#ConstanțaCulturală Soprana Florența Marinescu, la aniversare!


 
  • Pe 26 aprilie 1959, se năștea, la Tulcea, soprana Florența Marinescu 
Muzicolog, profesor universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța, ambasador al artei înalte și profesioniste, soprana Florența Marinescu a întruchipat, de-a lungul anilor, cu emoție și autenticitate, personaje dragi iubitorilor de operă, în sute de concerte, recitaluri sau oratorii, interpretate peste tot în țară sau în lume - Tosca, Văduva Veselă, Lady Macbeth, Thais, Eliza din My Fair Lady, Santuzza în Cavalleria Rusticana, Prinţesa din Vânzătorul de păsări, Musette în Boema, Amelia în Bal Mascat, Abigaille în Nabucco, pentru a aminti doar câteva dintre rolurile sale memorabile.
A absolvit Liceul de Muzică din Constanța, specializarea pian, pentru ca, în 1986, să termine, ca șef de promoție, Conservatorul din București, cu specializarea Canto și muzică.

A urmat studii aprofundate de canto, la Londra, în 1992, cu o bursă de studii oferită de Sir Georg Solti, dar și studii în Franța (1995), cu o Bursă oferită de Fundația des Treilleurs.
În 2002, a obținut doctoratul în muzică, cu calificativul “Magna cum laude”.

Este de remarcat că, în anul 2003, când conducea Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național, Florența Marinescu a reușit, pe lângă alte zeci de proiecte cu impact universitar și academic, să obțină fonduri de la Ministerul Culturii, pentru reeditarea volumului „Dobrogea, 50 de ani de vieață românească”- lucrare de referință pentru istoria acestei provincii, apărută în 1928, cu prilejul semicentenarului revenirii Dobrogei la patria-mamă.
Având în palmares peste 30 de de titluri fundamentale ale repertoriului liric românesc si universal, s-a bucurat de o recunoaștere bine meritată, prin spectacole naționale și internaționale, concerte, emisiuni radio și TV, prezența în numeroase publicații și organizații profesionale, invitația de participare în jurii de specialitate, alături de alte nume de notorietate internațională.

Reprezentant de seamă al talentului, profesionalismului și excelenței în arta lirică, Florența Marinescu și-a făcut întotdeauna meseria cu responsabilitate și a onorat cum se cuvine harul pe care l-a primit de la Dumnezeu, împărtășind cu publicul meloman momente de memorabilă trăire și bucurie a sufletului.

Florența Marinescu este printre puținii artiști a căror strălucire pe scenă nu a umbrit calitatea omului – ea a rămas, în seninătate și smerenie, conștientă că tot ce primim de la providență trebuie să dăm mai departe, în artă, în viață, ca părinți sau ca dascăli.
 
Îi urăm mulți ani înainte, cu sănătate și inspirație, și îi mulțumim pentru tot ce a făcut în acest spațiu cultural unde s-a născut și s-a întors de fiecare dată, din peregrinările sale prin lume.
 

Căci Dobrogea a fost mereu, pentru Florența Marinescu, limanul ultim, așa cum mărturisea cu emoție, într-un omagiu adus tărâmului dintre ape:  „Cântecul meu este închinăciune și mulțumire pentru șansa de a fi fost un om al acestui pământ”.
 
Citește și:Interviu cu soprana Florența Marinescu „Dumnezeu e în toate, dar mai ales în artă”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța are de primit mii de euro de la Asociația Culturală Petre Țuțea! Decizia Tribunalului (MINUTA)

02 Apr 2024 512

Cât plătește administrația Chițac pentru conferințele Dilema de la Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 597

Veste șoc pentru Organizaţia Studenţilor Basarabeni la Tribunalul Constanța! (MINUTĂ)

12 Mar 2024 921

Administrația Fondului Imobiliar SRL, deținută de Primăria Constanța, proces cu Asociația Petre Țuțea, pentru peste 5.000 de euro! Se așteaptă verdictul

31 Jan 2024 815

Retrospectivă 2023 Un an bogat în activități culturale la Constanța. De la spectacole de teatru și vernisaje la proiecția documentarului „FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA”

28 Dec 2023 1011

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

08 Nov 2023 693

Mii de euro de plătit RAEDPP Constanța, actuală Administrația Fondului Imobiliar, evacuează Biblioteca Petre Țuțea

20 Oct 2023 1480

Asociația Culturală Georgiana Rusu, în proces cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local! Decizia Tribunalului (MINUTA)

16 Oct 2023 835

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța deschide lucrările Simpozionului Internațional care marchează 100 de ani de la proclamarea Republicii Turcia (LIVE + FOTO)

12 Oct 2023 1055

HCL Constanța privind finanțările nerambursabile, în atenția Tribunalului! Când se așteaptă răspunsul judecătorilor

11 Oct 2023 747

Proiectul cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” continuă în comuna Oltina. Spectacolul propus astăzi

06 Oct 2023 810

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” a încântat publicul din Cerchezu, Căscioarele și Viroaga (GALERIE FOTO)

04 Oct 2023 500

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

01 Oct 2023 686

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Programul evenimentelor din perioada 24-27 august 2023

23 Aug 2023 1041

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Weekend-ul 19-20 August 2023 a avut parte de un mare succes

23 Aug 2023 707