Ionuţ Galani - „Viaţa mea a fost mai bogată pentru că l-am cunoscut pe Jean Constantin“ Eveniment editorial în comunitatea elenă din Constanţa (galerie foto)

Teatrul Elpis a găzduit, sâmbătă, un eveniment important pentru comunitatea elenă Elpis din Constanţa. Carmen Zamfirescu şi-a lansat volumul „Careul de aşi, între distincţie şi aristocraţie“, lucrare ce evocă personalităţile a patru mari figuri ale culturii româneşti de origine greacă din Constanţa: Jean Constantin, Hristu Nicolaide, Cornel Stavru şi Gheorghe Vitanidis.
Lansarea a fost marcată de numeroase şi emoţionante aduceri aminte ale celor care i-au cunoscut pe actorii Jean Constantin şi Hristu Nicolaide, pe tenorul Cornel Stavru şi pe regizorul Gheorghe Vitanidis. „«Careul de aşi, între distincţie şi aristocraţie» rămâne cartea mea de suflet. E un semn de mulţumire adus acestei ţări, Grecia, care a dat cultură în toată Europa. Este o mulţumire adusă de mine comunităţii elene Elpis din Constanţa“, a mărturisit Carmen Zamfirescu. Autoarea a menţionat că va exista şi un volum II al lucrării, iar în acest sens, i s-a sugerat să scrie şi despre Chiril Economu, Atena Demetriad, Ion Sideri şi Nicu Constantin, de asemenea reprezentanţi de seamă ai comunităţii elene din Constanţa.

„Cel mai mare dintre foşti, cel mai buni dintre actuali“cultur

Evenimentul de sâmbătă a reunit numeroşi membri ai comunităţii de greci din Constanţa, printre care Nicolae Chirea, preşedintele comunităţii elene Elpis, Anton Antoniadis, fiul regretatului Eftimie Antoniadis, fostul preşedinte al comunităţii, Despina Hagiu, cunoscutul interpret de muzică grecească Ionuţ Galani şi tatăl său, Dumitru Galani, cel din urmă prieten, vreme de 30 de ani, cu actorul Jean Constantin.

„De la Jean am învăţat să fiu om, să fiu corect, să fiu parolist. Viaţa mea a fost mult mai bogată pentru că l-am cunoscut pe Jean Constantin“, a mărturisit, vizibil emoţionat, Ionuţ Galani. De altfel, întregul eveniment a stat, cumva, sub semnul emoţiei, cei prezenţi readucând în actualitate cele mai frumoase momente pe care le-au petrecut cu cei patru greci evocaţi în „Careul de aşi“.
În această notă, Dumitru Galani a povestit întâmplări petrecute alături de Jean Constantin fie în spitalul de ortopedie, fie la un pahar de ţuică. „A fost cel mai mare dintre foşti, cel mai buni dintre actuali“, a declarat Dumitru Galani, subliniind inconfundabilul simţ al umorului de care a avut parte Jean Constantin.
La eveniment a fost prezent şi fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, actual candidat PMP la proximele alegeri prezidenţiale. El nu a făcut declaraţii de ordin politic, ţinând în schimb să amintească bunele relaţii pe care, în calitate de diplomat, le-a avut întotdeauna cu omologii săi greci.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

15 Aug, 2014 11:42

Este revoltator ca sub pretextul evocarii unor personalitati ale Constantei,de origine greaca,organizatia PMP Constanta a avut o intrunire politica , ducind in eroare multi membri ai comunitatii elene,oameni in virsta. E regretabil ca PMP uzeaza de asemenea manevre pentru a aduna citiva oameni de buna credinta.Nu e in ordine nici faptul ca se incearca atragerea comunitatii grecesti de Constanta in activitati politice. Unii fac pe smecherii iar altii sint inconstienti pe cind dl Diaconescu este de plins daca uzeaza de asemenea tertipuri pentru a fi ascultat de cineva.De fapt, nu stiu cu ce argumente poate convinge pe cineva.

Articole asemanatoare

Dosar înregistrat la Judecătoria Constanța între Ionuț Galani și IPJ Călărași - Biroul Poliție Autostrada A2

28 Oct 2023 8194

VIDEO cu Mariana Gâju „Zâmbet pentru Sebi". Primăria Cumpăna organizează un eveniment caritabil. Iată cum poți dona

24 Aug 2023 1580

„Bravo, Farul Constanța!“. Cântărețul Ionuț Galani, alături de „marinari“ la petrecerea de titlu (GALERIE FOTO)

22 May 2023 2519

Județul Constanța Moment de reculegere ținut la un meci de fotbal în memoria tatălui lui Ionuț Galani

20 Feb 2023 3800

Tatăl artistului Ionuţ Galani, condus astăzi pe ultimul drum

19 Feb 2023 2425

Mesaj plin de durere al lui Ionuț Galani, la decesul tatălui său. „Astăzi am pierdut cel mai bun tată, prieten, om minuat!“

18 Feb 2023 6813

Ionuț Galani, în doliu. Tatăl artistului a murit

18 Feb 2023 13332

Ionuț Galani, sancționat de polițiștii rutieri. Își caută dreptatea în instanță

26 Feb 2021 8373

Ionuț Galani, la înmormântarea lui Adrian Uzum. „Nu îmi venea să cred că e acolo. Este de necrezut! Este prea devreme”

21 Feb 2021 11932

Ionuţ Galani şi-a făcut firmă, alături de soţie. Ce domeniu de activitate va avea

30 Aug 2019 6803

Spectacol impresionant de muzică grecească la Sala Palatului. Sute de farfurii vor fi sparte. Cine va urca pe scenă

12 Oct 2018 2948

Fostul rugbyst Filip Lazăr a făcut nunta la Constanţa. Petrecere de vis, întreţinută de Polifonic Band şi Ionuţ Galani (galerie foto)

18 Jul 2018 7409

Premieră în România O seară de Bouzoukia Live, pregătită de celebrul interpret grec Matthaios Giannoulis, alături de Ionuţ Galani

12 May 2018 6911

Cântăreţul de muzică grecească Ionuţ Galani a devenit tată pentru a doua oară

07 Aug 2017 6878

UPDATE Cine va face recurs în procesul dintre Ionuţ Galani, Arproex SRL şi primarul Constanţei

17 Mar 2017 3847