Expoziție de pictură închinată Zilei Dobrogei, la Acvariul din Constanța (galerie foto)

  • Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza“ și cei de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Constanța au pregătit o expoziție de pictură inspirată din peisajele reprezentative Dobrogei, coordonați de prof. Alexandra Johansen cu ocazia Zilei Dobrogei.
Elevii claselor a-V-a, a-VI-a și a-IX-a transmit frumusețea Dobrogei prin intermediul expoziției care are loc la Acvariul din Constanța în aceste zile. Pasiunea pentru artă i-a făcut pe elevi să nu stea pe gânduri. Și-au scos acuarelele și s-au apucat de pictat. Faună, lebădă, Farul Genovez, Mihai Eminescu, albastru sunt cuvintele cheie pe care se bazează cele 23 de picturi expuse.

Coordonatoarea proiectului, prof. Alexandra Johansen, ne-a oferit câteva cuvinte despre această expoziție.

„Expoziția de Ziua Dobrogei durează două spătămâni. Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 39 „Nicolae Tonitza“ împreună cu elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Constanța sunt încântați să reazlizeze expoziții împreună.

Din păcate, pentru această expoziție, elevii au avut la dispoziție o singură oră de curs. Unii dintre ei au reușit să mai adauge câte ceva acasă. Una dintre lucrări a fost realizată cu doar câteva ore înainte de expoziție.

În ciuda acestei vacanțe pe care au avut-o, elevii s-au mobilizat și au reușit. Datorită acestor expoziții, copiii devin mai atrași de limbajul plastic.

Avem lucrări care reprezintă peisaje din Delta Dunării, de pe faleză, ce au considerat elevii reprezentativ pentru Dobrogea. Unii dintre ei și-au amintit și de numele grec al Constanței, adăugând coloane ionice cu capiteluri asemănătoare valurilor.

Mihai Eminescu este prezent în unele dintre picturile realizate de elevii care aparțin liceului care îi poartă numele, ținând cont că statuia poetului se află pe faleză alături de statuia Veronicăi Miclea.

Cei care au considerat că este dificil să reprezinte Cazinoul au încercat și alte construcții reprezentative precum Farul Genovez.
Inspirați din peisajul Deltei, elevii au reprezentat și casele specifice lipovenești, dar și din fauna acestei zone.“


Expoziția rămâne deschisă încă două săptămâni, așadar iubitorii de artă pot oricând vizita și admira picturile micilor artiști. Arta este o terapie, spun mulți, arta poate fi doar o pasiune sau o meserie. Cert este că fiecare suflet are nevoie de frumos, iar frumosul ia naștere prin ochii fiecăruia.

Alexandra Johansen, profesoara de arte vizuale și educație plastică a elevilor consideră că: „Arta este foarte importantă pentru sufletul fiecăruia dintre noi.
 

Mai multe fotografii puteți vedea în secțiunea galerie foto.

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă Constanța
 
#Dobrogea143 La mulți ani, Dobrogea! 1878-2021
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziție de pictură și grafică dedicată zilei de 24 ianuarie - „Orizonturi deschise“. Când poate fi vizitată

20 Jan 2022 613

Vernisajul expoziţiei "Traduceri în limbi străine din opera poetului Mihai Eminescu" la Biblioteca Academiei Române (VIDEO)

13 Jan 2022 1859

UPDATE Expoziție de grafică la Muzeul de Artă Constanța. Sunt expuse lucrări ale lui Pablo Picasso (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2022 2258

Retrospectivă Vernisaje care au încântat constănțenii în 2021

01 Jan 2022 2118

Constanța culturală Anul cel nou începe în forță la Muzeul de Artă din Constanța

01 Jan 2022 2010

Constanța culturală Două milenii de istorie și moștenire culturală arheologică, prin ochii artiștilor plastici contemporani

31 Dec 2021 1769

DGASPC „Scrisori pentru fericire“. Expoziție cu vânzare a decorațiunilor de Crăciun lucrate manual

13 Dec 2021 543

Careul Artelor „Amfora" Constanța Expoziția „Salonul de Iarnă" la Muzeul Național al Marinei Române (GALERIE FOTO)

08 Dec 2021 2022

„Dispărute, strămutate, salvate”, expoziție foto-documentară la Muzeul Național Cotroceni

03 Dec 2021 1901

Pe 1 Decembrie, Muzeul Național de Artă al României este deschis, cu acces gratuit! Se vor deschide cinci expoziții-eveniment

18 Nov 2021 541

Expoziție dedicată artei fotografice la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

17 Nov 2021 2038

Tulcea culturală Expoziție dedicată ctitorului Tulcei moderne

15 Nov 2021 1338

Memorialul Sighet găzduiește „Dușmance ale poporului o expoziție a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței“

12 Nov 2021 2003

LIVE TEXT „Expoziția personalităților grecești care au jucat un rol în istoria românilor", la MINAC. Primarul Chițac, prezent la eveniment (GALERIE FOTO)

11 Nov 2021 2401

Tulcea culturală Bienala de Pictură „Alexandru Ciucurencu”, la final

11 Nov 2021 1802