Emoţiile dinaintea premierei - „Memoria apei“, un spectacol promiţător, pe scena Teatrului de Stat din Constanţa


Ieri s-a desfăşurat, la Teatrul de Stat Constanţa, conferinţa de presă prilejuită de noua premieră, spectacolul „Memoria apei”, după piesa autoarei britanice Shelagh Stephenson. Spectacolul este regizat de Vladimir Anton, iar scenografia este semnată de Maria Miu.
 
Este vorba de o poveste foarte actuală despre relaţiile de familie, care se ţese pe două planuri - cel real şi cel al evocărilor nostalgice - în care trei surori se întâlnesc în casa părintească pentru a-şi duce mama pe ultimul drum. Prilejul naşte rememorări tandre, dar mai ales furii reprimate, remarci ironice, reproşuri tardive, răscoliri indecente ale amintirilor.
 
La conferinţa de presă au participat Erwin Șimşensohn, directorul general al Teatrului de Stat Constanţa, Vladimir Anton, regizorul spectacolului, precum şi actorii Dana Dumitrescu, Alina Manţu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian, Liviu Manolache şi Andu Axente.
 
L-am întrebat pe tânărul regizor dacă a fost influenţat de punerea în scenă a aceluiaşi spectacol, în urmă cu trei ani, la Teatrul Naţional din Bucureşti, de către Erwin Șimşensohn. Acesta ne-a spus că este vorba de o montare cu totul originală, care pune accent mai degrabă pe „poveste”, pe specificul locului şi al actorilor constănţeni, fapt confirmat şi de directorul teatrului, care a avut ocazia să se „joace” şi el în trecut cu acest text dramatic foarte drag lui.
 
Am avut ocazia să asistăm şi la o repetiţie - o mostră de spectacol de calitate, în notă tragicomică, în care au evoluat cele trei surori şi amantul uneia dintre ele: Dana Dumitrescu (Teresa), Alina Manţu (Mary), Georgiana Rusu (Catherine), Andu Axente (Mike).
 
Piesă importantă a dramaturgiei contemporane (s-a jucat pe scene din toată lumea şi a primit premiul Laurence Olivier al Societăţii teatrului londonez pentru cea mai bună comedie a anului), „Memoria apei“ deschide la Constanţa noua stagiune, urmând ca nu mai puţin de 7 premiere (puse în scenă de nume sonore ale teatrului românesc) să figureze în programul actorilor de acum şi până în vara viitoare - planuri ambiţioase ale noului director, al cărui entuziasm sperăm să molipsească întreaga echipă a Teatrului de Stat de la malul mării.
 
Aşteptăm cu nerăbdare avanpremiera spectacolului, care va avea loc vineri, 20 septembrie, ora 19, urmând ca publicul să se bucure de premieră sâmbătă, pe 21 septembrie, la aceeaşi oră.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
Citeşte şi:

„Memoria apei“, o nouă premieră la Teatrul de Stat Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Memoria apei”, o tragicomedie excepțională, pe scena Teatrului de Stat Constanța

23 Mar 2024 758

Teatrul de Stat Constanța „Seaside Stories” și „A douăsprezecea noapte”, printre spectacolele lunii martie

12 Feb 2024 981

Evenimente Constanța Teatrul de Stat Constanța propune spectacole de excepție în cele două week-enduri următoare

31 Jan 2024 951

Spectacolul „Memoria apei” trage cortina în 2023 la Teatrul de Stat Constanța

29 Dec 2023 877

Ce spectacole a pregătit Teatrul de Stat Constanța pentru acest final de an

28 Dec 2023 795

Teatrul de Stat Constanța aduce în fața publicului, după doi ani de absență, spectacolul „Memoria apei”

12 Dec 2023 822

Teatrul de Stat Constanța Weekend cu umor și improvizație teatrală, la Constanța

12 Feb 2021 3450

Wekend cu două comedii, la Teatrul de Stat Constanța

09 Feb 2021 1624

Weekend plin, la Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

10 Jan 2020 3526

Ultima premieră națională, în triplă reprezentație „Lasă-mă să intru” și „Memoria apei”, invitațiile Teatrului de Stat

13 Dec 2019 2968

„Memoria apei“, o nouă premieră la Teatrul de Stat Constanța

14 Sep 2019 3005