Daniela Vlădescu despre ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului „Vom porni aventura cea mai aventuroasă”


Începând din acest week-end, timp de șase săptămâni, până pe 5 decembrie, scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va găzdui poate cea mai grea ediție a tradiționalului Festival Internațional al Muzicii și Dansului, ajuns la cea de-a 46-a ediție.
Cu inevitabilele emoții pricinuite de contextul pandemic actual mai ales, emoții care depășesc poate tensiunea organizării unei noi ediții, directorul teatrului, Daniela Vlădescu, a oferit un cuvânt înainte emoționant: „Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului este despre Teatrul Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» din Constanța.
Au trecut atât de mulți ani în care spuneam că ne este greu, și că încercăm, că și putem, că vom rezista, și că vom învinge, că sperăm în mai bine, că etcetera, etcetera, etcetera. A trebuit să vină anul 2020 ca să ne dăm seama că până acum nu ne-a fost atât de rău și că greul abia acum începe.
Trebuie să ne dovedim puterea, înțelepciunea, talentul și profesionalismul, trebuie să ne dovedim utilitatea și să ne arătăm respectul pentru public, pentru meseria noastră, pentru ARTĂ și pentru CIVILIZAȚIE, dar și să îi ocrotim pe toți cei din jurul nostru.
Așa că vom porni aventura cea mai aventuroasă, Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția a 46-a, în anul 2020, anul în care multe generații au văzut pentru prima dată ce înseamnă o pandemie. Și pentru mine este prima dată, și pentru tine, și pentru ei, și pentru noi toți, cei născuți după precedenta pandemie. Asta a fost trista introducere, cu timide note de speranță și cu sonorități de îmbărbătare.
Acum vorbim despre MUZICĂ, despre DANS, despre INSTRUMENTE și VOCI, despre GRAȚIE  și FORȚĂ, SENSIBILITATE și TALENT. Pentru că toate acestea la un loc înseamnă acest FESTIVAL, cel mai longeviv din galeria de festivaluri muzicale și măiestre românești.
Vă așteptăm. Vă promitem că veți fi protejați și ocrotiți și că sufletul vă va fi luminat prin darurile noastre: spectacole de operă, balet, operetă, concert simfonic, seri de muzică folk și romanță, recitaluri de excepție, dar și spectacole inedite - PREMIERE, cum le spunem noi. Încercăm să vă aducem NORMALITATEA și să vă conducem în lumea minunată a spectacolelor muzical-coregrafice. Noi toți, cei ce formăm o echipă greu de învins, sau, vorba filmului, «greu de ucis».
Sănătate vă dorim! Solidaritate în lupta contra acestui dușman perfid! împreună putem să iubim, să ne bucurăm și, doar împreună, putem să luptăm și să învingem!
În această seară arma noastră este talentul!”.
 
O gală extraordinară de operă va deschide festivalul

În prima seară de festival, sâmbătă, 31 octombrie 2020, de la ora 18:30, este programată o Gală extraordinară de operă, la pupitrul dirijoral fiind Gheorghe Stanciu. Soliști: Ionuț Pascu (București), Paul Lungu (București), Georgeta Grigore (București), Laura Eftimie, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Marius Eftimie.
 
Duminică, 1 noiembrie 2020, de la ora 18:30, opereta „Rigoletto”, de G. Verdi, va avea în distribuție soliștii: Ionuț Pascu (București), Laura Eftimie, Doru Iftene, Orest Pîslariu (București), Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin, Bogdan Ocheșel, Andrei Băican, Adrian Pîrlea, Ionela Duma, Georgiana Medeleanu, Octavian Minea. Regia artistică - Emil Strugaru. Scenografia - Grigore Gorduz. Dirijor - Gheorghe Stanciu. Maestru cor - Adrian Stanache. Coregrafie - Fănică Lupu-Liești.

 
Citește și:

Teatrul „Oleg Danovski" anunță ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legături cu Constanța! Omul de afaceri Arpad Paszkany și Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor, vor fi audiați la Înalta Curte

05 Apr 2021 1192

Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Zeci de mesaje de condoleanțe

07 Mar 2021 3579

Reacția managerului Daniela Vlădescu, la primirea Ordinului „Meritul cultural” „Îi felicit pe toți cei care au slujit cu dăruire și talent această instituție de tradiție și de prea mult timp încercată”

19 Jan 2021 2698

Interviu cu Daniela Vlădescu, manager al Teatrului național de operă și balet "Oleg Danovski" din Constanța Lumea poate fi salvată doar cu Iubire și Credință

10 Dec 2020 2475

Șase spectacole ale Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului au fost anulate Directorul Daniela Vlădescu speră în derogări pentru repetițiile la cele două premiere

04 Nov 2020 3660

Teatrul „Oleg Danovski” deschide stagiunea în sala de spectacole. În acest week-end, primul spectacol de balet

17 Sep 2020 2726

O pierdere grea în lumea muzicală a României. Un mare dirijor, răpus de COVID-19

27 Jul 2020 2890

Al cincilea week-end artistic, în aer liber, oferit de Teatrul „Oleg Danovski”

11 Jul 2020 3092

S-a stins o stea a Operei Române, tenorul Florin Diaconescu. Mesajul managerului Daniela Vlădescu

15 Mar 2020 4066

Directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanța își exprimă nemulțumirea față de bugetul 2020

05 Feb 2020 1196

Concerte de Crăciun, la Constanța

11 Dec 2019 2494

Constanța Spectacol memorabil la Pavilionul Expozițional - Connecting Opera

25 Nov 2019 5787

Divertismentul muzical „O sole mio” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Jan 2019 1256

Daniela Vlădescu - „Oamenii de teatru ştiu să meargă mai departe, să treacă peste toate greutăţile pentru publicul lor“ (galerie foto)

27 Nov 2018 2266

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța își poate continua activitatea. Ce a decis Ministerul Culturii

16 Oct 2018 1379