Imagini de la eveniment. Jurnalistul Traian Brătianu își lansează cartea la Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ din Constanța (galerie foto)

Jurnalistul constănțean Traian Brătianu își lansează astăzi, la Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ din Constanța, cartea „Ni Hao, China! De la proverbe și ghicitori la... fapte de viață!”. Evenimentul are loc în sala „Liliana Lazia“ a bibliotecii, începând cu ora 17.00. 

La eveniment participă directorul Bibliotecii Județene IN Roman, Corina Apostoleanu, Flora Munteanu a și autorul lucrării Traian Brătianu.

Se vorbeste despre autor despre viața sa și despre cele două călătorii pe care le-a făcut autorul. Cartea deschide un nou orizont către această lumea chinezească.

”E o carte plăcută la lectură pentru că simți colaborarea cu fiecare cititor ce ne indică relațiile cu gazdele chineze. Este o carte care nu te obosește, te trimite la noțiuni fundamentale” - a precizat Flora Munteanu. 

Corina Apostoleanu a vorbit despre prima persoană, Nicolae Milescu Spătaru, care a scris despre China pentru prima dată. Aceasta a și detaliat elemente din carte.

"Contactul cu lumea asiatică există și în această carte. Călătoriile pe care le-a făcut autorul sunt prilejul de a descrie lumea chineză. A modului de a trăi de a gândi. Dar și de a gândi. Care e simbolistica țării. Cum sunt orașele cum sunt oamenii. Perspectiva ziaristului se vede în acest volum. În acest jurnal de călătorie limbajul jurnalistic se îmbină foarte bine cu subiectul acesteia. Suntem martorii amintirilor pe care domnul brătianu le-a trait” - a declarat Corina Apostoleanu. 


La eveniment participă și președintele umoriștilor constănțeni, ing. Dan Norea care relatează ce l-a impresionat din carte pe lângă călătoriile detaliate. Acesta a menționat că proverbele i s-au părut interesante.

Dana Brazanu a transmis câteva cuvinte din partea Dobriței Bilea care nu a putut fi prezenta.

"Cartea e un melanj de cultură". Expunerea este facută ca o suită de reportaje fiecare titlu poartă o cugetare care da tonul relatării " - a transmis Dana Brazanu. 


În cadrul evenimentului se analizează pe scurt aproape fiecare capitol al volumului. 

În public mai este și Olga Duțu care îl felicita pe Traian Brătianu că a avut ideea să scrie această carte care este o deschidere către această lume orientală. Noni Gavniuc, un prieten al lui Traian Bătianu a luat cuvântul și a vorbit despre acesta: " a scris cât nu am citit unii dintre noi".
 
Cartea este rezultatul a două călătorii pe care autorul le-a făcut în China, dar și al întâlnirilor și al schimbului de idei cu diplomați, scriitori și jurnaliști care au vizitat țara noastră. Pentru documentare, Traian Brătianu a studiat cărți de filosofie, geografie, etnografie, istorie, de unde a preluat „fructe” ale lumii chineze.
 
Cartea „Ni Hao, China! De la proverbe și ghicitori la... fapte de viață!” promite să ofere cititorilor informații despre cultura, istoria și tradițiile chineze, dar și imagini spectaculoase, câteva elemente de filosofie și umor. De menționat că, pe tot parcursul evenimentului de lansare a cărții, cei prezenți vor putea asculta muzică autentică chinezească.
 

În Cuvântul-înainte, „Memoria cea mai puternică este mai slabă decât cerneala cea mai palidă!”, Traian Brătianu mărturiseşte: „Proverbele la care am recurs, cu trimiterile lor la viaţa cotidiană, îmbracă «haine diferite»: de la simple informaţii şi descrieri, până la consideraţii de ordin general... Cartea reprezintă un modest omagiu adus unor oameni pe care îi păstrez aproape de suflet”.
 
„Ni Hao, China! De la proverbe și ghicitori la... fapte de viață!” cuprinde și pilde, legende și câteva povestiri ale autorului din călătoriile sale în China. Traian Brătianu își invită cititorii fideli și nu numai să îl însoțească cu gândul în această lume diferită.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeul Național de Istorie a României Lansarea volumului „Un grup de aviație eroic. Grupul 7 Vânătoare „Comandor Alexandru Popișteanu (1940-1945 )”

23 Mar 2024 454

Lansare de carte la Casa Avramide Tulcea - „Odă târzie mamei", de Monalisa Dima

22 Mar 2024 418

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 661

Lansare literară de excepție Aurelia Lăpușan prezintă romanul „Flori de busuioc” la Biblioteca Județeană Constanța

13 Mar 2024 738

Constantin Cheramidoglu lansează volumul „Arhive dobrogene” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

06 Mar 2024 546

Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius Constanța găzduiește lansarea volumului Eco-Consciousness in American Culture

19 Feb 2024 609

Știri Constanța Muzeul Național al Marinei Române, gazda lansării unui volum despre viața și activitatea inginerului Dumitru Manole

18 Dec 2023 838

LIVE VIDEO+TEXT Virgil Andriescu, o nouă apariție editorială. Volumul „Întâmplări adevărate cu și fără chițibușuri” este lansat la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Dec 2023 1190

LIVE TEXTLansarea volumului „Epistole către Ovidiu / Letters to Ovid / Lettres à Ovide” la Biblioteca Județeană, în prezența lui Ion Codrescu (Galerie FOTO)

14 Dec 2023 971

LIVE TEXT. Știri Constanța azi Volum despre Republica Turcia, editat de Delia Roxana Cornea, Metin Omer și Emanuel Plopeanu, lansat la MINAC (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Dec 2023 925

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța găzduiește lansarea cărții „Întâmplări adevărate cu sau fără chițibușuri” de Virgil Andriescu

14 Dec 2023 687

La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța se va lansa un volum despre Republica Turcia

13 Dec 2023 821

Lansarea cărții „Epistole către Ovidiu / Letters to Ovid / Lettres à Ovide”, găzduită de Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

08 Dec 2023 726

„Notre ami. Anatole Magrin” Volum de peste 200 de pagini care prezintă viața și opera fotografului și diplomatului francez, ajuns o personalitate a Constanței

30 Nov 2023 1697

Mihaela Meravei lansează două volume de poezie la Biblioteca Județeană Constanța

28 Nov 2023 643