Doina Voivozeanu demisionează de la conducerea Centrului Cultural Burada. Care este motivul și ce planuri are pentru viitor

  • Directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa “Teodor T. Burada”, Doina Voivozeanu, demisionează.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a confirmat pentru ZIUA de Constanța că a primit și înregistrat astăzi demisia Doinei Voivozeanu, care se retrage din motive de sănătate. Până la numirea prin concurs a unui nou director, CJC va desemna un director interimar în perioada următoare.

Doina Voivozeanu a declarat pentru ZIUA de Constanța, de ce a decis să întrerupă relațiile contractuale.
 

„Am intrerupt relațiile contractuale.
Eu am venit pentru un timp limitat, fiind pensionară.Am revenit în momentul în care am făcut echipă cu domnul Vasile Gherghilescu.Deoarece și el s-a retras, mi se pare corect să mă retrag și eu, fiind în aceeași echipă.Timpul era limitat și nu are sens să mai continui.”



În ceea ce privește planurile de viitor, Doina Voivozeanu a declarat pentru ZIUA de Constanța că dorește să se ocupe de familie și de sănătate.
 

„Nimic special. Să mă ocup de familie, de liniștea mea și de sănătatea mea.Este foarte important.  Realizăm când ajungem la o anumită vârstă, toate lucrurile acestea”, a spus Voivozeanu.

 
Potrivit unor surse, director interimar va fi Mădălina Mirea.
 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat o dispozție privind numirea în funcția de consilier la Cabinetul Președintelui a Mădălinei Mirea, începând cu data de 08.03.2022.

Mirea este noul consilier pe probleme de cultură al președintelui CJC, după ce în luna februarie, Lică Gherghilescu și-a încetat raporturilor de serviciu cu cabinetul șefului CJC.

Mădălina Mirea a fost până la sfârșitul anului trecut,  șef Serviciu Departament Expoziţii- Documentare- Patrimoniu în cadrul Centrului Cultural „Palatele Brâncovenești” din Capitală.


A fost muzeograf, expert în bunuri cu semnificație artistică si președinte co-fondator al Fundației Radu Bogdan.  Este curator și redactor de texte de critică de artă și de patrimoniu, pentru reviste de profil. A fost discipol al lui Radu Bogdan, unul dintre cei mai mari istorici de artă din România, cel căruia îi datorăm monografia pictorului Ioan Andreescu.

Potrivit Cv-ului care poate fi consultat în secțiunea „documente”, Mirea a mai activat în cadrul Bibliotecii Naționale dar și ca muzeograf la Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti sau ca istoric de artă și analist în cadrulu Institutului Naţional al Patrimoniului.

Mădălina Mirea este constănțeancă, absolventă a Liceului de Filologie ” George Călinescu” din Constanța, ulterior a Facultății de Litere din cadrul Universității București și Universității de Arte., ulterior a Facultății de Litere din cadrul Universității București și Universității de Arte
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doina Voivozeanu, om de cultură originar din Botoșani și care s-a format la Constanța

25 Aug 2023 1203

Declarații de avere Doina Voivozeanu, director general, la Centrul Cultural Theodor Burada, deține doar un apartament (documente)

03 Aug 2021 2397

Este oficial. Doina Voivozeanu, manager la Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada”

14 Jan 2021 2891

Surprize, surprize! Cine va fi noul manager al Centrul Cultural Județean Teodor Burada din Constanța?

06 Jan 2021 7223

Demisie bombă în Consiliul Județean! Este o apropiată a președintelui Țuțuianu! Fostul ales județean PSD urmează să preia conducerea unei instituții de cultură

25 May 2020 8361

Ce calificativ a obţinut la evaluarea anuală managerul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“?

28 Feb 2020 2609

Încep evaluările anuale ale managerilor instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean Constanţa (document)

07 Feb 2020 3990

Cine face parte din comisia de evaluare a activităţii managerului Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, Doina Voivozeanu (document)

11 Jan 2020 2658

S-a dat startul înscrierilor la Concursul Național de Arta Actorului. In Memoriam Diana Cheregi

02 Jul 2019 2186

Motiv de gâlceavă politică Liberalii din Consiliul Judeţean vor modificarea programului cultural al Centrului „Teodor T. Burada“ şi suspendarea Festivalului Berii (document)

18 Apr 2019 4519

Doina Voivozeanu, Sorin Colesniuc şi Romică Stan, în faţa evaluării anuale a managementului (documente)

08 Mar 2019 2574

Ce note au primit la evaluarea anuală managerii instituţiilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa

17 May 2018 2900

Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“ trece în administrarea Centrului „Teodor T. Burada“. Actorul Dan Cojocaru, desemnat coordonator

24 Apr 2018 3972

Certificat de urbanism pentru Centrul Cultural „Teodor T. Burada“. Ce spune Doina Voivozeanu

22 Dec 2017 2722

#sărbătoreşteDobrogea Mesaj prof. Doina Voivozeanu - directorul Centrului Cultural Judeţean „Theodor T. Burada“

28 Nov 2017 3459