Imagini de la eveniment „Aida“ a deschis... triumfal Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului (galerie foto)

Se simte din plin atmosfera de sărbătoare la Teatrul Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski“ Constanţa. Ca în vremurile bune, sâmbătă seara, sala s-a umplut, oamenii au stat la coadă la casa de bilete ca să prindă un loc la spectacolul ales să deschidă cea de-a 43-a ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, „Aida“, de Giuseppe Verdi, sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu. 
 
Alegerea gazdelor de a deschide longevivul festival cu capodopera verdiană s-a dovedit a fi inspirată, deoarece „Aida“ de sâmbătă seară a fost un regal al vocilor bune, a avut grandoare şi monumentalitate (prin decorurile şi costumele create de Grigore Gordu, care au slujit bine tema) şi a fost un succes şi prin momentele coregrafice antrenante susţinute de ansamblul Companiei de Balet.
 
În rolul titular, publicul a admirat-o pe soprana Anda Pop din Braşov, pe care melomanii tomitani o cunosc bine, mai ales pentru rolul Rosalindei din „Liliacul“ lui Strauss-fiul, dar care, de această dată, i-a impresionat prin dramatismul interpretării.
 
Au emoţionat publicul prin vocile vibrante şi profunde, dar şi prin forţa şi dramatismul interpretării mezzosoprana Andrada Ioana Roşu din Cluj, în rolul lui Amneris, pe care iubirea puternică ce i-a poartă lui Radames o transfigurează, transformând-o, în finalul piesei într-un personaj pozitiv, tenorul Răzvan Săraru, în rolul lui Radames, baritonul Vasile Chişu din Germania - Amonasro, regele Etiopiei, basul Orest Pîslariu - marele preot Ramphis, basul Constantin Acsinte - regele Egiptului, soprana Elena Rotari - marea preoteasă şi baritonul Iulian Bratu - mesagerul. La succesul spectacolului a contribuit şi corul, condus de maestrul Adrian Stanache, alături de artiştii Companiei de Balet. Nenumăratele şi intensele aplauzele la scenă deschisă au confirmat succesul de care s-a bucurat prima seară a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, ediţia 2017.
 
„Dedicăm această ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, care se desfăşoară neîntrerupt de 43 de ani, artei şi culturii, publicului constănţean, prietenilor noştri care vin aici aproape spectacol de spectacol. O dedicăm oraşului Constanţa, această aşezare care are atât de mult de oferit. Dedicăm acest eveniment tuturor celor care muncesc în acest teatru şi fac posibilă munca noastră şi aceste spectacole frumoase. (...) Ne bucurăm de aplauzele dvs., de prezenţa atât de mare, atât de numeroasă în sala de spectacol. Acest lucru înseamnă recunoaştere. Recunoaşterea ne face să progresăm. Ne bucurăm că suntem recunoscuţi pentru ceea ce facem, pentru că altfel aţi fi stat acasă, nu aţi fi venit în seara aceasta (n.r. - sâmbătă, 4 noiembrie) şi nu aţi fi stat la coadă la bilete. Ceea ce se întâmplă la Teatrul Naţional de Operă şi Balet din Constanţa este întotdeauna un lucru făcut cu bun-gust, cu dragoste şi cu respect pentru cei care vin să ne vadă. Vă mulţumim din suflet şi vă dorim ca aceşti minunaţi invitaţi pe care îi avem acum şi în serile care urmează să vă aducă aceeaşi bucurie pe care o simt şi eu atunci când îi văd pe scena noastră. Doresc ca orchestra, corul, baletul Teatrului Naţional de Operă şi Balet să vă convingă pentru a nu ştiu câta oară de valoarea lor de necontestat. Doresc să plecaţi de aici cu impresia că aveţi nevoie de noi şi să vă întoarceţi, iar noi să vă primim cu aceeaşi dragoste“, a spus, înainte de ridicarea cortinei, directorul TNOB „Oleg Danovski“, Daniela Vlădescu.
 
Duminică seară, pe scena Teatrului „Oleg Danovski“ a fost celebrată muza Terpsichore, pe ritmuri ceaikovskiene, prin spectacolul „Spărgătorul de nuci“, în regia lui Gheorghi Kovtun.
 
Festivalul Internaţional al Muzicii și Dansului se va încheia pe 26 noiembrie, tot cu o lucrare de Verdi, „Forța destinului“.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa
 

Citeşte şi:
 
Zile de sărbătoare la Teatrul „Oleg Danovski“ - începe Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului 


Aplauze la scenă deschisă pentru „Rigoletto“

Recital de violoncel la Teatrul „Oleg Danovski“.„Bach este foarte greu de interpretat în public, dar totdeauna îţi dă energie“

La Teatrul „Oleg Danovski“. Concertul inaugural al stagiunii 2017-2018, o pledoarie pentru cultură, credinţă şi iubire

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacolele lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

26 Mar 2024 432

Spectacolele pregătite de TNOB Constanța pentru această săptămână

26 Mar 2024 348

Spectacole de excepție în aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski"

25 Mar 2024 595

Opereta „O noapte la Veneția” de J. Strauss, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

23 Mar 2024 522

Pe aripile muzicii latino, spectacolul „Amor caliente”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

22 Mar 2024 446

Sâmbătă, 30 martie 2024, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”Constanța ne încântă cu spectacolul „Ma dame”

20 Mar 2024 562

„Elixirul dragostei“, un spectacol de neuitat la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

16 Mar 2024 460

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța- opereta „O noapte la Veneția”

16 Mar 2024 445

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța Pe aripile muzicii latino şi latino-americane, cu „Amor caliente”

14 Mar 2024 608

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 531

Spectacolele oferite de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța pentru finalul săptămânii

11 Mar 2024 876

„Traviata“ în interpretarea remarcabilă a soliștilor și artiștilor de la TNOB Constanța

09 Mar 2024 512

„Boema” de Puccini, pusă în scenă la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

08 Mar 2024 561

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" Constanța invită publicul la operele „Boema" și „Traviata"

06 Mar 2024 581

TNOB UPDATE. Spectacolul „L’heure dor de Paris” este amânat!

02 Mar 2024 810