Eveniment inedit în Vama Veche. Renumitul violoncelist Andrei Cavassi a susținut un concert incendiar (galerie foto+video)


 
  • Atmosferă incendiară în Vama Veche în cadrul evenimentului Togetherness, organizat de Mango România și Yuva Beach.
  • Organizatorii evenimentului au ales Vama Veche pentru spiritul de libertate.

Surpriza serii a fost concertul renumitului violoncelist Andrei Cavassi, care a cântat pe cele mai cunoscute scene ale lumii, de la Filarmonica din Berlin, până la Teatrul Colon din Buenos Aires sau Tokio.

Printre invitații la eveniment s-au aflat actrița Monica Bârlădeanu, fostul membru al formației Talisman Tavi Colen și mulți alții.
 

Ne-am dorit să facem ceva mai special ținând cont de toată situația cu care ne confruntăm cu toții. Ne-a venit ideea aceasta, să facem ceva împreună, într-un spirit de solidaritate între branșe. Prieteni de-ai noștri, prieteni de-ai lor din diverse medii, să ne bucurăm că suntem și să ne pregătim pentru ce va fi. Iubesc locația lor, spune Irina Ivan, director zonal Mango România.


Irina Ivan precizează că a ales ca locație Vama Veche pentru spiritul de libertate.

E spiritul de libertate. Locația aceasta am ales-o în mod special pentru că povestea în sine subliniază practic ce ne dorim noi să spunem. Este important să se știe că se întâmplă și lucruri frumoase, spune reprezentanta MANGO.

Atmosfera a fost una extraordinară, plină de veselie și relaxare.

Atmosfera e așa cum ar trebui să fie, de veselie, relaxare. Cred în faptul că trebuie să depășești granițe, pentru a crea ceva cu totul nou.Cred ca asta o să facă și Andrei, spune Ovidiu Bute.


George Stoianu, administrator Yuva Beach, precizează că Vama s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, fiind vorba de o evoluție.

Vama nu mai este tărâmul rockerilor de foarte multă vreme. Vama s-a schimbat foarte mult în ultimii ani și toată zona asta de rock s-a estompat puțin. Eu zic că deja sunt alte trenduri aici. Din punctul nostru de vedere este o evoluție. Cred că totuși de niște ani se fac niște concerte destul de frumoase aici. Vorbesc despre concert și de Andrei care cântă în seara aceasta. Vama Veche nu însemnă rock neapărat. Andrei cu siguranță o să ridice sala în picioare, spune George Stoianu.

Angajații noștri au fost mândri să poarte hainele de la Mango. În Vamă clienții nu erau obișnuiți cu treaba assta pentru că aici în zona asta de libertate până și noi, proprietarii de baruri, i-am lăsat pe angajați să poarte ce vor, să se simtă și ei liberi în bar. Cred cumva că este cazul să evouăm un pic și să arătăm că suntem niște branduri și să arătăm că putem fi împreună, a mai precizat George Stoianu.Surpriza serii a fost concertul renumitului violoncelist Andrei Cavassi, care a cântat pe cele mai cunoscute scene ale lumii, de la Filarmonica din Berlin, până la Teatrul Colon din Buenos Aires sau Tokio.

„ După părerea mea este o metaforă, Andrei. Eu sunt tare mândră că s-a întors și îmi doresc tare mult să îl convingem noi românii să rămână. Mi se pare extrem de valoros și fără doar și poate este cel mai potrivit pentru ce îmi doresc eu să transmit cu evenimentul acesta. E o poezie cu totul el. Îmi doresc să aduc cât mai mulți ca el“, precizează Irina Ivan.


Artistul a început concertul cu un cover după trupa rock Aerosmith.
 

Eu sunt de mic fan de muzică rock, mai ales anii 80-90 și cumva o aveam în sânge. Este una din piesele mele preferate, precizează Cavassi.


Spre surprinderea invitaților, acesta a continuat cu un cover al melodiei „ De ce mă minți“ a lui Liviu Guță.

