Invitație la teatru online, astă-seară, de la ora 18 Masteranzii Facultății de arte prezintă spectacolul „Incoruptibilii”


„Este o mare ispită să reconstitui viața nu numai prin cuvânt ci, ca să zic așa, în carne și oase” (Teodor Mazilu)
 
Festivalul de Teatru ONLINE Seri de Teatru la Pontul Euxin continuă astă-seară, de la ora 18, cu prezentarea spectacolului „Incoruptibilii”
Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa ne invită, în număr cât mai mare, pe pagina sa de Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA), în rolul de spectatori.
Spectacolul „Incoruptibilii”, aparține studenților masteranzi ai specializării de Arta actorului de music-hall de la Facultatea de Arte și a fost realizat în cadrul Centrului de Cercetare Științifică și Creație Artistică Euxin (2012-2013). Conceput ca o radiografie a societății contemporane, în acest spectacol se regăsesc pe parcursul a 60 de minute similitudini cu personaje din sfera politică, socială și culturală a vieții noastre de zi cu zi. Piesa Proștii sub clar de lună, de Teodor Mazilu, după care a fost realizat spectacolul Incoruptibilii este extrem de actuală prin tematica pe care o propune. Cuplul Gogu (profesionist în șmecherii, ocupația gestionar) și Clementina (tipul femeii plângărețe) se destramă. Motivul invocat: nepotrivirea de caracter. Gogu este nemulțumit de incapacitatea Clementinei de a se ridica la înălțimea lipsei lui de caracter și a defectelor sale. Totuși Clementina face tot ce a fost posibil să - și salveze legătura amoroasă. Iese chiar și din câmpul muncii și se luptă cu principiile care-i pun în pericol existența. Cel de al doilea cuplu este format din Emilian și Ortansa. Emilian, onestul controlor financiar și satanica Ortansa sunt oglinda răsturnată a cuplului Gogu - Clemenetina. Ortansa îi reproșează lui Emilian corectitudinea excesivă care nu duce la nimic bun, onestitatea abuzivă, lipsa defectelor care-i împiedică să fie fericiți în cuplu. Soluția ideală pentru reducerea contradicției este schimbarea partenerilor, numai că noilor cupluri le lipsește exact ce le prisosea celor din care au derivat. Mai există un personaj în spectacol, un liant al poveștii scenice imaginate. Este vorba despre Vasilica, un personaj cameleonic care apare pe tot parcursul piesei în două ipostaze ce nu se exclud una pe cealaltă: colegă de birou a expertului contabil – inspector financiar Emilian, care nu-și pierde ludicul și umanitatea și, Securitatea, care știe și vede tot, iar omniprezenţa sa de-a lungul celor 14 scene face din ea un  personaj efervescent.
Incoruptibilii pare a fi la prima vedere un spectacol de comedie despre societatea contemporană. Astăzi, parcă mai mult ca oricând, totul se vinde sau se cumpără, viața intimă este un subiect foarte căutat iar sentimentele umane cele mai frumoase au devenit motive de șantaj. Chiar dacă publicul se amuză în timpul spectacolului, la final lucrurile devin dramatice. Închisoarea nu poate fi alfel decât dramatică!
Distribuția:
Vasilica: Valeria Rusnac
Clementina: Diana Orezeanu
Gogu: Romeo Moldovan
Ortansa: Laura Buric
Emilian: Latip Abul – Cair
 
Coregrafia: Dorina Drăgoeaș, Petronela Iordache, Dana Cristoiu
 

Regia: conf. univ. Dr. Dana Enache
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vernisajul expoziției „Aquamorfoze” a artistei Mihaela Craiu, la Casa Avramide din Tulcea

13 Apr 2024 417

Workshop la Muzeul de Artă Constanța dedicat Zilei Mondiale a Artei

12 Apr 2024 342

Gavril Mocenco, pictorul născut în județul Tulcea, la ceas aniversar

04 Apr 2024 486

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 888

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 496

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 596

Universitatea Ovidius Constanța Ana Maria Zota, cadru didactic asociat la Facultatea de Arte, câștigătoare a Marelui Premiu la Concursul internațional de Canto din Malaezia

12 Feb 2024 621

„Un actor cerebral de mare sensibilitate” Lucian Iancu, fost actor și director al Teatrului Dramatic Constanța, la ceas aniversar

02 Feb 2024 3401

Maestrul Gigi Căciuleanu gazdă în cadrul workshop-ului ”Alchimia DansActorului” la Facultatea de Arte Constanța

29 Jan 2024 672

Teatrul de Stat Constanța a pregătit ultimul spectacol de dinainte de Crăciun

21 Dec 2023 911

Constanța culturală „Trilogia Belgrădeană”, premieră la Teatrul de Stat Constanța

20 Dec 2023 654

Un cor îngeresc a poposit în sala Casei de Cultură din Cumpăna, vestind Nașterea Domnului Isus Hristos (FOTO)

15 Dec 2023 705

„O seară românească de Crăciun”, la Muzeul de Artă Populară din Constanța

14 Dec 2023 802

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Sacralitate și Har”

13 Dec 2023 749

Primăria și Consiliul Local Cumpăna, concert extraordinar de colinde, intitulat “Colindăm, colind, colind”

13 Dec 2023 1049