În ianuarie 2018 Se va decerna Premiul „Virgil Coman“, instituit de Filiala Constanța a Societății de Științe Istorice din România

În semn de cinstire a memoriei arhivistului și istoricului Virgil Coman (24 decembrie 1973 - 5 august 2016), filiala Constanța a Societății de Științe Istorice din România, al cărei vicepreședinte a fost, a instituit, începând cu acest an, Premiul „Virgil Coman“. 
 
Premiul se va acorda cărților cu tematică istorică, iar distincțiile aferente anului 2016 se vor decerna în ianuarie 2018.
 
La trecere a aproape un an și jumătate de la chemarea la Domnul a lui Virgil, mult prea devreme, lăsând un gol nu doar pentru familie și cei apropiați, ci și pentru ansamblul dobrogenisticii și aromânisticii de azi, memoria lui este în continuare cinstită. În semn de respect pentru personalitatea sa, Filiala Constanța Societății de Științe Istorice din România, unde Virgil a fost vicepreședinte și animator al acțiunilor acesteia, a instituit un premiu pentru cartea cu tematică istorică ce-i va purta numele. El va fi decernat la două volume de istorie dobrogeană și a românității balcanice, respectiv unor autori dobrogeni - cu prioritate din generațiile mai tinere. Este un modest omagiu și gest întru întreținerea memoriei unui laborios și devotat slujitor al lui Clio, care promitea atât de mult, soarta fiindu-i atât de crudă. Premiile pentru anul 2016 vor fi decernate în ianuarie 2018, iar cele pentru 2017 în primul semestru al viitorului an, în cadrul unor manifestări memorial-științifice organizate de Filială“, a spus președintele filialei Constanța a Societății de Științe Istorice din Româniaprof. univ. dr. Stoica Lascu.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și: 
 
Încă un Ajun fără Virgil Coman. Azi ar fi împlinit 44 de ani!

#sărbătoreșteDobrogea. Distincția Meritul dobrogean și medalia comemorativă Remus Opreanu acordate lui Virgil Coman

Teo și Maria au tăiat panglica inaugurală a galeriei de artă ce poartă numele lui Virgil Coman, tatăl lor (galerie foto)

Inima mamei lui Virgil Coman a încetat să mai bată. Îi va fi îndeplinită ultima ei dorință

„Virgil Coman avea darul de a ne uni și de a crea legături“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

In memoriam Virgil Coman (1973-2016) (galerie foto)

04 Aug 2018 8301

Prin Societatea de Științe Istorice din România, filiala Constanța Au fost acordate Premiile „Virgil Coman“ și „Gheorghe Dumitrașcu“ (galerie foto)

27 Jan 2018 3959