Expozitie de fotografie indiana

Muzeul de Arta - vernisaj de Ziua Femeii

Liga Femeilor Constantei si Ambasada Indiei la Bucuresti au organizat, cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, un eveniment cultural in premiera pe plan local. Vernisajul expozitiei de fotografie indiana ,,Franturi din India" (,,Glimpses of India") s-a desfasurat sub forma unei manifestari culturale ce a inclus un spectacol de dans traditional indian si un mini-recital de muzica interpretata la sitar, instrument muzical traditional. Ceremonia de inaugurare a expozitiei a avut loc sambata, 8 martie, la Muzeul de Arta Constanta (bulevardul Tomis nr. 82). Expozitia este un prilej deosebit si ofera oportunitati noi publicului constantean de a stabili un contact direct cu o cultura exotica, ale carei traditii interesante prezinta o permanenta si fascinanta atractie. Expozitia imagistica evoca personalitati din istoria Indiei, renumitele temple maiestuoase, misticismul, flora si fauna speciala a tarii, intr-o gama inepuizabila de obiceiuri, culori, peisaje si dialecte, si prezinta dezvoltarea economico-industriala a tarii, modernizarea infrastructurii si a industriei si progresele stiintifice. De asemenea, celor care vor vizita expozitia li se vor pune la dispozitie materiale documentare despre India, o tara prinsa acum intre traditionalism si modernitate. Expozitia a fost deschisa de atasatul comercial al Ambasadei Indiei la Bucuresti, Subhash C. Maitra, care a declarat ca prezenta expozitie a avut vernisajul anul trecut in capitala, unde s-a bucurat de un succes deosebit la publicul bucurestean.

Doi tineri romani sunt ambasadori ai culturii indiene in lume

Un lucru deosebit care trebuie remarcat in legatura cu vernisajul de sambata este faptul ca cei doi tineri interpreti de dans si muzica indiana sunt romani. Anca Anghelina, 22 de ani, este absolventa a Facultatii de Limbi Straine din Bucuresti, studiaza de sapte ani dansul clasic indian in particular si practica metoda de meditatie Sahaja Yoga. La fel si Victor Beliciu, de 24 de ani, care este programator, dar studiaza cu pasiune din 1998 arta muzicii indiene clasice, invatand sa cante la sitar cu un profesor renumit din Budapesta, Andras Cozma. Cei doi si-au achizitionat singuri, cu mari sacrificii, costume traditionale indiene, iar dragostea lor pentru cultura si traditia Indiei va fi recompensata de catre Ambasada Indiei printr-o bursa de studii in India, in conditii deosebite, cei doi tineri romani fiind considerati ambasadori ai Indiei in Europa de Est.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 389

Muzeul de Artă Populară Constanța Tradiții populare în Postul Mare - „Sâmbăta Ursului”

20 Apr 2024 392

„Tradiții pascale la români. Încondeierea ouălor”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

19 Apr 2024 370

Centrul „Teodor T. Burada” Constanța și-a asigurat serviciile lui Fuego pentru Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești (DOCUMENT)

02 Apr 2024 782

Catolicii din România sărbătoresc azi Floriile. Tradiții și obiceiuri

24 Mar 2024 711

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1766

Superstiții legate de ziua Sfinților Mucenici. Ce spun tradițiile populare despre vreme

09 Mar 2024 772

„Tradiții de primăvară la români”, expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară Constanța. Prima sărbătoare, Dragobetele

22 Feb 2024 728

Valentine’s Day 2024. Tradiții de Ziua Îndrăgostiților și legenda Sfântului Valentin

14 Feb 2024 845

Tradiţii pentru sănătate şi spor la Întâmpinarea Domnului, cumpăna dintre anotimpul rece şi cel cald

02 Feb 2024 753

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Ioan Botezătorul! Cine nu se veselește în această zi va fi trist tot timpul anului

06 Jan 2024 1103

Boboteaza. Tradiții, obiceiuri, superstiții. Ce nu ai voie să faci în această zi

06 Jan 2024 2894

Tradiții pentru spor și sănătate în Ajunul Bobotezei! De ce își pun fetele busuioc sub pernă

05 Jan 2024 917

Tradiții pentru ultima zi din an. Alimente specifice în noaptea de Revelion pentru a atrage norocul

31 Dec 2023 937

Tradiții și superstiții de Revelion. De ce se luminează cerul de artificii

29 Dec 2023 1234