Florica Prevenda va lansa la Muzeul de Artă Constanța catalogul expoziției „Undeva în timp”

Sursa foto: Muzeul de Artă Constanța

Muzeul de Artă din Constanța invită publicul în data de 21 mai, la ora 16:00 la finisajul și lansarea catalogului expoziției ,,Undeva în timp”, semnată de artista Florica Prevenda.
 
Evenimentul vine în contextul celebrării Zilelor Constanței, dar și a Zilei Naționale a Aromânilor, ce are loc în data de 23 mai.
 
„În spiritul sărbătoririi diversității și a multiculturalității, pentru care spațiul dobrogean este renumit, evenimentul se constituie drept un prilej de  adunare a comunității aromâne din care și artista face parte. Societatea Culturală Aromână (Sutsata Culturală Armânească) a contribuit substanțial la tipărirea catalogului expoziției și, alături de Muzeul de Artă Constanța, este gazda evenimentului”, transmite instituția culturală.
 
Expoziția, care s-a bucurat de un real succes, fiind vizitată de peste 2.500 de vizitatori, inclusiv cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor va fi itinerată la Muzeul Banatului Montan. Este, așadar, ultimul prilej, pentru public, să ia parte la o experiență senzorială cu totul ieșită din comun, prin care artista ne împărtășește trăirile sale, legate de un timp și un loc uitate de lume: copilăria sa, petrecută într-un sat din inima vastei câmpii a Bărăganului.
 
Florica Prevenda este o artistă născută la Dor Mărunt. Exponent al generației sale, artista a expus de-a lungul timpului în galerii din New York, Londra, Bruxelles, Milano, Salonic, Cracovia, Rotterdam, Bonn, Tirana, dar și în țară, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la MNAR București, la Muzeul de Artă Timișoara, precum și în galerii private din țară și din străinătate.
 
În anul 2005, artista a fost distinsă cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.
 
Curatorul expoziției și coordonatorul proiectului este Mădălina Mirea
 
Evenimentul beneficiază de sprijinul următoarelor instituții: Muzeul de Artă Constanța, Consiliul Județean Constanța, Muzeul Banatului Montan Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Sutsata Culturală Armânească (Societatea Culturală Aromână).
 

Citește și:
Muzeul de Artă Constanța organizează expoziția „Undeva în timp”, din 21 aprilie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Noaptea Muzeelor” la Muzeul de Artă Constanța. Ce surprize sunt pregătite pentru vizitatori

12 May 2023 1348

Muzeul de Artă Constanța organizează expoziția „Undeva în timp”, din 21 aprilie

19 Apr 2023 1064