Încă puţin şi începe Concursul Internaţional al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski"

Mâine seară, începând cu ora 18.00, Muzeul de Artă va găzdui Concursul Internaţional al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, cu un duo recital de flaut Dong Ju Lee şi Ji Eun Lee, la pian fiind Andrada Ștefan..
 
Cei prezenţi se vor bucura de un program interesant: Fr. Doppler - Andante şi Rondo, op.25; G. Enescu - Cantabile şi Presto pentru flaut şi pian; G. Schacker - „Regrets and Resolutions” pentru flaut şi pian; Fr. Kuhlau - Trio în Sol major pentru 2 flaute şi pian, op.119.

De asemenea, duminică, de la ora 19, în sala Teatrului, se va desfăşura Gala premiilor finaliştilor, dirijor fiind Jin-Kwon Lee.În program se vor află lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la opera „Nuntă lui Figaro”, Antonio Vivaldi – Concertul în La minor pentru două flaute şi orchestra, Johann Sebastian Bach – Concertul în Do minor pentru două piane şi orchestra şi Domenico Cimarosa – Concertul în Sol major pentru două flaute şi orchestra.

DONG JU LEE   
A absolvit Şcoala Normală de Muzică Paris - Franţa. Licenţiată a Universităţii Yeungnam, secţia Orchestră şi masterandă a Academiei Naţionale de Muzică "Gnesins"- Rusia.  A primit Marele Premiu al Festivalului de Muzica Japonia şi Premiul al II lea la Concursul de Muzică al Orchestrei Filarmonicii din Korea. A colaborat cu: Orchestra Naţională Simfonică din Viena, Orchestra Filarmonică "Kammer" din Ungaria, şi a cântat în concertul Universităţii Yeungnam şi în concertul de la Ulju Arts Center. De asemenea, a participat la Festivalul Internaţional de Muzică Contemporană.A obţinut Diploma "Nils-Thilo Kramer Summer Camp" şi  Diploma "The leaders ensemble Winter Music Camp".În prezent, este profesor la Colegiul de Muzică al Universităţii din Ulsan, la Liceul de Arte Busan, la Liceul de Artă din Ulsan, instructor de flaut la Fundaţia Green Children, şi formator în cadrul Orchestrei de Tineret SMI.
 
JI EUN LEE   
A absolvit Liceul de Arte Ulsan. Este licenţiată a Universităţii Keimyung - secţia Orchestră  şi în Arta Spectacolului la aceeaşi universitate.Câştigătoare a mai multor premii, din care amintim: Premiul al III lea la Concursul Naţional de Flaut,   Premiul I la Concursul de Flaut al Asociaţiei Masan, Premiul al III lea la Concursul de Flaut al Asociaţiei Busan, unde a cântat împreună cu Orchestra Glinka din Ucraina. În prezent este profesor de flaut în cadrul mai multor şcoli: Şcoală elementară Seobu, Școala elementară Yangji, Şcoala Ewha, Şcoala elementară Hamwon, Școala elementară Yeompo , Şcoala Hyundai.
 
ANDRADA ŞTEFAN   
Licenţiată a Academiei de Muzică din Cluj, pianista Andrada Ştefan este absolventă a Masteratului în Stilistica Interpretării Muzicale – Specializarea Pian, la aceeaşi Academie (2012). A participat la cursuri de măiestrie susţinute de : Cordaelia Hofer şi Alexander Mullenbach din Salzburg, George Sava – Berlin. Are o bogată activitate artistică,  susţinând numeroase recitaluri solistice în diferite formule camerale pe scene din Constanţa şi din ţară. În palmaresul său figurează importante premii la concursuri naţionale şi internaţionale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacolele lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

26 Mar 2024 434

Spectacolele pregătite de TNOB Constanța pentru această săptămână

26 Mar 2024 349

Doi balerini ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” vor participa la Gala extraordinară de balet

23 Mar 2024 551

Opereta „O noapte la Veneția” de J. Strauss, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

23 Mar 2024 522

Pe aripile muzicii latino, spectacolul „Amor caliente”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

22 Mar 2024 447

Sâmbătă, 30 martie 2024, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”Constanța ne încântă cu spectacolul „Ma dame”

20 Mar 2024 563

Spectacolul „Magic Swing” revine pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

17 Mar 2024 435

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța- opereta „O noapte la Veneția”

16 Mar 2024 446

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța Pe aripile muzicii latino şi latino-americane, cu „Amor caliente”

14 Mar 2024 608

Duminică, 17 martie 2024, spectacolul „Magic Swing”, la TNOB Constanța

14 Mar 2024 534

Spectacolele oferite de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța pentru finalul săptămânii

11 Mar 2024 876

„Traviata“ în interpretarea remarcabilă a soliștilor și artiștilor de la TNOB Constanța

09 Mar 2024 512

„Boema” de Puccini, pusă în scenă la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

08 Mar 2024 561

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" Constanța invită publicul la operele „Boema" și „Traviata"

06 Mar 2024 581

TNOB UPDATE. Spectacolul „L’heure dor de Paris” este amânat!

02 Mar 2024 810