Cultura

#DobrogeaAcademică Drd. Ștefania Costea conferențiază despre „Limba română vorbită în Republica Moldova”

 
În ciclul „Limba română și relațiile ei cu istoria și cultura românilor”, subsumate conferințelor găzduite de Academia Română, astăzi, în Sala de Consiliu a celui mai înalt for al intelectualității românești, tânăra de doar 25 ani drd. Ștefania Costea va conferenția despre „Limba română vorbită în Republica Moldova. Aspecte morfosintactice”.
 
Asistentă de cercetare la Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al Rosetti” București, Ștefania Costea (vezi listă lucrări în secțiunea Documente) este în prezent doctorandă la Universitatea din Cambridge.
 
Născută în Râmnicu Vâlcea pe 11 decembrie 1993, Ștefania Costea a absolvit, în 2013, Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din orașul natal, iar în 2016 Facultatea de Litere, Universitatea din București, unde a finalizat și studiile masterale în anul 2018. A susținut numeroase conferințe, fiind pasionată de cercetarea de teren în Republica Moldova. Face parte din comitetele editoriale, fiind autor al indicilor volumului „De la latină la limbile romanice” (Adam Ledgeway, Editura Univers Enciclopedic, 2017) și este membru, din 2015, în Societatea de Științe Filologice.
 

#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti    

 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română.
 
Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
 
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
 
Sursa foto: Facebook Ștefania Costea
 
Citește și:
 
#DobrogeaAcademică Impactul revoluției digitale asupra omului și societății. Măsuri necesare pentru România. Un manifest pentru adaptarea la era digitală

#DobrogeaAcademică Simpozion dedicat românilor din Ucraina și ucrainenilor, în noul context istoric

#DobrogeaAcademică Vicepreședintele Academiei Române, prelegere la Universitatea de Stat din Republica Moldova (document)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaAcademică - Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, cu prilejul Zilei Culturii Naționale „Dacă există în fiecare o bază de cultură generală solidă, celelalte «educații» vin de la sine”

18 Jan 2020 1168

#DobrogeaAcademică 14 elevi olimpici s-au bucurat, în premieră naţională, de „Şcoala de vacanţă a Academiei Române“ (galerie foto)

17 Jan 2020 1311

#DobrogeaAcademică Academia Română celebrează, la Ateneul Român, Ziua Culturii Naţionale

10 Jan 2020 756

#DobrogeaAcademică „Şcoala de vacanţă a Academiei Române“ pregăteşte viitoarea generaţie de oameni de ştiinţă (document)

09 Jan 2020 514

#DobrogeaAcademică Academia Română anunţă înfiinţarea canalului propriu de YouTube

08 Jan 2020 599

#DobrogeaAcademica Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a aniversat 65 de ani Mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române - „Un profesor european erudit şi un istoric român patriot”

02 Jan 2020 681

Retrospectivă 2019. Evenimentele marca ZIUA de Constanța au resuscitat viața cultural-istorică a urbei

02 Jan 2020 1212

#DobrogeaAcademică Set de măsuri propuse de Academia Română cu privire la învăţământul preuniversitar naţional

13 Dec 2019 2420

#DobrogeaAcademică Astăzi vor fi decernate Premiile Academiei Române pentru anul 2017 (document)

12 Dec 2019 1116

#DobrogeaAcademică Expoziție de fotografie la Biblioteca Academiei Române - „Revoluţia Română“ (galerie foto)

09 Dec 2019 1578

#DobrogeaAcademică Academicianul constănţean Eugeniu Ivanov, la ceas aniversar

04 Dec 2019 1076

#DobrogeaAcademică Prim-ministrul Ludovic Orban a participat la sesiunea aniversară organizată de Academia Română. 100 de ani de la înființarea primului Parlament al României Mari

02 Dec 2019 563

#DobrogeaAcademică Academia Română, la Forumul Mondial al Științei 2019, cu tema „Știință, etică și responsabilitate“

28 Nov 2019 1140

#DobrogeaAcademică Academia Română îl omagiază pe academicianul George Oprescu (document)

27 Nov 2019 1243

#DobrogeaAcademică Lansări de excepție la Academia Română

19 Nov 2019 1332