Imagini de la eveniment „Forța destinului“, un emoționant final festivalier pe acorduri verdiene (galerie foto)

Cea de-a 43-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, care a debutat în cea de-a patra zi a lui Brumar la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, s-a încheiat pe 26 noiembrie cu una dintre cele mai frumoase opere verdiene, „Forța destinului“. 

A fost un spectacol dinamic, cu momente emoționante și tensionate, cu un fir epic coerent și atractiv și cu o distribuție formată din artiști constănțeni și invitați din Japonia, Bulgaria și București.

Dramatica poveste a îndrăgostiților Leonora de Vargas și Don Alvaro, sortiți să se caute toată viață și să se găsească abia spre sfârșitul vieții lor, i-a adus în prim-plan pe soprana Akiko Hayakawa din Japonia și pe tenorul Răzvan Săraru. În rolul răzbunătorului Don Carlos de Varga melomanii l-au aplaudat pe baritonul bulgar Ventseslav Anastasov. Mezzosoprana Alina Dragnea din București i-a împrumutat vocea sa Preziossilei, iar bas-baritonul Orest Pîslariu, tot din capitală, l-a întruchipat pe marchizul de Calatrava. Milostivul părinte Guardino a fost redat cu sensibilitate de basul Constantin Acsinte, iar fratele Melitone cel iute la mânie a fost interpretat de baritonul Marius Eftimie. Din distrubuție au mai făcut parte: Gabriela Dobre - Curra, Laurențiu Severin - Alcade, Andrei Băican - mastro Trabuco și Iulian Bratu – un chirurg.

Conducerea muzicală a spectacolului a fost asigurată de dirijorul Koichi Inoue din Japonia. 

Cu premiera operei „Forța destinului“ s-a deschis, în 2016, ediția a 32-a a longevivului festival.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Imagini de la eveniment: Emoții intense pe note verdiene, la Festivalul Muzicii și Dansului (galerie foto)

Imagini de la eveniment. Aplauze și flori pentru „My Fair Lady“, la festival (galerie foto)

Imagini de la eveniment. Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului. Baletul „Peer Gynt“, succes răsunător pe scena Teatrului „Oleg Danovski“ (galerie foto)


Violonistul Alexandru Tomescu a revenit la Constanța, pe scena unde și-a început cariera solistică în urmă cu 32 de ani (video)

Imagini de la eveniment. Diplome de Excelență pentru sopranele Gabriela Țigănașu-Popescu și Iacobina Vlad (galerie foto)

Imagini de la eveniment, „Spărgătorul de nuci“, o poveste fără anotimp la Teatrul „Oleg Danovski“. Seara a doua de festival (galerie foto)

Imagini de la eveniment. „Aida“ a deschis... triumfal Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului (galerie foto)

Zile de sărbătoare la Teatrul „Oleg Danovski“ - începe Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Forța destinului”, opera care deschide Festivalul Verdi. Când va avea loc?

13 May 2023 1315

​„Forța destinului“, o tulburătoare dramă în acorduri verdiene

11 Feb 2017 2794