De Ziua Dobrogei, pe scena Casei de Cultură din Constanţa Spectacol cu Cezara Dafinescu şi proiecţie de film, ambele în regia lui Toma Enache

Joi, 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa a pregătit două evenimente „orchestrate” de regizorul Toma Enache (49 ani). Este vorba despre spectacolul „Jumătatea mea, bărbatul!”, un one... woman show, având-o protagonistă pe îndrăgita actriţă Cezara Dafinescu (71 de ani), dar şi proiecţia filmului „Între chin şi amin”.
 
Iată ce declara regizorul Toma Enache despre prestaţia Cezarei Dafinescu: „După 40 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, actriţa Cezara Dafinescu vine la o întâlnire cu publicul său. Și vine la întâlnire cu traista plină de amintiri! A îndesat în ea copilăria, adolescenţa, femeia îndrăgostită, frânturi din viaţa şi din filmele sale, emoţii şi trăiri, vechi si noi. Vă invităm să fiţi părtaşi la aceste daruri pe care Cezara Dafinescu le oferă în spectacol cu pasiunea, generozitatea, talentul şi frumuseţea care au însoţit-o întotdeauna!”.
 
Iar actriţa Cezara Dafinescu, în replică, afirmă: „Abia aştept să urc din nou pe scenă, ca să mă întâlnesc cu publicul meu, într-o piesă scrisă special pentru mine de George Arion şi pusă în scenă de regizorul Toma Enache: «Jumătatea mea, bărbatul». Ne-am obişnuit să ne amintim de actorii pe care-i iubim doar atunci când pleacă într-o stea! Ce-ar fi să le dăm şansa să fie alături de noi şi când mai au încă ceva de spus ?! Timp de peste 40 de ani am strâns în suflet toate vorbele pe care aş fi vrut să vi le spun, toată dragostea pe care v-am păstrat-o. Cred că a venit momentul să stăm din nou faţă în faţă! Aţi fost lângă mine la bine şi la rău, m-aţi ajutat să trec peste clipe grele. Am vrut de multe ori să plec, dar de fiecare dată, prin dragostea voastră, m-aţi întors din drum. 
M-am sprijinit mereu pe umerii voştri, pe dragostea voastră… De multe ori voi, spectatorii, aţi fost singura mea familie, singurul sprijin. Vine o vreme când tragem linie şi adunăm… Timpul în care am iubit, am urât, am greşit, câtă iubire am primit, câtă am dăruit, dar şi câtă am irosit. Vă propun acum o astfel de întâlnire. Una în care să-mi daţi prilejul să mă arăt aşa cum sunt, cu bune şi rele, cu vise şi speranţe!”
.
La final, va avea loc proiecţia filmului regizat de Toma Enache „Între chin şi amin".
Preţ bilet: 60, 80 şi 100 lei.
 
Citeşte şi:
 
O comedie despre bântuiri şi neveste - vii sau moarte - pe scena Casei de Cultură din Constanţa
 
Loredana Groza revine pe scena Casei de cultură din Constanţa
 
Maia Morgenstern şi Medeea Marinescu, într-un spectacol de excepţie, la Casa de Cultură din Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Persoană decedată găsită pe trotuar în zona Casa de Cultură (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Apr 2024 3216

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1836

Constanța Atenție șoferi! Nu funcționează semafoarele din intersecția de la Casa de Cultură (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 499

Patru spectacole în luna aprilie la Teatrul de Stat Constanța, printre care și noua producție, „Casa Bernardei Alba”

30 Mar 2024 730

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1563

De 8 martie Comedia „O scrisoare pierdută" la Casa de Cultură Constanța

05 Mar 2024 739

Consiliul Local Constanța, recurs contra Arhipiscopiei Tomisului pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Dosarul, amânat

29 Feb 2024 558

Filofteia Pletea, numită directorul interimar al Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța

13 Feb 2024 1033

Atenție șoferi! Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Casa de Cultură Constanța se montează stâlpișori pentru delimitarea benzii pentru autobuze (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 7148

Constanța Kira Hagi, pe scena Casei de Cultură, în „Sistemul Perfect“. Interes deosebit pentru spectacol (GALERIE FOTO)

30 Jan 2024 1454

Lucrările de îmbunătățire a mediului urban în zona Coiciu - Casa de cultură avansează

25 Jan 2024 610

Arhiepiscopia Tomisului câștigă, din nou, procesul pentru Catedrala Eroilor, de la Casa de Cultură! Anularea autorizației nu schimbă terenul în „spațiu verde“ (MOTIVARE)

17 Jan 2024 1631

Arte marțiale Constanța Lazăr Iordache și Ștefan Andriuță, antrenament în condiții extreme. Pe nisip, dar și în apa Mării Negre! (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Jan 2024 1886

Știri Constanța azi Nu funcționează semafoarele în zona Casa de Cultură! (FOTO+VIDEO)

21 Dec 2023 1125

Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

04 Dec 2023 1304