Distributie ideala pentru spectacolul montat de maestrul Ion Lucian

1190836032.jpg

La Teatrul de Stat Constanta au inceput repetitiile pentru comedia "Lipitoarea" de Georges Feydeau. Regia, traducerea si versiunea scenica poarta semnatura lui Ion Lucian, iar scenografia spectacolului este realizata de Mihai Madescu -decorurile, Luana Dragoescu - costumele.

Premiera este programata pentru sfarsitul lunii octombrie. Insa, regizorul a precizat ca, "pana cand spectacolul nu va fi excelent, cortina nu se va ridica". Ion Lucian a declarat ca este deosebit de incantat ca onoreze invitatia lansata de teatrul din Constanta. La conferinta de presa ce a avut loc ieri si la care a participat si echipa de actori, maestrul a tinut sa-si clarifice, atat pozitia fata de titlul piesei pe care o monteaza, cat si cea fata de institutia de cultura gazda. In ceea ce priveste titulatura institutiei de cultura, Ion Lucian, a spus ca, din cauza conotatiilor "de trista aducere aminte" pe care le suscita sintagma "de stat", institutia ar trebui sa se numeasca Teatrul Municipal. Referitor la titlul piesei, exista anumite incertitudini, regizorul preferand titulatura de "Scai", conotatiilor depreciative ale cuvantului "lipitoare". Plecand de la titlul original, "Un fil à la patte", dupa indelungi cautari, regizorul a gasit, intr-un dictionar de argou francez, explicatia sintagmei, "amanta scai". In ceea ce priveste distributia spectacolului, regizorul a precizat ca, in cariera sa "matusalemica" a avut ocazia sa-i cunoasca pe artistii constanteni, cu exceptia celor mai tineri, iar distributia este ideala, din punctul sau de vedere. Actorii care vor urca pe scena pentru a interpreta rolurile lui Feydeau sunt Dana Dumitrescu (Lucette), Mihai Sorin Vasilescu (generalul), Pavel Barsan (Bonzin), Adrian Dumitrescu ( Boid d’Enghien), Ileana Ploscaru ( baroana Duvernier), Iulian Enache (Fontanet), Eugen Mazilu (Chenneviette), Laura Iordan (Marceline), Loredana Marilena Luca (Vivienne), Gabriela Belu (miss Betting), Dan Zorila (Jean), Alexandru Mereuta (Firmin), Maria Lupu (Nini Galant), Andrei Cataragiu (Antonio), Laura Craciun (Emilie), Gelu Ciobanu (comisarul) si Paul Bucur ( comisionarul). "Am totala incredere in distributia pe care teatrul mi-a pus-o la dispozitie si sper ca impreuna, sa ducem, nu la bun sfarsit, ci la victorie, acest spectacol. Misiunea mea este aceea ca, la ridicarea cortinei si la caderea ei in finala, publicul constantean sa spuna « Uff, in sfarsit, avem teatru»",a afirmat maestrul Ion Lucian. "Conditiile pe care teatrul din Constanta mi le-a pus l-a dispozitie au creat un fel de lozinca in spectacolul nostru, care se inscrie in notiunea de excelenta. Suntem aici o echipa care luptam pentru crearea unui eveniment teatral, nu numai al orasului si al miscarii teatrale romanesti", a adaugat omul de teatru, care a primit titlul de Ofiter al Ordinului National al Legiunii de Onoare ca o incununare a activitatii sale remarcabile desfasurate in spatiul francofon.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR Infotrafic Circulație reluată pe centura București

25 Apr 2024 83

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 157

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 339

IGPR InfotraficTrafic oprit pe DN 2A

25 Apr 2024 149

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

25 Apr 2024 145

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 295

Infotrafic Restricții de trafic pe A2, spre Constanța!

25 Apr 2024 265

Firme Constanța Modificări importante în Vega Turism SA, controlată de Gabriel Comănescu

25 Apr 2024 329

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 7 și DN 7A

25 Apr 2024 210

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 2A

25 Apr 2024 189

Mai multe transporturi agabaritice vor circula pe drumuri din țară! Unul va porni de la Agigea, județul Constanța

24 Apr 2024 417

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Georgianei Ivan, secretarul general al comunei Limanu (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 315

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 532

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 485

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 365