Constănțencele Sînziana Romanescu și Lelia Rus Pîrvan expun la Lisabona și susțin un workshop despre pictura românească pe sticlă



Artistele constănțene Sînziana Romanescu și Lelia Rus Pîrvan, împreună cu Alexandru Șerbănescu, invitatul lor, vor prezenta, între 17 și 19 aprilie, la Escola Superior de Educaḉao din cadrul Institutului Politechnic din Lisabona, Portugalia, expoziția „Colorful Abstractions“.



În aceeași perioadă, cele două artiste, care sunt și lectori universitari la Universitatea „Ovidius“ din Constanța, vor susține pentru studenții din Lisabona workshop-ul „Pictura românească pe sticlă între tradiție și inovație“, aducând această tehnică veche în perioada contemporană.

„Lucrările celor trei artiști ce vor expune la Lisabona au în comun tema marină și gustul pentru experiment. Sinziana Romanescu pornește de la ideea elementelor primordiale și își imagineză o lume în care apa, redată în tehnică mixtă sau doar acuarelă este motivul prefacerii continue, a nașterii și a oglindirii. La Lelia Rus Pîrvan predomină elementul terestru, ocrul nisipului făcând trimitere la ideea că suntem toți fire de nisip în marele ocean al vieții, în timp ce lucrările lui Alexandru Șerbănescu sunt realizate în tehnica cianotipiei pe sticlă și au în centrul lor pescărușul, simbol al orașului din care provine, dar și al aerului“, se arată într-un comunicat de presă.



O expoziție cu pictură pe sticlă, intitulată „Spațiul sacru“, în care studenții constănțeni au expus alături de profesorii lor a fost deschisă pe 28 martie, la Muzeul de Artă Constanța.

„Prin aceste activități cei trei artiști și cadre didactice ai Universității «Ovidius» din Constanța își propun să promoveze arta și cultura românească, dar și învățământul superior de artă din  Dobrogea“,  se mai arată în  comunicatul de presă. 

Sursă foto: Alexandru Șerbănescu

Citește și:

„Spațiul sacru“ se deschide la Muzeul de Artă​

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Nita Gica

11 Apr, 2018 10:08

Uram succes deplin atistilor nostri Constanteni.

Articole asemanatoare

Workshop la Muzeul de Artă Constanța dedicat Zilei Mondiale a Artei

12 Apr 2024 368

În cadrul Festivalului „Primăvara artelor” Muzeul de Artă organizează un workshop pentru masteranzi

10 Mar 2021 3540

Constanța. Vernisaj „Signa”, pe simezele virtuale ale Facultății de Arte

06 May 2020 2175

#ConstanțaEsteBine - Premieră în peisajul artistic național Vernisaj virtual la Facultatea de Arte - „Corpul uman - armonie, estetică și realism”

07 Apr 2020 4769

Constănțencele Sînziana Romanescu și Lelia Rus Pîrvan au promovat tainele picturii pe sticlă la Lisabona (galerie foto)

07 May 2018 3569