Evenimente de marcă, organizate pe scene virtuale Festivalul constănțean al tinerilor pianiști de pretutindeni


Noi modalități de exprimare și interacțiune ne-au adus aceste vremuri de provocări pandemice!

Multe evenimente s-au mutat, vrând-nevrând, în mediul online, bucuria participării live în săli de spectacole sau pe arene de festivaluri fiind înlocuită cu prezența rece din fața ecranului de computer care, deopotrivă, limitează dar și lărgește accesul la cultură, artă, evenimente.

Noile platforme digitale, create, multe dintre ele, special pentru diversele festivaluri sau competiții, asigură accesul unui public din toată lumea care, altfel, poate n-ar fi avut privilegiul întâlnirii cu oameni și inițiative minunate.

Am aflat, de pildă, despre cea de-a cincea ediție UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, care se desfășoară în perioadă 27 septembrie–4 octombrie 2020, cu tematici dintre cele mai interesante despre artă, muzică și tehnologie, totul prezentat pe o platformă virtuală inovatoare, creată de la zero și concepută în jurul obiceiurilor și nevoilor actuale ale comunității globale actuale. Timp de șapte zile, mii de oameni din comunitatea UNFINISHED, de pe întreg mapamondul, vor putea naviga prin noua platformă pentru a descoperi momentele special pregătite de speakerii ediției.

Printre invitaţii ediţiilor anterioare s-au numărat co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, strategul digital din timpul administrației Obama, muzicianul Nicolas Jaar, creatorul rubricii “Modern Love”, de la New York Times, Daniel Jones și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relații de cuplu şi autorul unui bestseller din topul New York Times. Începând cu 2020, UNFINISHED se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

Păstrând proporțiile, și la Constanța avem inițiative de mutare în mediu online a unor evenimente și competiții. Iată că organizatorii celei de-a treia ediții a evenimentului „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”,  Asociația „Nihil Sine Arte”, în parteneriat cu Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, cu finanțare din partea Primăriei Municipiului Constanța, așteaptă tinerii pianiști să se înscrie în concurs și să evolueze pe scena virtuală pusă la dispoziție pentru ei. În perioada 29 octombrie–1 noiembrie, artiștii instrumentiști vor avea ocazia să-și exprime talentul într-o competiție de înalt nivel și performanță pianistică.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate.

Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani. Termenul de înscriere este până la data de 15 octombrie. Regulamentul de înscriere și participare este disponibil pe pagina de Facebook a concursului https://www.facebook.com/ConstantaInternationalPianoCompetition/?modal=admin_todo_tour


În funcție de numărul de participanți competiția și Gala de premiere vor putea fi vizionate pe canalul de Youtube care va fi anunțat în timp util de către organizatori dar și pe pagina de Facebook a evenimentului.
 

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanta

Citește și:

Seară de gală la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski, în onoarea celor mai talentați tineri pianiști

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consultare de piață Andreea Marin și Virgil Ianțu ar putea prezenta cea de-a 61 ediție a Festivalului de la Mamaia (DOCUMENT)

24 Jan 2024 894

Poliția Română Cercetat pentru deținere și trafic de droguri, în Dâmbovița. Bărbatul a vândut canabis și la un festivalul de muzică (FOTO+VIDEO)

25 Oct 2023 993

Un weekend glorios la Mamaia Festivalul de legendă al litoralului românesc a renăscut

29 Aug 2023 975

Peste 420.000 de fani au celebrat timp de patru zile și patru nopți în cel de-al optulea capitol din povestea magică UNTOLD

07 Aug 2023 683

Imagini din Gara Constanța Primele impresii ale tinerilor după festivalul Neversea 2023. „Au fost 4 zile de distracție, pline cu de toate“ (FOTO+VIDEO)

10 Jul 2023 2993

Fotoreportaj Ziua 1 NEVERSEA în imagini. Zâmbete, muzică bună și libertate (GALERIE FOTO)

07 Jul 2023 1534

Atmosferă incendiară în prima seară a festivalului Neversea! Ce artiști au urcat pe scenele de la malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Jul 2023 1645

Festivalul Neversea 2023 debutează la malul mării! Cine va urca pe scenă în prima seară a festivalului (FOTO+VIDEO)

06 Jul 2023 3189

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează festivalul de muzică folclorică „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO)

17 May 2023 1094

Jandarmii Grupării Mobile Constanța, prezenți la un festival de muzică de la Costinești

29 Apr 2023 1195

Festivalul Massif Poiana Brașov devine cea mai mare zonă de distracție pentru toți cei care iubesc iarna, muzica și vibe-ul de festival

21 Feb 2023 1342

Tânăr prins cu droguri în Olimp! Condamnare

03 Jan 2023 1223

Primele abonamente la MASSIF, cel mai nou și așteptat concept de divertisment de la munte, puse în vânzare săptămâna viitoare

03 Nov 2022 1398

Sunscreen „E un festival nou la Constanța, cu atmosfera locului"

23 Aug 2022 2168

Constanța Ziua 2 a Festivalului Neversea. Nume sonore de pe scena mondială au răsunat pe plajă (GALERIE FOTO și VIDEO)

08 Jul 2022 1725