La Constanța Proiect cultural-artistic - Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării

  • Proiectul Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării este organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea Ovidius” din Constanța, și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.
  • Evenimentul s-a desfășurat în perioada 30 Septembrie- 02 Octombrie2022, vineri, sâmbătă și duminică, în Bulevardul Tomis, respectiv Parcul Arheologic de lângă Primăria Municipiului Constanța.
În data de 30 Septembrie 2022 a început evenimentul Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării.
Un eveniment care a atras privirile tuturor oamenilor și a îndemnat publicul tomitan să participe și să se bucure.
Spectatorii au fost plăcut surprinși de reprezentația studenților din Timișoara, Craiova, Iași, Sibiu și, nu în ultimul rând, Constanța.
Costumele machiajul, muzica și emoțiile transmise au adus un zâmbet pe chipul tuturor persoanelor care au asistat, fiind extrem de mulțumiți de faptul că în Constanța are loc acest tip de spectacol: spectacol stradal cu Statui Vivante.

Începând cu orele 17:15 avut loc Parada Statuilor Vivante în Parcul Arheologic, respectiv Bulevardul Tomis.
Și de această dată, oamenii de pe stradă erau fericiți să vadă astfel de personaje, dar mai ales, să le vadă într-un număr foarte mare, și anume 57 de statui.
Majoritatea persoanelor erau uimite văzând această paradă și curioase de evenimentul care urma să aibă loc în Parcul Arheologic.
După această plimbare plăcută care a atras privirile tuturor oamenilor de pe stradă, și nu numai, a urmat de la orele 18:00 momentul artistic cu statuile vivante din lumea lui Shakespeare.

Studenții de la toate cele 5 universitățile au evoluat în același timp, un concept interesant și atractiv pentru publicul constănțean.
Statuile Vivante au fost personaje din piesele de teatru ale lui Shakespeare: Romeo și Julieta, Îmblânzirea scorpiei, Furtuna, Othello, Regele Lear, Visul unei nopți de vară.
După o scurtă pauză de jumătate de oră, a urmat a doua evoluție, la 19:30, cu același moment artistic cu Statui Vivante, care a putut fi admirat de și mai mulți oameni curioși și fascinați de tabloul viu care li se înfățișa în fața ochilor.
Publicul a fost încântat să asiste la acest eveniment, oamenii s-au fotografiat alături de statui și au mulțumit pentru reprezentația prezentată, spunând că a fost un moment magic, plin de emoții și creativitate.


Tot în această zi, începând cu orele 16:00, Mirela Vescan, make-up artist de mare succes, a ținut un Atelier de fotografie Statuie Vivantă.

Acest atelier este realizat de către Școala de Machiaj Mirela Vescan, cu sprijinul Teatrului Masca din București.
Mirela Vescan a prezentat cum se realizează un machiaj de statuie vivantă, cabiniera Teatrului Masca i-a îmbrăcat în costume din magazia teatrului, iar Rolf Vescan a realizat fotografii, care vor fi ulterior trimise către adresele de e-mail ale celor care au participat.

În data de 01 Octombrie 2022, începând cu orele 16:00, a avut loc Parada Statuilor Vivante, respectând același traseu.
De data aceasta, personajele lui Shakespeare au putut fi admirate de mai mulți cetățeni, fiind la fel de plăcut surprinși de imaginea acestora.
În tot acest timp oamenii s-au oprit să facă fotografii cu statuile, să le aprecieze costumele, machiajul și energia bună pe care o emanau acestea.
De la orele 17:00 s-a continuat cu momentele artistice ale Statuilor Vivante, momente admirate de publicul care s-a adunat în număr mai mare și care a aplaudat de fiecare dată.
A urmat o mica pauză, după care la 18:30 a urmat a doua evoluție a studenților.
Complexitatea momentelor, energia transmisă și multitudinea personajelor au atras tot mai mulți oameni curioși și bucuroși că au avut ocazia să asiste la un astfel de eveniment.

            Între orele 15:00-16:00și 17:00-18:30 a avut loc Atelierul de fotografie Statuie Vivantă. Adulții, dar și copiii au așteptat cu nerăbdare să devină o Statuie Vivantă prin machiajul creat de Mirela Vescan. Cei mici au fost cei mai încântați, devenind, odată cu studenții actori, aceeași statuie veritabilă.

            Începând cu orele 20:00 Teatrul Masca din București a prezentat spectacolul EXODUL. Un spectacol cu un mesaj puternic, despre cei refugiați și cei care sunt nevoiți să plece de acasă în pribegie și despre cum noi, oamenii, încercăm să fim ACASĂ pentru ei. Spectacolul a transmis emoții puternice, a stârnit lacrimi, durere și milă.

Publicul a aplaudat, a fos cuprins de emoții și a plecat acasă cu o amintire specială fiind încântați de tot ceea ce s-a petrecut în acest interval al zilei.






 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Final impresionant la Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării

03 Oct 2022 891

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării” se apropie de final

02 Oct 2022 948

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării” continuă să anime Constanța

02 Oct 2022 876

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, în Parcul Arheologic din Constanța

01 Oct 2022 826

La Constanța Primele impresii despre „Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”

01 Oct 2022 738

La Constanța Început bun pentru „Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”

30 Sep 2022 857

La Constanța Mâine se dă startul evenimentului „Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”

29 Sep 2022 859

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, în Parcul Arheologic din Constanța

28 Sep 2022 829

La Constanța Un nou proiect cultural-artistic - Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării

27 Sep 2022 873

SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului Un spectacol cadou înainte de final!

26 Aug 2022 1441

Constanța culturală Maestrul Mihai Mălaimare, prezent la workshopul „Statui vivante la Constanța”. Ce le-a vorbit studenților (VIDEO)

13 Apr 2022 3023

Constanța culturală Actorul Mihai Mălaimare lucrează cu studenții Facultății de Arte din cadrul Universităţii Ovidius

12 Apr 2022 2522

Workshopul „Statui vivante”, găzduit de Universitatea „Ovidius” din Constanța

08 Apr 2022 1247

Festivalul Internațional Miturile Cetății „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?”

25 Jun 2018 2408