Ionuţ Galani - „Viaţa mea a fost mai bogată pentru că l-am cunoscut pe Jean Constantin“ Eveniment editorial în comunitatea elenă din Constanţa (galerie foto)

Teatrul Elpis a găzduit, sâmbătă, un eveniment important pentru comunitatea elenă Elpis din Constanţa. Carmen Zamfirescu şi-a lansat volumul „Careul de aşi, între distincţie şi aristocraţie“, lucrare ce evocă personalităţile a patru mari figuri ale culturii româneşti de origine greacă din Constanţa: Jean Constantin, Hristu Nicolaide, Cornel Stavru şi Gheorghe Vitanidis.
Lansarea a fost marcată de numeroase şi emoţionante aduceri aminte ale celor care i-au cunoscut pe actorii Jean Constantin şi Hristu Nicolaide, pe tenorul Cornel Stavru şi pe regizorul Gheorghe Vitanidis. „«Careul de aşi, între distincţie şi aristocraţie» rămâne cartea mea de suflet. E un semn de mulţumire adus acestei ţări, Grecia, care a dat cultură în toată Europa. Este o mulţumire adusă de mine comunităţii elene Elpis din Constanţa“, a mărturisit Carmen Zamfirescu. Autoarea a menţionat că va exista şi un volum II al lucrării, iar în acest sens, i s-a sugerat să scrie şi despre Chiril Economu, Atena Demetriad, Ion Sideri şi Nicu Constantin, de asemenea reprezentanţi de seamă ai comunităţii elene din Constanţa.

„Cel mai mare dintre foşti, cel mai buni dintre actuali“cultur

Evenimentul de sâmbătă a reunit numeroşi membri ai comunităţii de greci din Constanţa, printre care Nicolae Chirea, preşedintele comunităţii elene Elpis, Anton Antoniadis, fiul regretatului Eftimie Antoniadis, fostul preşedinte al comunităţii, Despina Hagiu, cunoscutul interpret de muzică grecească Ionuţ Galani şi tatăl său, Dumitru Galani, cel din urmă prieten, vreme de 30 de ani, cu actorul Jean Constantin.

„De la Jean am învăţat să fiu om, să fiu corect, să fiu parolist. Viaţa mea a fost mult mai bogată pentru că l-am cunoscut pe Jean Constantin“, a mărturisit, vizibil emoţionat, Ionuţ Galani. De altfel, întregul eveniment a stat, cumva, sub semnul emoţiei, cei prezenţi readucând în actualitate cele mai frumoase momente pe care le-au petrecut cu cei patru greci evocaţi în „Careul de aşi“.
În această notă, Dumitru Galani a povestit întâmplări petrecute alături de Jean Constantin fie în spitalul de ortopedie, fie la un pahar de ţuică. „A fost cel mai mare dintre foşti, cel mai buni dintre actuali“, a declarat Dumitru Galani, subliniind inconfundabilul simţ al umorului de care a avut parte Jean Constantin.
La eveniment a fost prezent şi fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, actual candidat PMP la proximele alegeri prezidenţiale. El nu a făcut declaraţii de ordin politic, ţinând în schimb să amintească bunele relaţii pe care, în calitate de diplomat, le-a avut întotdeauna cu omologii săi greci.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

15 Aug, 2014 11:42

Este revoltator ca sub pretextul evocarii unor personalitati ale Constantei,de origine greaca,organizatia PMP Constanta a avut o intrunire politica , ducind in eroare multi membri ai comunitatii elene,oameni in virsta. E regretabil ca PMP uzeaza de asemenea manevre pentru a aduna citiva oameni de buna credinta.Nu e in ordine nici faptul ca se incearca atragerea comunitatii grecesti de Constanta in activitati politice. Unii fac pe smecherii iar altii sint inconstienti pe cind dl Diaconescu este de plins daca uzeaza de asemenea tertipuri pentru a fi ascultat de cineva.De fapt, nu stiu cu ce argumente poate convinge pe cineva.

Articole asemanatoare

Ionuț Galani, sancționat de polițiștii rutieri. Își caută dreptatea în instanță

26 Feb 2021 7707

Ionuț Galani, la înmormântarea lui Adrian Uzum. „Nu îmi venea să cred că e acolo. Este de necrezut! Este prea devreme”

21 Feb 2021 10925

Ionuţ Galani şi-a făcut firmă, alături de soţie. Ce domeniu de activitate va avea

30 Aug 2019 5644

Spectacol impresionant de muzică grecească la Sala Palatului. Sute de farfurii vor fi sparte. Cine va urca pe scenă

12 Oct 2018 2224

Fostul rugbyst Filip Lazăr a făcut nunta la Constanţa. Petrecere de vis, întreţinută de Polifonic Band şi Ionuţ Galani (galerie foto)

18 Jul 2018 6689

Premieră în România O seară de Bouzoukia Live, pregătită de celebrul interpret grec Matthaios Giannoulis, alături de Ionuţ Galani

12 May 2018 6263

Cântăreţul de muzică grecească Ionuţ Galani a devenit tată pentru a doua oară

07 Aug 2017 6271

UPDATE Cine va face recurs în procesul dintre Ionuţ Galani, Arproex SRL şi primarul Constanţei

17 Mar 2017 3403

Galani și Arproex SRL vor să oblige autoritățile să elibereze autorizația de construire. Primăria Constanța le-a făcut dosar penal (galerie foto+video)

10 Nov 2016 7029

​O schelă a căzut și ar fi avariat două mașini în Tomis Plus din Constanța (galerie foto)

08 Nov 2016 2800

Bloc de nouă etaje în Tomis Plus Galani şi Arproex forţează pe ultimă sută de metri intrarea în legalitate!

22 Oct 2016 10323

Aromânul interpret de muzică grecească. Ionuț Galani la aniversară. Știi câți ani face azi? (video)

10 Jun 2016 33057

Cum va arăta blocul de nouă etaje ridicat de Ionuţ Galani în cartierul Tomis Plus

12 Mar 2016 5809

Rapsodul muzicii elene Ionuţ Galani investeşte într-un bloc în cartierul Tomis Plus

24 Feb 2016 3280

Petrecere de vis Ionuţ Galani şi un finalist de la „Românii au talent“, momente artistice la nunta rugbystului Iulian Zapan (galerie foto+video)

15 Sep 2015 9318