Cultura

Invitație la teatru online, astă-seară, de la ora 18 Masteranzii Facultății de arte prezintă spectacolul „Incoruptibilii”


„Este o mare ispită să reconstitui viața nu numai prin cuvânt ci, ca să zic așa, în carne și oase” (Teodor Mazilu)
 
Festivalul de Teatru ONLINE Seri de Teatru la Pontul Euxin continuă astă-seară, de la ora 18, cu prezentarea spectacolului „Incoruptibilii”
Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa ne invită, în număr cât mai mare, pe pagina sa de Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA), în rolul de spectatori.
Spectacolul „Incoruptibilii”, aparține studenților masteranzi ai specializării de Arta actorului de music-hall de la Facultatea de Arte și a fost realizat în cadrul Centrului de Cercetare Științifică și Creație Artistică Euxin (2012-2013). Conceput ca o radiografie a societății contemporane, în acest spectacol se regăsesc pe parcursul a 60 de minute similitudini cu personaje din sfera politică, socială și culturală a vieții noastre de zi cu zi. Piesa Proștii sub clar de lună, de Teodor Mazilu, după care a fost realizat spectacolul Incoruptibilii este extrem de actuală prin tematica pe care o propune. Cuplul Gogu (profesionist în șmecherii, ocupația gestionar) și Clementina (tipul femeii plângărețe) se destramă. Motivul invocat: nepotrivirea de caracter. Gogu este nemulțumit de incapacitatea Clementinei de a se ridica la înălțimea lipsei lui de caracter și a defectelor sale. Totuși Clementina face tot ce a fost posibil să - și salveze legătura amoroasă. Iese chiar și din câmpul muncii și se luptă cu principiile care-i pun în pericol existența. Cel de al doilea cuplu este format din Emilian și Ortansa. Emilian, onestul controlor financiar și satanica Ortansa sunt oglinda răsturnată a cuplului Gogu - Clemenetina. Ortansa îi reproșează lui Emilian corectitudinea excesivă care nu duce la nimic bun, onestitatea abuzivă, lipsa defectelor care-i împiedică să fie fericiți în cuplu. Soluția ideală pentru reducerea contradicției este schimbarea partenerilor, numai că noilor cupluri le lipsește exact ce le prisosea celor din care au derivat. Mai există un personaj în spectacol, un liant al poveștii scenice imaginate. Este vorba despre Vasilica, un personaj cameleonic care apare pe tot parcursul piesei în două ipostaze ce nu se exclud una pe cealaltă: colegă de birou a expertului contabil – inspector financiar Emilian, care nu-și pierde ludicul și umanitatea și, Securitatea, care știe și vede tot, iar omniprezenţa sa de-a lungul celor 14 scene face din ea un  personaj efervescent.
Incoruptibilii pare a fi la prima vedere un spectacol de comedie despre societatea contemporană. Astăzi, parcă mai mult ca oricând, totul se vinde sau se cumpără, viața intimă este un subiect foarte căutat iar sentimentele umane cele mai frumoase au devenit motive de șantaj. Chiar dacă publicul se amuză în timpul spectacolului, la final lucrurile devin dramatice. Închisoarea nu poate fi alfel decât dramatică!
Distribuția:
Vasilica: Valeria Rusnac
Clementina: Diana Orezeanu
Gogu: Romeo Moldovan
Ortansa: Laura Buric
Emilian: Latip Abul – Cair
 
Coregrafia: Dorina Drăgoeaș, Petronela Iordache, Dana Cristoiu
 
Regia: conf. univ. Dr. Dana Enache
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBine - LIVE VIDEO Vernisajul expoziției „Vedere de la Fereastră”, organizată de către Facultatea de Arte a Universității Ovidius

13 May 2020 1153

#ConstantaEsteBine Invitație la vernisaj! Expoziția internațională „Vedere de la fereastră” îi așteaptă pe constănțeni să admire lucrări din toată lumea

13 May 2020 1366

Constanța. Vernisaj „Signa”, pe simezele virtuale ale Facultății de Arte

06 May 2020 802

#ConstanțaEsteBine „Sacrul în artă” – o expoziție foarte specială, oferită în dar de Facultatea de Arte

15 Apr 2020 982

#ConstantaEsteBine - Noi producții teatrale marca Facultatea de Arte „Antigona” și „Viaţa şi pătimirile lui Ovidius Publius Naso”, pe scena online

14 Apr 2020 1133

#ConstantaEsteBine Interviu cu asist. univ. drd. Maria Teodorescu – „Pentru cei care sunt în izolare le dorim să învețe să trăiască din nou cu ei”

14 Apr 2020 3360

#DobrogeaDigitală - „Armeni de seamă din România”, de Simion Tavitian Uluitorul experiment al dr. Levon Mirahorian

10 Apr 2020 2399

#ConstanțaEsteBine - Premieră în peisajul artistic național Vernisaj virtual la Facultatea de Arte - „Corpul uman - armonie, estetică și realism”

07 Apr 2020 3074

#ConstanțaEsteBine - Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”, organizat de Facultatea de Arte a UOC, continuă Ce spectacole pot fi vizionate în această săptămână

06 Apr 2020 2565

#ConstanțaEsteBine - Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin” „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în varianta Facultății de Arte

02 Apr 2020 3547

Inedită expoziție de artă vizuală la Art Gallery Constanța Tradiția Ignatului, în viziune artistică de... 4x4 cm

17 Dec 2019 3142

Concert vocal-instrumental festiv, la Muzeul de Artă din Constanța

13 Dec 2019 1730

Tinerii artişti absolvenţi ai Facultăţii de Arte şi aspiraţiile lor „Este fantastic să ştii că un om trăieşte din artă şi datorită ţie, cel care l-ai sprijinit şi l-ai învăţat ceva“ (galerie foto+video)

18 Sep 2019 2378

In memoriam Roxana Bageac, talentata soprană constănţeană dispărută prematur

16 Sep 2019 5905

Un concept artistic în premieră în Dobrogea Finisajul expoziţiei absolvenţilor Facultăţii de Arte (galerie foto)

12 Sep 2019 2187