Cultura

Daniela Vlădescu - „Oamenii de teatru ştiu să meargă mai departe, să treacă peste toate greutăţile pentru publicul lor“ (galerie foto)

Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa şi-a încheiat duminică ce-a dea 44-a ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, un eveniment plin de viaţă, energie şi diversitate.
 
În An Centenar, Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa a dedicat câteva reprezentaţii acestui eveniment. Directorul TNOB, Daniela Vlădescu, a menţionat că spectacolele teatrului ţin cont atât de evenimentele istorice, cât şi de dorinţa publicului. „Noi dorim să fim cu gândul la toate evenimentele care sunt impuse de situaţii, de istorie, de public. Ne gândim întotdeauna să avem o activitate demnă de o instituţie naţională de spectacole. Pentru publicul constănţean suntem întotdeauna prezenţi cu activităţi de calitate, cu spectacole curate, spectacole făcute cu dragoste”, a declarat directorul teatrului, Daniela Vlădescu.
 
Spectacolele „Pilde de istorie. Lecţie de cultură” şi „Un veac de muzică românească” au fost inspirate de Centenar, iar în cadrul Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, concertul simfonic susţinut de Alexandru Tomescu, Horia Mihail şi Marin Cazacu a fost dedicat aceluiaşi eveniment.
 
„Pentru Centenar am avut în programul minimal nişte proiecte: unul educativ, „Pilde de istorie. Lecţie de cultură”, în care am prezentat creaţii ale compozitorilor români de după Unire şi un spectacol care s-a numit „Un veac de muzică românească”, cu orchestră, pentru publicul larg”, a declarat Daniela Vlădescu.
 
Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului a fost deschis cu „Concertul prieteniei româno-turce”, menit a marca şi cei 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Turcia.
 
Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa va organiza o Gală a Prieteniei în Izmir, unde vor prezenta „Cavalleria rusticana“ şi „Paiaţe“, aşa cum s-a întâmplat la Constanţa în data de 28 octombrie, cu solişti de la opera din Izmir. „Este un proiect bilateral în care ei au sărbătorit Ziua Naţională a Republicii Turce la noi, în data de 26 octombrie, iar noi mergem să sărbătorim ziua noastră naţională în data de 1 decembrie, la Opera din Izmir”.
 
Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului s-a întrecut pe sine în acest an, astfel că toate recordurile anilor trecuţi au fost bătute. Sălile au fost pline, biletele au fost vândute în totalitate la cele 14 evenimente din cadrul festivalului, participând aproximativ şapte mii de spectatori.
 
Organizatorii ştiu deja care sunt cele mai atractive spectacole pentru public şi că trebuie câţiva solişti şi dirijori buni pentru a putea atrage oamenii la teatru. „Am avut şi un concert atipic în cadrul Festivalului, „A whole new world”, în care s-au cântat piese ale trupelor străine Queen, Abba, Mickael Jackson, din filmele muzicale, din music-hall-uri celebre. Un spectacol foarte antrenant, având toate genurile muzicale şi genurile spectacolului muzical-coregrafic”, a conchis Daniela Vlădescu.
 
Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului a avut un real succes, constănţenii, ca de obicei, au fost prezenţi în număr mare, ei fiind atraşi de lumea artistică, de tot ceea ce poate oferi teatrul, motivaţi de iubirea sinceră pentru viaţa culturală a oraşului. „Cred că, la cum au fost aplauzele finale, ne-am achitat cu onoare şi cu tot sufletul”, a spus Daniela Vlădescu.
 
Un lucru este cert, așa cum reiese şi din afirmațiile directorului instituţiei: oamenii de teatru s-au descurcat întotdeauna cu ce au avut la îndemână. Au luptat pentru tot ce e frumos, au luptat să împărtăşească aceasta şi publicului. „Oamenii de teatru ştiu să meargă mai departe, să treacă peste toate greutăţile şi asta încercăm să facem şi noi, încă din 2004, pentru publicul nostru”, a declarat Daniela Vlădescu.
 
Sursa foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stagiunea lui Florar pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

10 May 2019 503

Artiştii mai aşteaptă! Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanţa a pierdut procesul cu Asociaţia „Eurocult“

06 Feb 2019 855

Spectacolele lui Făurar pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

29 Jan 2019 753

Turneu de mare succes în Germania Balerinii constănțeni, copleşiţi de binemeritate aplauze

15 Dec 2018 1023

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, la judecată cu Asociaţia „Eurocult“. Dosarul, amânat

16 Nov 2018 455

Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului reuneşte România cu etniile vecine, prin artele frumosului (galerie foto)

29 Oct 2018 805

Festivalul Verii 2017 Teatrul Național de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanţa, la judecată cu Asociaţia „Eurocult“

26 Oct 2018 829

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, la ediția cu numărul 44. Ce spectacole pot vedea constănțenii

24 Oct 2018 766

TNL Constanța. Soluții pentru salvarea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovsky”

15 Oct 2018 644

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru tenorul Vasile Moldoveanu

08 Aug 2018 1046

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru regizorul Claudiu Cristescu (galerie foto)

06 Jul 2018 1159

LIVE TEXT. Acum, şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Schimb de replici dur, în debutul ședinței, între primar și consilierul PNL, Cristina Văsii (galerie foto)

28 Jun 2018 1865

#RespectTeatru Marele regret al artistului Adrian Daminescu - „Nu Oleg Danovski a făcut această Operă, ci tatăl meu“

15 Jun 2018 4019

Imagini de la eveniment Anaid Tavitian, fostul secretar literar al Teatrului de Stat Constanţa, aniversată la Teatrul Naţional "Oleg Danovski" (galerie foto)

12 Jun 2018 953

#RespectTeatru Mesaj dedicat sărbătorii seniorilor teatrului constănţean. Tenorul Vasile Moldoveanu

11 Jun 2018 1118