Expoziție de pictură închinată Zilei Dobrogei, la Acvariul din Constanța (galerie foto)

  • Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza“ și cei de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Constanța au pregătit o expoziție de pictură inspirată din peisajele reprezentative Dobrogei, coordonați de prof. Alexandra Johansen cu ocazia Zilei Dobrogei.
Elevii claselor a-V-a, a-VI-a și a-IX-a transmit frumusețea Dobrogei prin intermediul expoziției care are loc la Acvariul din Constanța în aceste zile. Pasiunea pentru artă i-a făcut pe elevi să nu stea pe gânduri. Și-au scos acuarelele și s-au apucat de pictat. Faună, lebădă, Farul Genovez, Mihai Eminescu, albastru sunt cuvintele cheie pe care se bazează cele 23 de picturi expuse.

Coordonatoarea proiectului, prof. Alexandra Johansen, ne-a oferit câteva cuvinte despre această expoziție.

„Expoziția de Ziua Dobrogei durează două spătămâni. Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 39 „Nicolae Tonitza“ împreună cu elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Constanța sunt încântați să reazlizeze expoziții împreună.

Din păcate, pentru această expoziție, elevii au avut la dispoziție o singură oră de curs. Unii dintre ei au reușit să mai adauge câte ceva acasă. Una dintre lucrări a fost realizată cu doar câteva ore înainte de expoziție.

În ciuda acestei vacanțe pe care au avut-o, elevii s-au mobilizat și au reușit. Datorită acestor expoziții, copiii devin mai atrași de limbajul plastic.

Avem lucrări care reprezintă peisaje din Delta Dunării, de pe faleză, ce au considerat elevii reprezentativ pentru Dobrogea. Unii dintre ei și-au amintit și de numele grec al Constanței, adăugând coloane ionice cu capiteluri asemănătoare valurilor.

Mihai Eminescu este prezent în unele dintre picturile realizate de elevii care aparțin liceului care îi poartă numele, ținând cont că statuia poetului se află pe faleză alături de statuia Veronicăi Miclea.

Cei care au considerat că este dificil să reprezinte Cazinoul au încercat și alte construcții reprezentative precum Farul Genovez.
Inspirați din peisajul Deltei, elevii au reprezentat și casele specifice lipovenești, dar și din fauna acestei zone.“


Expoziția rămâne deschisă încă două săptămâni, așadar iubitorii de artă pot oricând vizita și admira picturile micilor artiști. Arta este o terapie, spun mulți, arta poate fi doar o pasiune sau o meserie. Cert este că fiecare suflet are nevoie de frumos, iar frumosul ia naștere prin ochii fiecăruia.

Alexandra Johansen, profesoara de arte vizuale și educație plastică a elevilor consideră că: „Arta este foarte importantă pentru sufletul fiecăruia dintre noi.
 

Mai multe fotografii puteți vedea în secțiunea galerie foto.

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă Constanța
 
#Dobrogea143 La mulți ani, Dobrogea! 1878-2021
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziția „Documente cartografice din colecțiile speciale”, la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

31 Jan 2023 581

Muzeul Național de Istorie a României anunță o nouă expoziție! Ce puteți admira

27 Jan 2023 538

De neratat! Expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române“. Program de vizitare

27 Jan 2023 478

„Atelier 2023”, un nou concept de expoziţie la Muzeul de Artă Constanța. Cine sunt expozanții

18 Jan 2023 749

Expoziție dedicată Unirii Principatelor Române, la Muzeul Național Cotroceni

17 Jan 2023 602

Ziua Culturii Naționale Accesul la expozițiile Muzeului Național de Istorie a României, gratuit. Program de vizitare

14 Jan 2023 586

„Promotori dobrogeni ai Culturii Naționale”, expoziție la Biblioteca Județeană Constanța

10 Jan 2023 543

Descoperite în necropola culturii Hamangia de lângă Cernavodă Gânditorul alături de perechea sa, binecunoscutele statuete, pot fi admirate la Muzeul Național de Istorie a României

10 Jan 2023 595

„Dacia - Ultima frontieră a romanităţii”, cea mai mare expoziţie din ultimii 20 de ani în care sunt prezentate obiecte antice (VIDEO)

04 Jan 2023 791

Expoziția fotografică „În jurul lumii”, a exploratoarei Uca Marinescu, la Biblioteca Academiei Române

04 Jan 2023 955

Expoziție de pictură cu tematica iernii la Teatrul „Căluțul de Mare” din Constanța

16 Dec 2022 644

Ion Grigorescu, ”icoane mișcate”, eveniment la Muzeul de Artă Constanța

14 Dec 2022 884

O premieră pentru Dobrogea și România Lansarea volumului “Istorii pontice în benzi desenate – Tomis”. Când are loc evenimentul

14 Dec 2022 857

Lucrări realizate de cadre didactice de la Universitatea Națională de Arte din București, expuse la Muzeul de Artă Constanța

07 Dec 2022 736

Expoziții de neratat pentru iubitorii de cultură la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

06 Dec 2022 998