“Istoria necunoscută a Parohiei Dăeni și oameni de seamă ai locului“-Lansare de carte la Parohia Dăeni


Lansarea cărtii “Istoria necunoscută a Parohiei Dăeni și oameni de seamă ai locului“ în cadrul simpozionului cu tema “Invătători, profesori, preoți și primari destoinici în comuna Dăeni”, va avea loc e data de 13.10.2019, orele 08:00- 13:00.

“Istoria necunoscută a Parohiei Dăeni și oameni de seamă ai locului” este, de fapt, o monografie a bisericii parohiale, dar și a satului Dăeni și a reprezentat o adevărată provocare.

Rod al unei cercetări minuțioase, această lucrare se dorește a fi un modest omagiu adus preoților, dascălilor, primarilor, dar și locuitorilor satului Dăeni, pe care dorim să îi scoatem din anonimat și să le reînviem memoria ca nu cumva să se piardă faptele acestora în negura timpului și în uitare, pornind de la cuvintele marelui istoric Nicolae Iorga " ... odată cu voi mor și morții voștri ...".

Prin cele scrise în paginile acestei lucrări dorim să demonstrăm că înaintașii noștri nu au murit, ci trăiesc prin noi și, atat timp cât va îngădui Dumnezeu să fim pe acest pământ, îi vom pomeni permanent, spun reprezentanţii parohiei.

 
Sursă foto: Facebook/ Parohia Sfânta Cuvioasa Parasceva Dăeni

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parohia Dăeni și „Întoarcerea la vatră” Veșnicia s-a născut la sat!

10 Feb 2022 3725

Proiectele parohiei Dăeni „Adoptă un bătrân”, cea mai recentă inițiativă a preotului tulcean

24 Dec 2021 2097