă de dramaturgul rus Oleg Bogaev, propune diferite tipologii contemporane de personaje, aflate în momentele lor de criză. După „pariul“ dintre Dumnezeu și Diavol, doi îngeri cad victime unor accidente auto, iar cupletele vinovate decid între calea morală și imorală. Totul se întâmplă sub vegherea Diavolului și a lui Dumnezeu. Deznodământul se particularizează, lăsând spectatorul să reflecteze asupra temei.
 
Între tragic și absurd, se strecoară umorul și comicul, sub muzica live oferită de aceiași tineri din trupa „Aici“.
 
Din distribuția piesei fac parte elevii: Cezara Cristache, Alex Stavrositu, Timeea Zanfir, Andi Țuțuianu, Clara Scarlat, Maria Sorici, Lucian Chelu, Eduard Damgalin, Stefan Oprișan, Robert Bileca, Vladimir Todoran, Theodor Coman, Maria Țepușă, Bianca Ilie, Eduard Târșoagă, Ioana Ursu, Alexandru Burcă, Sandra Armași, Tania Fustanela, regia artistică aparținându-i  actorului Tiberiu Roșu, coregrafia: Ravdan Geta-violeta, iar scenografia: Maria Tapusa.
 
Una dintre actrițele din spectacol, Maria Galathea Sorici, elevă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ ne-a povestit că „în punctul în care a ajuns societatea astăzi o astfel de piesă este foarte relevantă și binevenită, ținând cont că, în general, principiile morale fundamentale sunt trecute cu vederea. Ajungem chiar să nu mai știm ce e bine și ce este rău“ 
 
Este admirabil cum tinerii din trupa „Aici“, coordonați de Tiberiu Roșu, reușesc cu profesionalism, pasiune și dedicare să monteze aproape lunar astfel de spectacole.
 
Tiberiu Roșu, actor la rândul său, ne-a mărturist că „este plăcut să lucrezi cu elevii, dar și dificil pentru că ei trebuie să mă cunoască foarte bine și eu pe ei de asemenea. De ce? Doar astfel pot șă știu ce să le cer și ce sa îmi ceară mie. Noi petrecem foarte mult timp împreună, de multe ori ajungând sa-mi uit vârsta. Ei sunt familia mea, sunt bucată din viața mea“.
 
Sala a devenit neîncăpătoare, iar aplauzele au răsunat câteva minute bune. Vă invităm să îi urmăriți pe junii actori de la trupa „Aici“ pentru o pauză de la cotidian, câteva momente de energie bună și admirație!

 


Sursă foto + video: ZIUA de Constanța, afiș Facebook/Trupa AICI
 
Citește și:

Ce iese din „Trei jobene”, puteți vedea la Teatrul pentru copii și tineret din Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Călători străini prin Dobrogea (CXXXI) - Robert Snow (Marea Britanie, Anglia) (galerie foto)

04 Aug 2017 2246

Nickelback – Feelin’ way too damn good (video)

29 Oct 2016 3899