Corespondență din Kuweit Premieră în cariera coregrafei Stela Cocârlea (galerie foto+document)

 
Între artiștii constănțeni sărbătoriți anul trecut, cu prilejul evenimentului organizat de ZIUA de Constanța - „Incredibila memorie a teatrului constănțean”, s-a numărat și balerina Stela Cocârlea (CV în secțiunea „Documente“). 
Coregraf cu prestații redutabile în Italia și Kuweit, ea face parte din generația martorilor botezului înființării companiei de balet „Oleg Danovski”, între anii 1978 - 2001 fiind solista acestui teatru. Cea mai recentă realizare, în calitate de cadru universitar la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”, se leagă de coregrafia spectacolului „Cocoșatul de la Notre Dame”, un proiect revoluționar al studenților viitori artiști, un music-hall răsplătit cu premii naționale.
 
În urmă cu trei ani, balerina Stela Cocârlea era chemată în Kuwait să preia postul de director balet al Centrului de Arte, iar zilele acestea ne-a transmis un emoționant mesaj: „Am înființat prima școală de balet, am avut spectacole de balet pe coregrafii făcute special pentru ei, atât clasice, cât și contemporane, inspirate de muzica sau dansurile lor tradiționale. Anul acesta am revenit în Kuwait și am debutat cu un spectacol intitulat «Art street around the world» în conceptul și coregrafia mea. A fost un mare-mare succes și pentru prima dată două studente ale Centrului au participat la Festivalul de dans Instinct, organizat de Lazar Alice Constantin, în București, unde au obținut premiul întâi la Contemporan și cel mai bun moment pentru categoria 16 ani”.

Sursa foto: Imagini puse la dispoziție de Stela Cocârlea 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stela Cocârlea, la a 65-a aniversare. Constanța, locul desăvârșirii profesionale a balerinei

01 Nov 2023 1279

La mulți ani, Stela Cocârlea!

02 Nov 2021 2187

#citeșteDobrogea Stela Cocârlea, veșnic tânără, chiar și în postura sa de bunică fericită

02 Nov 2020 4141

Stela Cocârlea, maestra valențelor culturale și a combinării artelor

02 Nov 2019 3766

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru balerina Stela Cocârlea

02 Jul 2018 2974

Portrete. Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea Pe scena vieţii. Marii artişti ai Constanţei (XXlX) (galerie foto)

06 Feb 2017 5124

PROGRAM SPECTACOLE

11 May 2015 1681

TEATRUL DE STAT CONSTANŢA - PROGRAM SPECTACOLE

27 May 2014 1662