05 Sep, 2021 17:24
2395
Isabela BOANTĂ
Dima NANCU
- Cosmin Dragomir lansează prima carte de autor. Jurnalistul a reușit să înglobeze într-un mod inedit rețete culinare de tot soiul.
În aceste momente se desfășoară lansarea primei cărții a lui Cosmin Dragomir la Restaurantul Ana și Ion din Constanța. În afară de discuții și autografe, cei prezenți se vor bucura și de o degustare de vinuri de la Crama Histria.
„Curatorul de zacuscă – texte gastronomice“ este o culegere de articole, studii, editoriale și interviuri publicate în diferite medii, dar și inedite (scrise special pentru acest volum). Volumul abordează diferite teme de istorie ale antropologiei culinare românești și beneficiază de o multitudine de ilustrații.
În format mare, coperta cartonată, full color și consistent (432 de pagini), volumul poate face deliciul oricărui gurmand, gourmet sau pasionat de lectură. Autorul promite o sumedenie de fun facts gastronomice autohtone care dovedesc cât de suprinzătoare este istoria noastră culinară. Cartea se adresează tuturor categoriilor de cititori, nu are pretenții academice, ba chiar din contră, este scrisă și paginată cu gândul de a nu intimida pe nimeni.
Cosmin Dragomir este fondatorul GastroArt – prima revista dedicată cercetării istoriei gastronomiei și a ospitalității românești, coorganizator al Congresului Național de Gastronomie și Vin, coinițiator al legii Ziua Națională a Gastronomie și Vinurilor din România, organizator a zeci de conferințe, dezbateri și evenimente cu tematică – identitate gastronomică națională.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: