Constanța culturală Spectacolul cu piesa „Universuri paralele” a inaugurat glorios sala studio a Teatrului de Stat Constanța (GALERIE FOTO)

Sursa foto: ZIUA de Constanța
  • O sală nouă, pentru un teatru rămas fără scenă. Sau, cum spune francezul, „à quelque chose malheur est bon”
 
Seara de sâmbătă a fost pentru Constanța prilej de sărbătoare.
Orașul are o sală studio nou-nouță, recent amenajată în strada Ion Lahovary, acolo unde, până de curând, erau spațiile administrative ale Teatrului de Stat Constanța.
 
Directorul TSC, Erwin Șimșensohn, a dovedit că, atunci când se vrea, orice vis poate deveni realitate. Aceasta este forța unui lider, care, atunci când e confruntat cu obstacole, nu se lasă doborât, ci imaginează soluții și le pune în practică. 
 
Așa cum restricțiile aduse de pandemie au dus la reinventarea, anul trecut, aTeatrului de Vară Soveja, tot așa, acum, când reabilitarea fostei clădiri a Teatrului „Fantasio” i-a lăsat pe actori fără scenă, conducerea TSC a găsit o excelentă ieșire din impas – crearea provizorie a unei săli studio, făurită în timp record, cu mobilizare eficientă și forțe proprii.
Și pentru a da viață scenei din noua sală a Teatrului, a fost prezentat în avanpremieră spectacolul „Universuri paralele”, de David Lindsay-Abaire, în regia lui Radu Iacoban. Scenografia a fost semnată de Tudor Prodan, muzica îi aparține Aidei Šošić, iar lighting designul lui Alexandru Bibere.



Piesa lui David Lindsay-Abaire a fost premiată în 2007 cu premiul Pulitzer, iar în 2010 a fost ecranizată, cu Nicole Kidman în rolul principal. 

Varianta pusă în scenă la Constanța îi are ca protagoniști peMihaela Velicu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Lana Moscaliuc șiTheodor Șoptelea, cinci dintre cei mai buni actori ai talentatului colectiv de teatru condus deErwin Șimșensohn.

Spectacolul, deși are o notă tragică (este vorba de un cuplu care și-a pierdut copilul într-un accident) investighează, cu empatie și umor, modul în care durerea poate fi integrată și gestionată, felul în care oamenii se raportează la suferință și încercarea lor disperată de a-i supraviețui, lăsând furia să se transforme în acceptare și întunericul din suflet în lumină și speranță.

Premiera va avea loc pe 27 martie 2022, eveniment pe care vă recomandăm să nu-l ratați, dacă doriți să vă bucurați de un spațiu teatral nou și cochet, precum și de un spectacol de excepție, unde prestația impecabilă a actorilor confirmă forța remarcabilă a teatrului constănțean, locul său de frunte în pesajul cultural românesc.

Sursa foto galerie: Teatrul de Stat Constanța

 
Citește și:
 
Constanța culturală Retrospectiva premierelor teatrale constănțene

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța are de primit mii de euro de la Asociația Culturală Petre Țuțea! Decizia Tribunalului (MINUTA)

02 Apr 2024 510

Cât plătește administrația Chițac pentru conferințele Dilema de la Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 596

Veste șoc pentru Organizaţia Studenţilor Basarabeni la Tribunalul Constanța! (MINUTĂ)

12 Mar 2024 919

Administrația Fondului Imobiliar SRL, deținută de Primăria Constanța, proces cu Asociația Petre Țuțea, pentru peste 5.000 de euro! Se așteaptă verdictul

31 Jan 2024 812

Retrospectivă 2023 Un an bogat în activități culturale la Constanța. De la spectacole de teatru și vernisaje la proiecția documentarului „FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA”

28 Dec 2023 1009

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

08 Nov 2023 691

Mii de euro de plătit RAEDPP Constanța, actuală Administrația Fondului Imobiliar, evacuează Biblioteca Petre Țuțea

20 Oct 2023 1479

Asociația Culturală Georgiana Rusu, în proces cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local! Decizia Tribunalului (MINUTA)

16 Oct 2023 835

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța deschide lucrările Simpozionului Internațional care marchează 100 de ani de la proclamarea Republicii Turcia (LIVE + FOTO)

12 Oct 2023 1053

HCL Constanța privind finanțările nerambursabile, în atenția Tribunalului! Când se așteaptă răspunsul judecătorilor

11 Oct 2023 746

Proiectul cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” continuă în comuna Oltina. Spectacolul propus astăzi

06 Oct 2023 806

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” a încântat publicul din Cerchezu, Căscioarele și Viroaga (GALERIE FOTO)

04 Oct 2023 497

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

01 Oct 2023 682

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Programul evenimentelor din perioada 24-27 august 2023

23 Aug 2023 1039

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Weekend-ul 19-20 August 2023 a avut parte de un mare succes

23 Aug 2023 705