In februarie, Nume mari pe scena Casei de Cultura

casa_de_cultura01.jpgHoraţiu Mălăele, Emilia Popescu, Ştefan Bănică Jr. sau Tudor Gheorghe sunt doar câţiva dintre artiştii care luna viitoare vin la Constanţa.

Cum deja ne-a obişnuit, Casa de Cultură a Sindicatelor a pregătit o lună februarie plină de surprize plăcute pentru constănţeni.

afis_-_cafeneaua.jpgCei care vor să-l vadă pe maestrul Horaţiu Mălăele, în dublu rol, de regizor şi actor, au această posibilitate pe 8 februarie, începând cu ora 19.00, când unul dintre cele mai longevive spectacole din repertoriul Teatrului Bulandra, „Cafeneaua", se joacă pe scena Casei de Cultură. Din distribuţie mai fac parte şi actriţele Emilia Popescu şi Dana Dogaru. Comedia este scrisă de Sam Bobrik şi Ron Clark şi a fost descoperită şi pusă în scenă de Horaţiu Mălăele. Aşa cum se arată în prezentare, „Cafeneaua" este o comedie în care râsul capătă gustul sărat al lacrimilor, un spectacol despre viaţă, iubire, trădare şi singurătate, un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale. Este o poveste simplă a unei familii americane, Louise şi Wally Murdock, văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani, a căsniciei lor fisurate, dar mai apoi consolidată de apariţia unei tinere, Janet.

Durata comediei „Cafeneaua" este de o oră şi 45 de minute, iar preţul biletelor este de 50 sau 60 de lei, în funcţie de dispunerea locurilor în sală. Acestea se pot încă procura de la sediul Casei de Cultură.

afis_-descult_in_parc.jpgBănică Jr., în „Desculţ în parc"

Pe 15 februarie, o altă comedie excepţională, cu un alt artist mare, Ştefan Bănică Jr., tot în dublu rol, de regizor şi actor promite spectatorilor că vor râde cu lacrimi. „Desculţ în parc" este scrisă de Neil Simon şi spune povestea a doi tineri căsătoriţi de curând, şi care locuiesc într-o mansardă. Părinţii şi prietenii încep însă să se amestece în viaţa lor, iar de aici şi până la apariţia problemelor nu este decât un pas. Spectacolul ce îl prezintă pe Ştefan Bănică Jr., atât în calitate de regizor cât şi de actor, a avut prima reprezentaţie pe 2 iunie 2009, la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti.

Din distribuţie mai face parte Oana Ioachim, Mitica Popescu, Ileana Cernat şi Bogdan Tudor. Spectacolul începe la ora 19.00, iar preţul biletelor este de 60 şi 80 de lei.

afis_-_tudor_gheorghe.jpgTudor Gheorghe revine

La doar două zile distanţă, o voce iubită de constănţeni, Tudor Gheorghe continuă ciclul de spectacole „Stagiunea permanentelor frumuseţi", cu „Anotimpurile mele: Iarnă - Primăvară 2010". Această reprezentaţie oferă piese desprinse de pe albumele „Iarna Simfonic" şi „Primăvara simfonic", interpretate de maestru în maniera sa unică. Printre cele care vor fi asculte şi de constănţeni se numără „La fereastra cu gutuie", „Colindul celui fără de ţară", „Antiprimăvară", „Lumină lină", „Mugur, mugurel", „Salcâmii" sau „Dorul călător". Această stagiune marchează însă, încheierea ciclului de reprezentaţii ale Anotimpurilor, văzute prin ochii lui Tudor Gheorghe, după mai bine de 10 ani.

Maestrul va fi acompaniat de 40 de muzicieni şi alte 30 de voci ale orchestrei şi corului Teatrului Liric „Oltenia" din Craiova, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu. Concertul începe la ora 19.00, iar biletele costă 80 şi 100 de lei şi pot fi achiziţionate, de asemenea, de la Casa de Cultură.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 529

„Muzicanții din Bremen”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

18 Feb 2024 512

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 801

Documentar proiectat la Muzeul de Artă Constanța pentru celebrarea a 107 ani de la nașterea lui Oleg Danovski

07 Feb 2024 583

18 ani petrecuți la Teatrul Dramatic Constanța In memoriam Ion Maximilian, regizorul atras spre comedie „atât de gena paternă, cât și de natura sa psihică”

19 Jan 2024 728

Un nou proiect pregătit de Teatrul de Stat Constanța Regizorul Andrei Șerban face parte din echipa care va pune pe scenă o piesă de a lui Shakespeare (GALERIE FOTO)

07 Jan 2024 1140

Doliu pe scena culturală şi nu numai! „S-a stins o voce puternică într-un spațiu fundamental pentru societate- cultura“

02 Jan 2024 1445

In memoriam Paul Barbăneagră, regizorul din Tulcea, cu activitate desfășurată în Franța

12 Oct 2023 1094

Gheorghe Vitanidis, nume important în breasla regizorilor, născut la Mangalia

29 Sep 2023 1149

Veteranii Michael Mann și Luc Besson participă la Festivalul de Film de la Veneţia

31 Aug 2023 1008

Andrei Ungureanu, al treilea câștigător al concursului ZIUA de Constanța și florăria Prima Donna Flower Shop. Cadou înmiresmat pentru ziua fiicei sale!

28 Aug 2023 996

A decedat la Constanța Florin Orezeanu, regizorul ce a activat pentru televiziunea de pe litoral, TV Neptun

27 Jul 2023 1540

Maria Magiru și Lică Gherghilescu, propuși pentru tilul de Cetățean de Onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

20 Jul 2023 1294

Decor ca în filme. „Miresica noastră!“ Cununia religioasă pentru fosta gimnastă Cătălina Ponor, care și-a și botezat fiul (GALERIE FOTO)

09 Jul 2023 7700

Gheorghe Jora, regizor al unor importante spectacole montate la Teatrul Dramatic Constanța

28 Jun 2023 1064