Filme irlandeze premiate, proiectate la Constanța!

 
Vă plac scurtmetrajele? Dacă răspunsul este afirmativ, aveți posibilitatea să participați la proiecții de filme irlandeze de scurtmetraj, la Universitatea „Ovidius“. Lansarea proiectului „Irish Short Film Evenings“ va avea loc vineri, 10 octombrie, de la ora 16.00, prilej cu care se va semna și un protocol de colaborare între Facultatea de Litere și Ambasada Irlandei în România, prin Excelența Sa Derek Feely, ambasador al Irlandei.

Protocolul se va semna la Amfiteatrul Umberto Eco, etaj II, Campus A, Universitatea „Ovidius“, Constanța.

„Evenimentul este gândit în primul rând în contextul programului de studii Engleză - o limbă și literatură modernă de la Facultatea de Litere, care se bucură în semestrul 1 de un curs opțional de cultură și literatură irlandeză. În al doilea rând, având în vedere aprecierea criticilor de film pentru scurtmetrajele irlandeze și premiile luate la festivalurile de profil, considerăm că proiecțiile vor fi apreciate de către toți studenții, masteranzii și doctoranzii facultății și ai universității, cât și de profesori, care vor găsi interesante aspectele din cultura și societatea contemporană irlandeză surprinse în aceste filme. Domnul Ambasador al Irlandei și conducerea Universității Ovidius vor deschide activitatea, iar de la Facultatea de Litere participanții la eveniment vor fi întâmpinați de decanul Facultății, doamna prof. univ. dr. Cristina Tamaș, doamna prodecan conf. univ. dr. Florentina Nicolae, și de către conf. univ. dr. Nicoleta Stanca și conf. univ. dr. Ileana Jitaru de la Departamentul de Limbi și Literaturi Moderne și Științele Comunicării. Proiectul se bucură de sprijinul Ambasadei Irlandei nu numai prin prezența domnului Ambasador, ci și prin punerea la dispoziție a scurtmetrajelor pentru proiecție din colecția Ambasadei, donate de Irish Film Board (IFB)“, spun reprezentanții Facultății de Litere.

Proiecții de scurtmetraje irlandeze vor avea loc la Facultatea de Litere pe parcursul semestrului I al anului universitar 2017-2018, sub genericul „Irish Short Film Evenings“.
Filmele care vor fi proiectate la deschiderea evenimentului Irish Short Film Evenings sunt câștigătoare a numeroase premii:
  • „Noreen“ (2010, Domhnall Gleeson) a primit patru premii pentru cel mai bun scurt metraj la Galway Film Fleadh 2010, Boston Irish Film Festival 2011, Capital Irish Film Festival 2011 și Gold Coast International Film Festival 2011, The Crush (2010, Michael Creagh) a câștigat o mențiune specială la Tribeca Film Festival și a fost nominalizat la premiile Oscar - Academy Awards 2010;
  • The Boy in the Bubble“ (2011, Kealan O’Rourke), scurtmetraj de animație, a fost cel mai bun film la două categorii Best Irish Animation și Best Short Film la Galway Film Fleadh 2011.
  • „An Rinceoir“ (2011, Elaine Gallagher), un scurtmetraj de la categoria Short Shorts, care în 2011 au avut ca temă dragostea față de Irlanda.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.