De astăzi, puteți achiziționa bilete sau abonamente la Festivalul George Enescu

  • S-au pus în vânzare bilete și abonamente pentru Festivalul George Enescu
Începând de astăzi, 14 iulie 2020, iubitorii muzicii pot cumpăra bilete și abonamente la 28 de concerte și recitaluri transmise online în cadrul Concursului Internațional George Enescu, care se va desfășura între 29 august și 20 septembrie 2020.

Este pentru prima oară în istoria Festivalului şi a Concursului Internaţional George Enescu când organizatorii pun în vânzare bilete şi abonamente pentru accesul la concerte şi recitaluri în varianta online.

"Decizia a fost luată pe fondul schimbărilor impuse de pandemie şi este menită să sprijine organizarea Concursului Enescu şi să asigure continuarea unei relaţii normale între artişti şi publicul lor: muzicienii evoluează pe scenă, spectatorii îi răsplătesc atât cu aprecierea lor, cât şi cu achiziţionarea de bilete. Fondurile obţinute din vânzarea biletelor şi a abonamentelor vor fi utilizate pentru a acoperi o parte din costurile impuse de susţinerea evenimentului. Sperăm ca iubitorii Festivalului şi ai Concursului Enescu să fie alături de noi şi în vreme de pandemie, aşa cum sunt şi în vremuri normale", a declarat Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului Enescu.

Achiziţia biletelor şi a abonamentelor se va face de pe site-ul Festivalului Enescu, prin intermediul platformei Eventim sau direct de pe site-ul Eventim. Un bilet sau un abonament cumpărat va oferi spectatorului posibilitatea de a da acces la concerte unui număr de 3 IP-uri diferite. Elevii, studenţii şi profesorii de la şcolile, liceele şi universităţile de muzică vor avea acces gratuit, pe baza unui mecanism care va fi anunţat ulterior.

Preţurile abonamentelor şi biletelor: un abonament integral, care acoperă 28 de evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale de la vioară, violoncel şi pian, cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi, etapa a II-a şi semifinala fiecărei Secţiuni din cadrul Concursului) - 99 de lei, pentru trei IP-uri diferite. Abonamentul parţial, care acoperă 10 evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale ale etapelor de vioară, violoncel, pian şi cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi - 89 de lei, pentru trei IP-uri diferite.

Biletele individuale, pentru un singur concert (gală, una dintre finalele la vioară, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar poate fi achiziţionat la preţul de 29 de lei pentru trei IP-uri diferite.

Decizia privind accesul publicului în sala Ateneului Român va fi luată în cursul lunii august, în funcţie de situaţia sanitară din Bucureşti. Totuşi, numărul de locuri disponibile în sală va fi mult mai mic decât în mod obişnuit, pentru a asigura distanţarea socială. Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiştilor care vin în România, cât şi a publicului, se arată în comunicat.


Sursa foto: festivalenescu.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzica ne eliberează, când ne simțim captivi. Festivalul internațional „George Enescu“, la tine acasă

20 Mar 2020 2768

Muzica Festivalului „George Enescu“, în benzinăriile Rompetrol Alexey Golovin - „Promovarea artiştilor români şi internaţionali, importantă pentru dezvoltarea comunităţilor“

29 Aug 2019 1087

#citeşteDobrogea „Simplitatea în viaţă este adevărata libertate“. O perspectivă inedită a celui mai important muzician român din toate timpurile

04 May 2019 1834

Festivalul de poezie amuzantă ,,În aşteptarea lui Moş Crăciun", la Şcoala Gimnazială Nr.12 " B. P. Hasdeu", Constanţa

11 Dec 2018 1065

Rompetrol, partener principal Festivalul George Enescu 2017 - inovație în muzica clasică

04 Sep 2017 2480

Viaţa şi opera marelui compozitor George Enescu - Festivalul „George Enescu“

01 Sep 2017 6103

„Festivalul George Enescu” Proiecții live la Cinema Cityplex - Tomis Mall

25 Aug 2015 1696

KMG International sub brandul Rompetrol, partener al Festivalului Internațional „George Enescu”

25 Aug 2015 1454

Comunicat - Rompetrol - Festivalul George Enescu

25 Aug 2015 1033

Cel mai asteptat eveniment al anului 2015 “Festivalul George Enescu” 6 Proiecții Live la Cinema Cityplex – Tomis Mall 30 August-20 Septembrie 2015

24 Aug 2015 1222

Rompetrol, partener al Festivalului „George Enescu“ „Suntem onorați să oferim publicului o parte din magia marelui compozitor“

04 Sep 2014 2567

Podiumul unui concurs internațional de chitară, ocupat de constănţenii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan (galerie foto)

18 Jul 2014 3864

Grupul Rompetrol partener al Festivalului Internațional George Enescu

09 Sep 2013 1374

Grupul Rompetrol, partener al Festivalului Internațional George Enescu

09 Sep 2013 1247

Festivalul Național Remember Enescu, găzduit de Colegiul Regina Maria

03 Jun 2013 1290