De Ziua Mondială a Filosofiei, o dezbatere despre „Filosofie și Sănătate”

  • Pe 18 noiembrie, Asociația Culturală Noua Acropolă Constanța organizează un eveniment online dedicat celebrării Zilei Mondiale a Filosofiei
 
În fiecare an, a treia zi de joi din luna noiembrie este dedicată de UNESCO aniversării Zilei Mondiale a Filosofiei, a impactului constructiv pe care îl are atitudinea filosofică în viața indivizilor și a comunităților.

Asociația Culturală Noua Acropolă ne invită, și anul acesta, la evenimentele dedicate acestei celebrări. Demnitate, gândire profundă, imaginație, discernământ, dialog, cultivarea valorilor morale și a responsabilității pentru viitor - toate acestea sunt roade ale spiritului filosofic.

Prin studiul comparat, investigarea cu propria minte și aplicarea în practică a ideilor înțelese, valorile devin principii de viață și ne sprijină evoluția.
Și pentru că starea noastră de bine, fizică și mentală, este o temă mai actuală decât oricând, joi, 18 noiembrie, începând cu ora 19, va fi inițiat un dialog intitulat „Filosofie și sănătate”.

Evenimentul va fi gratuit și va avea loc online, pe https://oinar-server.go.ro/constanta.

De asemenea, „Noua Acropolă” va fi în dialog cu iubitorii filosofiei și în zilele care urmează - vineri 19 noiembrie, de la ora 19 (pe o temă ce vizează „Filosofia și psihologia”), și duminică, 21 noiembrie, de la ora 11 (conferința „Filosofie și evoluție”.

Evenimentele sunt organizate online, cu participare gratuită.
 

Citește și: Ziua mondială a filosofiei. Cui îi aparține iniţiativa aniversării acestei zile

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

21 mai - Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, stabilită de ONU

21 May 2021 1449

Ziua mondială a filosofiei. Cui îi aparține iniţiativa aniversării acestei zile

21 Nov 2020 1794