Constanța culturală Emoție și prieteni, la evenimentul editorial prilejuit de apariția volumului „Agatha Nicolau - Din Dragoste“

  • Un recent eveniment editorial i-a avut ca protagoniști pe Anaid Tavitian și actorii Agatha Nicolau și Virgil Andriescu  
 
 Sâmbătă, 18 iunie, Aula Bibliotecii Județene „I.N. Roman” din Constanța a fost mai plină ca niciodată, de emoție și de prieteni. Prieteni ai teatrului și ai spiritualității acestor meleaguri, apreciate de invitați ca un model de multiculturalism și de armonie între oameni.
 
S-a lansat volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“, coordonat de teatrologul Anaid Tavitian, „spiridușul intelectual” (cum l-a numit actrița intervievată) care a fost fermentul acestei cărți, cea care a venit cu ideea proiectului editorial.

Cartea a fost scoasă la editura Ararat, cu sprijinul Uniunii Armenilor din România, iar evenimentul de sâmbătă, prezentat de actorul Dan Cojocaru, a fost organizat de Sucursala Constanța a UAR.

Au vorbit despre volum Mihaela Corina Apostoleanu și Steliana Bajdechi, iar câțiva studenți ai Universității „Ovidius” Constanța, Facultatea de arte ( Betty Blumetti, Tudor Ciobotea, Marius Costea, Laurențiu Cotan, Andreea duță, Teodora Parpală, Leticia Țuțuianu, Constantin Stoichiță și Ștefania Trofin) au onorat oaspeții, susținând un recital foarte apreciat de public.

Emoția a fost la cote maxime, atunci când au luat cuvântul seniorii teatrului, Agatha Nicolau și prietenul său de-o viață, Virgil Andriescu. Ei au povestit cum și-au influențat reciproc destinul profesional și modul în care dragostea pentru teatru le-a pecetluit „destinațiile”.Aflasem despre povestea lor din cartea de memorii a actorului Virgil Andriescu, lansat luna trecută în sala Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, dar actorul a ținut să ne reinterpreteze întâlnirea loc providențială, din urmă cu șapte decenii, trezind nu doar hazul publicului, ci și o emoționantă întoarcere în timp.

Volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“ este un prilej de rememorare a celor zece ani petrecuți de actriță în Constanța, orașul său de suflet, unde a trăit anii cei mai fericiți, unde și-a cunoscut soțul iubit și unde a devenit mamă, dar și unde a luat primele premii pentru rolurile sale memorabile, de pe scena tomitană.

Trăind în prezent într-un colț de rai, pe dealurile Buzăului, Agatha Nicolau a descins acum la malul mării, într-o incursiune de utilă aducere-aminte și de reunire cu publicul și cei mai dragi prieteni, care vor avea, iată, ocazia să-i citească amintirile și să retrăiască, împreună cu ea, cele mai amuzante și emoționante momente ale unei vieți de poveste.


Citește și:

LIVE TEXT. Constanța Volumul „O viață așa cum s-a nimerit”, de Virgil Andriescu, lansat la Sala Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski (GALERIE FOTO)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Strategia culturală a municipiului Constanța transformată în maculatură chiar de autorii ei!

08 Aug 2022 744

Constanța. „Sunset Sea-mphony” Concert al orchestrei Bigg Dimm a’Band a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, pe faleza Cazinoului (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Aug 2022 998

Judeţul Constanţa, la judecată cu Asociaţia Eurocult, controlată de Adara Tramundana! Care a fost miza

18 Jul 2022 875

Constanța culturală „Răsăritul este mereu unde îți e sufletul” - eveniment editorial, la Biblioteca Județeană

12 Jul 2022 627

Constanța Culturală Start SEAS! A început Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – Constanța

08 Jul 2022 669

Constanța culturală Dublu eveniment editorial, sub semnul istoriei locale și al relațiilor internaționale

16 Jun 2022 1424

Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” invită constănțenii la spectacol! Țara Surâsului și Pianul Călător

14 Jun 2022 583

Constanța culturală Expoziție și evocări emoționante a unor armeni de seamă din Constanța (galerie foto)

13 Jun 2022 1187

Constanța culturală La mulți ani, draga noastră Anaid!

11 Jun 2022 1050

Constanța culturală Premiile „Ficțiunea” - o celebrare a celor care cred în poveste și în convergența artelor

10 Jun 2022 930

Constanța culturală Weekend cu invitați și povești, la Teatrul „Căluţul de Mare”

08 Jun 2022 665

Constanța culturală Asociația Creatorilor de Ficțiune va recompensa originalitatea celor mai creativi artiști români

07 Jun 2022 1113

#Constanța culturală „Piano Art” – pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

04 Jun 2022 575

Constanța culturală „Zări Alb Astre“, revista Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, la 75 de ani

02 Jun 2022 941

„Muzica e o necesitate pentru spirit” Alexandra Ușurelu - „fata care chiar există”!

02 Jun 2022 709