Ieri seară, balerinii Teatrului „Oleg Danovski“ au strălucit în premiera națională a spectacolului „Prinț și cerșetor“

 
Seara de duminică, 13 iunie, a fost o seară magică pentru iubitorii de muzică și dans din Constanța.
 
În acordurile muzicii lui Beethoven - un potpuriu ales cu grijă pentru a se potrivi cu secvențele mișcărilor imaginate de coregrafia maestrului Cherecheș - balerinii teatrului „Oleg Danovski” au strălucit și au smuls aplauze entuziaste.
Au fost extraordinari cu toții, nu doar prim-soliștii, ci fiecare dintre ei a contribuit la magia impecabilă a spectacolului. Bucuria de a dansa, de a fi din nou în fața sălii (aproape) pline de spectactori, nerăbdători și ei să se împărtășească din arta de calitate, a făcut din premiera „Prinț și cerșetor“ o sărbătoare.
 
Libretul, regia, coregrafia și light-design-ul  au fost concepute de Horațiu Cherecheș, care s-a întrecut pe sine. A muncit enorm cu balerinii, i-a „forjat” peste măsură, dar ceea ce a rezultat este un spectacol de calibru, a cărui valoare îl recomandă pentru orice scenă internațională.
 Sutele de ore de repetiții, întreruperile dese din cauza condițiilor pandemice, amânările repetate ale premierei – toate au fost provocări sublimate, în final, într-o reușită care a oferit publicului două ore de vis.
 
De poveste au fost și decorurile, pictate chiar de mâna Nataliei Kornilova, talentata scenografă care nu se află la primul succes alături de Horațiu Cherecheș.
 
Regia tehnică a fost realizată de Gelu Râpă, iar asistenți coregrafi au fost Monica Cherecheș, Adrian Mihaiu și Irina Ganea-Mihaiu.
Echipa Teatrului de balet constănțean, care va oferi o a doua reprezentație a spectacolului „Prinț și cerșetor“ pe 20 iunie, a strălucit cu adevărat duminică seară, oferind un regal de emoție, talent și pasiune pentru arta autentică.

Iată și inspirata distribuție: Tom Canty – Adrian Mihaiu/ Tomonori Sekiguchi/ Douglas Stewart, Beth – Cătălina Iliescu/ Irina Mihaiu / Diana Porfireanu, Nan – Ami Inoue/ Cătălina Iliescu, John Canty – Ryan Brown/ Bogdan Bîrsănescu, Miles Hendon – Bogdan Bîrsănescu / Ryan Brown, Mama lui Tom – Cecilia Ursul, Bunica lui Tom – Iguacel Sanchez Casadella, Preotul Andrew – Scot Baldie/ David Wall, Hugo – Keito Shimomura, Jim Surdul – Keita Kamijyo, Jack Mutul – Marin Marius, Jem Șchiopul – Reita Miyashita, Betsy Vrăjitoarea – Mayura Takase, Bridge – Luna Muramatsu, Cinderella ghicitoarea – Megumi Higuchi, Dolores hangița – Sakura Okamura, Eduard Tudor – Tomonori Sekiguchi / Marco-Alexandre Vicente, Elisabeth – Mizuki Kubota, Regele – Marin Marius Adrian/ Stewart Dowglas, Lord Hertford – Mihai Pâslaru/ Scot Baldie, Lord St. John – Daia Kashiwaba, Lady Annabel – Mayu Takahashi, Lady Annmarie – Yuria Soeta, Soldatul din Garda Regală – Marian Basarabeanu, Slujitoarea – Irene Tomassetti/ Ami Inoue, Doamne de onoare – Oana Dincă, Andrada Ion, Diana Porfireanu, Natalia Cîmpeanu, Ella Slingsby, Petronela Serea, Nobili – David Wall, Mattia Longhitano/ Sorin Gâlcă, Ștefan Răut, Arhiepiscopul de Canterbury – Scot Baldie/ David Wall.
 

Felicitări tuturor!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța „Sărbătoare luminată – Concert de Paști” va fi pus în scenă în seara de vineri, 26 aprilie 2024

17 Apr 2024 483

Spectacolul de operă „Rigoletto” de G. Verdi, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

17 Apr 2024 509

Terapie prin dans pentru vârstnici. Cursuri la Constanța (VIDEO)

15 Apr 2024 464

În această seară, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, opera „Nabucco” de G. Verdi

14 Apr 2024 408

„L’heure d’or de Paris”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

13 Apr 2024 412

Autorizația de construire, emisă de Municipalitate Reabilitarea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, în linie dreaptă

11 Apr 2024 486

În această săptămână, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" Constanța (FOTO)

09 Apr 2024 395

„Rigoletto”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Apr 2024 520

În luna aprilie Spectacolul de operă „Nabucco” de G. Verdi, la TNOB Constanța

06 Apr 2024 476

Primul eveniment cultural al lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” - „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart

04 Apr 2024 552

„Nunta lui Figaro”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

03 Apr 2024 433

Agenda spectacolelor pregătite de TNOB Constanța pentru luna aprilie

01 Apr 2024 756

Primul spectacol al lunii aprilie 2024 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski"- „Nunta lui Figaro”

01 Apr 2024 444

Opereta „O noapte la Veneția” de J. Strauss, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danov Danovski” Constanța

29 Mar 2024 582

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 632