Cultura

După o premieră, Teatrul „Căluțul de mare“ pleacă cu „Mica sirenă“ la două festivaluri internaționale

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ se pregătește să o scoată... pe scenă pe „Rățușca cea urâtă“, duminică, de la ora 10.00. Apoi, va participa la două festivaluri cu un spectacol bine primit și de public, și de critica de specialitate, „Mica sirenă“.
 
Premiera spectacolului „Rățușca cea urâtă“, o adaptare după Hans Christian Andersen, având la bază regia, scenariul și scenografia lui Valentin Dobrescu, este programată, duminică, de la ora 10.00. Cei care nu și-au rezervat locuri pentru această întâlnire de poveste sunt așteptați în sala Teatrului „Căluțul de mare“ și vineri, 19 mai, tot de la ora 10.00.
 
Spectacolul, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani, îi are în distribuție pe actorii: Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu, Claudia Zaharia, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru și Ion Ciolan. Muzica este realizată de compozitorul Macovei Moraru Radu Alin.
 
După premieră, Teatrul „Căluțul de mare“ va participa la festivalurile de la Arad și Galați, cu spectacolul „Mica sirenă“, , în regia lui Cristian Mitescu, scenografia Eugeniei Tărășescu-Jianu, coregrafia lui Sergiu Ionuț Anghel și muzica lui Alexandru Berehoi.
 
Marți, de la orele 09.30 și 11.00, eroina lui Hans Christian Andersen va fi prezentă la Festivalul Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete“ de la Arad. La evenimentul organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad și Trupa de Marionete Arad și ajuns la cea de-a XVIII-a ediție participă trupe din Anglia, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Ungaria și România.
 
Joi, de la ora 13.30, „Mica sirenă“ va urca pe scena gălățeană, la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver“ 2017, ediția a XV-a.
 
„Mica sirenă“ a înregistrat un deosebit succes, anul trecut, la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck“, de unde s-a întors cu trei dintre cele cinci premii puse în joc. Este vorba despre premiile pentru: scenografie - Eugenia Tărășescu-Jianu, muzică - Alexandru Berehoi și interpretare - Daniela Manolache.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Păpușarii constănțeni celebrează Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși

„Peter Pan“, un nou spectacol pentru copii la Teatrul „Căluțul de mare“
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Palmaresul primei ediţii a Concursului „O poveste într-o poezie“ (document)

11 Apr 2019 400

#citeșteDobrogea La mulți ani actorilor păpușari constănțeni! Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța

21 Mar 2019 726

Un nou basm de Andersen prinde viață pe scena constănțeană Premiera „Lebedele”, un dar de Ziua Mondială a Teatrului, adresat copiilor

18 Mar 2019 690

Ziua mondială a teatrului de păpuşi va fi celebrată la Teatrul "Căluţul de Mare" din Constanţa

15 Mar 2019 422

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ pregătește trei spectacole pentru copii săptămâna viitoare

15 Feb 2019 571

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” aduce micilor spectatori două piese extrem de îndrăgite

24 Jan 2019 765

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” pregătește două spectacole pentru micii spectatori, în săptămâna ce urmează.

20 Jan 2019 721

„Șoricelul Kiți-Kiț” și „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani” la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța

13 Jan 2019 546

Funcție de conducere scoasă la concurs la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluţul de Mare” Constanţa. Ce condiții trebuie îndeplinite

20 Dec 2018 460

„Iată vin colindători”, un spectacol dedicat iernii

17 Dec 2018 603

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” îi invită în această săptămână pe cei mici la trei spectacole consacrate.

12 Dec 2018 551

Iată ce spectacole vă oferă instituțiile culturale din Constanța în acest weekend

07 Dec 2018 894

Copiii, aşteptaţi la spectacole! Programul Teatrului Pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare”

07 Dec 2018 636

Spectacol dedicat zilei de Moș Nicolae, la sediul Teatrului „Căluțul de mare” din Constanța

29 Nov 2018 360

Eveniment aniversar și un spectacol în premieră, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”

22 Nov 2018 657