Imagini de la eveniment Concert de Crăciun cu colinde românești și internaționale (galerie foto + video)

A fost o seară feerică, duminică, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“. În pofida ploii reci, a frigului pătrunzător și a vântului, sala instituției de cultură a fost arhiplină, constănțenii fiind atrași de perspectiva de a asculta colinde românești și internaționale, sub bagheta charismaticului dirijor Florin Totan. 
 
Corul Teatrului „Oleg Danovski“, condus de maestrul Adrian Stanache, a cântat despre vestea cea minunată a Nașterii Pruncului Iisus în ieslea Bethleemului și a transpus publicul într-o mirifică atmosferă de sărbătoare prin colinde de o frumusețe și o sensibilitate înălțătoare, precum: „Domn, Domn să-nălțăm“, „Sus, boieri, nu mai dormiți!“, „Linu-i lin și iară lin“ și „Noi umblăm și colindăm“.
 
„De fiecare dată când ascultăm aceste miraculoase colinde românești, îmi dau seamă că aceste colinde, mănăstirile, cântecele populare, datinile, obiceiurile sunt produsul nostru de export numărul 1 în lume. Nu există nimic mai presus. Ele sunt eticheta neamului românesc în lume. Sunt eticheta ființei naționale în concertul universal“, a spus, în deschiderea concertului, maestrul Florin Totan.
 
Corul, orchestra, solistele și soliștii Teatrului „Oleg Danovski“ - sopranele Elena RotariLaura EftimieStela Sîrbu, Smaranda DrăghiciIonela Duma, mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorii Doru Iftene și Răzvan Săraru și baritonul Marius Eftimie -, împreună, în variantă solo sau în duet, au interpretat și colinde din repertoriul internațional, precum: „The Christmas Festival“, de Leroy Anderson, „Ave Maria“, de Giulio Caccini, „Gloria“, de Antonio Vivaldi, „Panis Angelicus“, de Cesar Franck, „Veniți, creștini“, „Joy to the World“, „Ave Maria“, de Pietro Mascagni, „The First Noel“, „White Christmas“, „Noël, c'est l'Amour“, „Hallelujah“ din oratoriul „Messiah“ de Georg Friedrich Händel.
 
„Vă mulțumim că veniți în fiecare seară la spectacolele pe care noi din tot sufletul vi le dăruim, așa cum se cere la un teatru adevărat (...) Vreau să vă mulțumesc că ne-ați stat alături în tot acest timp. Doresc să vă urez, în asentimentul celor care se află pe scenă și al tuturor care lucrează în acest teatru, succese în anul care vine și fie ca pacea și liniștea sufletului să vină odată cu sfintele sărbători ale Crăciunului, să aveți împliniri, să trăim în pace și înțelegere, să trăim în iubire și ajutor reciproc, să ne respectăm!“, a spus, în deschiderea concertului, directorul general al Teatrului „Oleg Danovski“, Daniela Vlădescu.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și: 

Concertul de Crăciun încheie anul 2017 la Teatrul „Oleg Danovski“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alina Eremia și-a sărbătorit ziua de naștere pe scena Târgului de Crăciun, din Constanța

16 Dec 2023 888

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” vă invită la „Concert de Crăciun”

14 Dec 2023 698

Știri Constanța Artiști cunoscuți la Târgul de Crăciun Constanța. Reguli pentru cei ce intenționează să organizeze evenimente

04 Dec 2023 2112

Video viral Concert fără spectatori la un târg de Crăciun. “Toate mâinile sus. Foarte bine” (VIDEO)

12 Dec 2022 5539

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ adaugă în program încă un „Concert de Crăciun“

15 Dec 2021 5911

Constanța Concert de Crăciun la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski

13 Dec 2021 3329

Universitatea Ovidius din Constanța Concert dedicat sărbătorii de Crăciun

24 Nov 2021 1597

Corala bărbătească „Armonia“ oferă un concert de colinde în scop caritabil, la Casa de Cultură din Constanța

21 Dec 2019 4076

Concert vocal-instrumental festiv, la Muzeul de Artă din Constanța

13 Dec 2019 3115

Concerte de Crăciun, la Constanța

11 Dec 2019 4250

Concert caritabil de Crăciun, la parohia „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din Constanța

10 Dec 2019 3695

Concert de Crăciun, organizat de Uniunea Armenilor din România, la Muzeul de Artă din Constanţa

03 Jan 2019 1910

Spectacol de Crăciun „Împreună salvam o viaţă!”, organizat de elevii de la Liceul Traian, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

18 Dec 2018 2848

„Un concert de înaltă ținută, care se adresează sufletelor“ Ultima reprezentație din acest an a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ (galerie foto + video)

15 Dec 2018 2380

UPDATE. Un concert de Crăciun, ultimul eveniment al anului la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța (galerie foto+video)

13 Dec 2018 2284