De Ziua Mondială a Teatrului Teatrul de Stat Constanța vă provoacă la o alt fel de vizionare


 
„Ziua Z” este spectacolul hibrid a cărui premieră a avut loc săptămâna trecută, nu pe scena Teatrului de Stat Constanța, pentru că restricțiile ne-au „furat” dreptul de spectator, ci online și care, iată, este reprogramat de Ziua Mondială a Teatrului.
 
Văzut din fotoliul de acasă, spectacolul „Ziua Z” l-am perceput mai repede ca pe un thriller-manifest, în pur stil românesc, cu umor dulce-amar, al cărui final uimește maxim.
Spectatorul constănțean are șansa de a-i vedea pe cei mai buni actori ai scenei de la malul mării în ipostaze inedite, într-un scenariu al cărui schelet ar fi ușor de recunoscut pentru cei care butonează televizorul și se opresc la știrile de la ora 5. Numai că de data aceasta revolta parcă se transmite dincolo de ecran, tânăra și justițiara actriță Cătălina Mihai aducând parcă autenticitatea mâniei personale în „pielea” personajului (pur catharsis!)
Și pentru că este cu totul altceva decât ne-am obișnuit, vă recomandăm să petreceți o oră comutând de pe alte „bazaconii”, pentru a fi părtași la un experiment cultural propus de criticul de teatru Ionuț Sociu (37 ani), care semnează scenariul special conceput pentru actorii constănțeni.
 
În distribuție: Marian Adochiței, Theodor Șoptelea, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Andrei Bibire, Lana Moscaliuc, Lucian Iftime, Nina Udrescu, Iulian Enache, Mirela Pană, Liviu Manolache, Dan Cojocaru, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Georgiana Mazilescu, Liliana Cazan, Ștefan Mihai, Cristiana Luca, Laura Crăciun, Andu Axente, Adrian Dumitrescu.
 
Regia îi aparține lui Bobi Pricop, scenografia - Oanei Micu, director de imagine, sunet și montaj este Mihai Cosmin Popa, muzica originală este compusă de Eduard Gabia, iar Răzvan Rusu coordonează programarea și asigură suportul tehnic. 
 
Spectacolul, cu durata de o oră, este programat sâmbătă, 27 martie, de la ora 17:00, și duminică, 28 martie, de la ora 17:00.
 
Biletul, al cărui preț final este 28,45 lei, poate fi achiziționat de pe platforma Mystage (https://www.mystage.ro/spectacole/ziua-z-2665), unde există și instrucțiunile pentru vizionare. Cu prețul unui bilet, spectacolul poate fi vizionat online de o familie întreagă. Publicul este invitat să urmărească spectacolul live sâmbătă sau duminică, de la 17:00, iar înregistrarea rămâne disponibilă timp de opt (8) ore.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

 
Citește și:

Cum pot fi cumpărate bilete la „ZIUA Z” - premieră inedită la Teatrul de Stat Constanța, transmisă live în acest week-end
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural

25 Mar 2024 688

„Memoria apei”, o tragicomedie excepțională, pe scena Teatrului de Stat Constanța

23 Mar 2024 667

„Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, noul spectacol pregătit de Teatrul de Stat Constanța (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 522

La Teatrul de Stat Constanța O radiografie a psihicului adolescentin, în piesa „Jocuri în curtea din spate”

10 Mar 2024 420

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 570

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 478

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 419

Achiziții de aproape un milion de lei la Teatrul de Stat Constanța. Iată firmele câștigătoare (DOCUMENT)

05 Mar 2024 429

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 944

Început de primăvară la Teatrul de Stat Constanța, cu „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”

02 Mar 2024 628

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 746

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul de Stat Constanța Sold-out la spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, montat de regizorul Andrei Șerban (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 749

„A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare, la Teatrul de Stat Constanța

25 Feb 2024 855

„A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare în regia lui Andrei Șerban – premieră la Teatrul de Stat Constanța

21 Feb 2024 803

La mulți ani, Liviu Manolache! Peste 40 de ani de când s-a pus în slujba Teatrului de Stat Constanța

19 Feb 2024 983