Galeria de artă „Virgil Coman“ va fi inaugurată vineri, în pasajul pietonal de la Tomis Mall (galerie foto)

La pasajul pietonal de la Tomis Mall, de sub strada Mihai Viteazu, se lucrează de zor, deoarece totul trebuie să arate impecabil, vineri, 22 septembrie, de la ora 11.30, atunci când se va inaugura galeria de artă „Virgil Coman“.
 
Neconvenţionala galerie care poartă numele regretatului şef al Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale este o iniţiativă a asociaţiei culturale „Wild Art“, Laura Stroe, cu care Virgil Coman a colaborat la multe proiecte inedite.
 
Pentru realizarea acestui obiectiv, a fost lansată o invitaţie elevilor de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa, care au trebuit să propună proiecte pentru transformarea pasajului pietonal într-o galerie de artă. Cele 14 proiecte, constând în planuri şi desene, au fost expuse, pe 5 mai, în foaierul Bibliotecii Judeţene Constanţa „Ioan N. Roman“, iar un juriu a avut misiunea să-l aleagă pe cel mai bun. A fost desemnat câştigător proiectul realizat de Cristina CreţuAlexandra DumitranaIngrid Enache şi Diana Vîlceanu, coordonate de prof. Oana Gardon, care, la acea dată, erau eleve în clasele a X-a, a XI-a, respectiv a XII-a.
 
„Cel mai important lucru este că acest eveniment este dedicat culturii constănţene şi prietenului nostru Virgil Coman. Cel puţin eu nu pot să vorbesc despre Virgil Coman la timpul trecut. Drept pentru care fiecare eveniment pe care îl organizez, inclusiv această expoziţie, consider că îl realizez împreună cu Virgil Coman, deoarece sunt foarte multe lucruri pe care noi ne-am gândit că le vom face şi cred că eu şi toată echipa de la «Wild Art» avem datoria morală să le ducem la îndeplinire. Expoziţia «Galeria de artă Virgil Coman» reuneşte lucrări realizate de elevii Colegiului Naţional de Arte «Regina Maria». Am lansat un apel acestor elevi, i-am rugat şi i-am motivat să-şi exprime fiecare viziunea, aşa cum crede fiecare că ar putea să arate o galerie de artă într-un loc nonconformist cum este pasajul pietonal din zona Tomis Mall“, spunea, la vernisajul expoziţiei din 5 mai, preşedintele „Wild Art“, Laura Stroe.
 
Proiectul de transformare a pasajului pietonal în galeria de artă „Virgil Coman“ este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, fiind susţinut şi de Primăria Municipiului Constanţa.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa şi Asociaţia „Wild Art“
 
Citeşte şi: 
 
Cum arată pasajul pietonal de la Tomis Mall. A fost reconfigurat din punct de vedere artistic(fotoreportaj+video)
 

„Virgil Coman avea darul de a ne uni şi de a crea legături“
 
O galerie de artă purtând numele lui Virgil Coman se va deschide, în curând, în pasajul pietonal de la Tomis (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ioan moise

22 Sep, 2017 16:35

Luati portretele bietului om de pe usa toaletei publice din acest pasaj ! Nu se poate asa ceva ....

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Gecos Consult SRL va superaveghea lucrările de reamenajare, modernizare și modificare a fațadei la Galeria de Arta (DOCUMENT)

25 Mar 2024 473

Cine a câștigat contractul de dirigenție de șantier pentru modernizarea și modificarea fațadei Galeriei de Artă de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța?(DOCUMENT)

19 Mar 2024 660

Cine a câștigat contractul de reamenajare, modernizare și modificare fațadă a Galeriei de Artă de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța?(DOCUMENT)

29 Feb 2024 1604

Un exponat deosebit în galeria Muzeului de Artă Tulcea

24 Feb 2024 479

Licitații publice O nouă încercare a Primăriei Constanța de atribuire a contractului de modernizare a Galeriei de Artă din municipiu

11 Dec 2023 837

Licitații publice Achiziția pentru modernizare a Galeriei de Artă din Constanța, anulată de municipalitate (DOCUMENT)

04 Dec 2023 812

Licitații publice A fost lansată achiziția publică pentru execuția lucrărilor de reamenajare și modificare fațadă Galeria de Artă din Constanța!

15 Nov 2023 1066

Salonul de Vară Vernisajul artiștilor plastici ai Filialei Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, la UOC

06 Jul 2023 963

Galeria de Artă a UAP Constanța va fi modernizată! Demersurile au fost începute de Primăria Constanța

26 Nov 2022 1822

O companie din București a câștigat contractul de elaborare a documentațiilor pentru reamenajare și modernizare Galeria de Artă Constanţa (DOCUMENTE)

09 Nov 2022 1420

Redeschisă în urmă cu două decenii Galeria de Artă Românească Modernă poate fi vizitată virtual

24 Mar 2021 3593

Diversitate și Unitate Dobrogeană. Expoziție de artă vizuală „Home Art” ediția a II-a

28 Dec 2020 4296

Fondatorul primei școli de gravură din Dobrogea împlinește astăzi 71 de ani

21 Aug 2020 5766

Copilul interior, în viziunea artiștilor găzduiți de galeria „Epicentru” (galerie foto)

18 Jun 2020 3202

Epicentrul artei contemporane este la Constanța (galerie foto+video)

27 Feb 2020 3921