Andrei Cavassi provine dintr-un lung șir de muzicieni clasici, marcând a patra generație de artiști din familia sa și spune că dorește să transmită mai departe pasiunea pentru muzică.
 

Ca să transmit mai departe îmi trebuie mai întâi un moștenitor. Nu am așa ceva, dar mi-aș dori să transmit măcar unor elevi până să am copii, a precizat el.


După mulți ani petrecuți în străinătate, artistul s-a întors la origini.

A fost o întâmplare că m-am întors în România. Eu stau în Japonia de mai mulți ani și am venit aici pentru o filmare. Sunt fericit să fiu aici și să cânt pentru români. Momentan am gânduri de a face muzică aici în România, spune el.


Cavassi a vorbit și despre legătura sa cu Vila Șuțu din Constanța, unde a filmat și un videoclip.

Vila Șuțu a fost parte din familia mea o lungă perioadă de timp, apoi am pierdut-o și ulterior s-a recuperat. Am filmat acolo clipul de la Crying, precizează artistul.


Încă din copilărie, Andrei Cavassi venea pe litoralul românesc.

Marea pentru mine înseamnă în primul rând libertate și posibilitatea unor lucruri fantastice. Plaja și marea sunt o inspirație pentru muzică. Am venit aici împreună cu Irina pentru a împărtăși aceste emoții.


Andrei Cavassi a vorbit și despre difența dintre Japonia și România.
 

Diferența este că aici lucrurile se întâmplă mai repede și mai haotic, iar acolo sunt mai organizate din timp și un pic mai clare, dar mă adaptez oriunde, a precizat el.


Artistul a spus că este foarte fericit să ia parte la evenimentul Mango. După ce a cântat câteva piese, s-a distrat alături de organizatori și invitați în cadrul petrecerii de la malul mării.

Mai multe imagini în galeria foto.Sursa foto: ZIUA de Constanța

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Controale ale Poliției Rutiere la frontieră, la Vama Veche. Câte mașini au fost oprite

14 Aug 2022 661

Jandarmii Grupării Mobile Tomis Constanța vor asigura măsurile de ordine la evenimentele organizate de Sf Maria

12 Aug 2022 605

Acțiune a polițiștilor constănțeni. Zeci de vehicule controlate și amenzi aplicate

12 Aug 2022 535

Constanța Amenzi de peste 25.000 de lei, aplicate de polițiști în urma unei acțiuni

11 Aug 2022 472

Control la punctul de frontieră Vama Veche! Au fost aplicate și amenzi

11 Aug 2022 437

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii constănțeni în urma unor acțiuni

10 Aug 2022 476

Mare agitată pe plaja din Vama Veche! Steagul roșu, arborat de salvamari! Cum arată plaja în plin sezon estival (FOTOREPORTAJ+VIDEO)

10 Aug 2022 585

Intervenție cu jandarmi în Vama Veche. Al doilea bar demolat pe plajă în două zile (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Aug 2022 13475

Județul Constanța Patru migranți iranieni depistați de polițiștii de frontieră în aporpiere de Vama Veche

09 Aug 2022 426

Consumul de băuturi alcoolice în spațiul public și cerșetoria, în atenția polițiștilor stațiunii Eforie. Au aplicat și amenzi

09 Aug 2022 429

Constanța Un bărbat de 28 de ani a ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Ce faptă a comis

08 Aug 2022 631

Tineri prinși cu substanțe interzise asupra lor la Vama Veche. Ce măsuri au aplicat jandarmii (GALERIE FOTO)

08 Aug 2022 433

Polițiștii, prezenți în stațiunile Vama Veche și 2 Mai. Au luat legătura cu administratorii unităților de cazare (GALERIE FOTO)

05 Aug 2022 548

Ce amenzi au aplicat politiștii în urma unor acțiuni în județul Constanța

02 Aug 2022 507

Garda de Coastă Cum se circulă prin punctele de trecere a frontierei din județul Constanța

30 Jul 2022 554