Constanța culturală Emoție și prieteni, la evenimentul editorial prilejuit de apariția volumului „Agatha Nicolau - Din Dragoste“

  • Un recent eveniment editorial i-a avut ca protagoniști pe Anaid Tavitian și actorii Agatha Nicolau și Virgil Andriescu  
 
 Sâmbătă, 18 iunie, Aula Bibliotecii Județene „I.N. Roman” din Constanța a fost mai plină ca niciodată, de emoție și de prieteni. Prieteni ai teatrului și ai spiritualității acestor meleaguri, apreciate de invitați ca un model de multiculturalism și de armonie între oameni.
 
S-a lansat volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“, coordonat de teatrologul Anaid Tavitian, „spiridușul intelectual” (cum l-a numit actrița intervievată) care a fost fermentul acestei cărți, cea care a venit cu ideea proiectului editorial.

Cartea a fost scoasă la editura Ararat, cu sprijinul Uniunii Armenilor din România, iar evenimentul de sâmbătă, prezentat de actorul Dan Cojocaru, a fost organizat de Sucursala Constanța a UAR.

Au vorbit despre volum Mihaela Corina Apostoleanu și Steliana Bajdechi, iar câțiva studenți ai Universității „Ovidius” Constanța, Facultatea de arte ( Betty Blumetti, Tudor Ciobotea, Marius Costea, Laurențiu Cotan, Andreea duță, Teodora Parpală, Leticia Țuțuianu, Constantin Stoichiță și Ștefania Trofin) au onorat oaspeții, susținând un recital foarte apreciat de public.

Emoția a fost la cote maxime, atunci când au luat cuvântul seniorii teatrului, Agatha Nicolau și prietenul său de-o viață, Virgil Andriescu. Ei au povestit cum și-au influențat reciproc destinul profesional și modul în care dragostea pentru teatru le-a pecetluit „destinațiile”.



Aflasem despre povestea lor din cartea de memorii a actorului Virgil Andriescu, lansat luna trecută în sala Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, dar actorul a ținut să ne reinterpreteze întâlnirea loc providențială, din urmă cu șapte decenii, trezind nu doar hazul publicului, ci și o emoționantă întoarcere în timp.

Volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“ este un prilej de rememorare a celor zece ani petrecuți de actriță în Constanța, orașul său de suflet, unde a trăit anii cei mai fericiți, unde și-a cunoscut soțul iubit și unde a devenit mamă, dar și unde a luat primele premii pentru rolurile sale memorabile, de pe scena tomitană.


Trăind în prezent într-un colț de rai, pe dealurile Buzăului, Agatha Nicolau a descins acum la malul mării, într-o incursiune de utilă aducere-aminte și de reunire cu publicul și cei mai dragi prieteni, care vor avea, iată, ocazia să-i citească amintirile și să retrăiască, împreună cu ea, cele mai amuzante și emoționante momente ale unei vieți de poveste.


Citește și:

LIVE TEXT. Constanța Volumul „O viață așa cum s-a nimerit”, de Virgil Andriescu, lansat la Sala Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski (GALERIE FOTO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța are de primit mii de euro de la Asociația Culturală Petre Țuțea! Decizia Tribunalului (MINUTA)

02 Apr 2024 513

Cât plătește administrația Chițac pentru conferințele Dilema de la Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 601

Veste șoc pentru Organizaţia Studenţilor Basarabeni la Tribunalul Constanța! (MINUTĂ)

12 Mar 2024 924

Administrația Fondului Imobiliar SRL, deținută de Primăria Constanța, proces cu Asociația Petre Țuțea, pentru peste 5.000 de euro! Se așteaptă verdictul

31 Jan 2024 816

Retrospectivă 2023 Un an bogat în activități culturale la Constanța. De la spectacole de teatru și vernisaje la proiecția documentarului „FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA”

28 Dec 2023 1013

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

08 Nov 2023 699

Mii de euro de plătit RAEDPP Constanța, actuală Administrația Fondului Imobiliar, evacuează Biblioteca Petre Țuțea

20 Oct 2023 1484

Asociația Culturală Georgiana Rusu, în proces cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local! Decizia Tribunalului (MINUTA)

16 Oct 2023 847

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța deschide lucrările Simpozionului Internațional care marchează 100 de ani de la proclamarea Republicii Turcia (LIVE + FOTO)

12 Oct 2023 1056

HCL Constanța privind finanțările nerambursabile, în atenția Tribunalului! Când se așteaptă răspunsul judecătorilor

11 Oct 2023 754

Proiectul cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” continuă în comuna Oltina. Spectacolul propus astăzi

06 Oct 2023 812

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” a încântat publicul din Cerchezu, Căscioarele și Viroaga (GALERIE FOTO)

04 Oct 2023 500

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

01 Oct 2023 686

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Programul evenimentelor din perioada 24-27 august 2023

23 Aug 2023 1044

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Weekend-ul 19-20 August 2023 a avut parte de un mare succes

23 Aug 2023 708