Cultura

La doar 19 ani, a doua lansare de carte semnată Silviu Docu Axelerad (galerie foto)

La vârsta la care colegii lui s-au pierdut de mult în mediul... virtual, Silviu Docu Axelerad și-a lansat la Muzeul de Artă din Constanța cel de-al doilea volum, intitulat „Ispita din Southern Belle”. După ce la 16 ani debuta cu prima lui carte, purtând titlul „Filosofie muzicală și umană”.
 
Pe 19 decembrie a împlinit 19 ani, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, fiul conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic-șef Secție Neurologie, SCJU Constanța.
 
Silviu Docu Axelerad spune despre părinții lui că i-au creat un microcosmos filosofic în care a devenit persoana de astăzi. Familia îi este cel mai important „sprijin“ cultural, social, emoțional, intelectual, care l-a învățat cum să fie EL, cum să fie o persoană UNICĂ, sigură pe forțele sale!
 
„Filosofie muzicală și umană” pune în prim-plan ideea renașterii spirituale, a corpului material, omul fiind oglinda rațiunii sale, iar muzica formează rama caracterului uman. Muzica înseamnă rațiune absolută, perfecțiune, fiecare notă formează un puzzle care descrie în final OMUL. Legătura dintre filosofia umană și filosofia muzicală este realizată prin asceza omului spre cultură, educație, rațiune, frumos.
Omul și muzica reprezintă pionii unui joc de șah profan, Divinul fiind regele suprem, sacrul.
În această carte, autorul a subliniat legătura strânsă dintre cele 2 concepte. Omul fără muzică este sortit dematerializării, desacralizării. Muzica creează o stare de beatitudine divină, care poate fi atinsă cu ajutorul eudaimoniei, așadar, omul se sacralizează.
 
„Ispita din Southern Belle”, cea mai recentă carte a sa, leagă conceptele de filosofie, religie, teosofie și pune accentul pe dihotomia dintre conceptele fundamentale ale binelui și răului, făcând o diferențiere accentuată pe punctul suprem care leagă materia, de la atom până la univers, iar acela este Divinul, care poate fi Dumnezeu, Brahma, Budda, rațiunea absolută etc.
 
Cartea „Ispita din Southern Belle“ pune accentul pe structura social-divină, adică modul în care omul interacționează cu divinul, așadar, identificăm 2 structuri filosofice umane, de tip carnal și spiritual. Cartea pune accentul pe suma conceptelor Yin și Yang (Yin+Yang=rațiune absolută).
 
Sursa foto: Facebook Silviu Docu Axelerad
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziţia de pictură Dobrogea în creația „micilor maeștri”, la Muzeul de Artă Constanța

14 Feb 2019 388

Dragobetele, tematica lunii februarie la Muzeul de Artă Populară Constanța

12 Feb 2019 452

Ateliere de creaţie pentru preşcolari şi elevi la Muzeul de Artă Populară Constanța

10 Feb 2019 377

Ateliere de creație pentru copii având ca tematică mărțișorul tradițional organizate la Muzeul de Artă Populară Constanța

07 Feb 2019 426

#citeşteDobrogea Vasile Canarache, vizionarul care a dezgropat cele mai importante vestigii ale Tomisului. 123 de ani de la naştere (galerie foto inedită)

06 Feb 2019 1634

Expoziția „Dobrogea – poveştile tărâmului dintre ape” îşi deschide porţile la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

05 Feb 2019 581

Evenimente de neratat în acest weekend la Constanța (galerie foto)

25 Jan 2019 875

Concert de muzică și poezie românească „160 de ani de la Unirea Principatelor” la Muzeul de Artă din Constanța

24 Jan 2019 610

Comisia nr. 5 a CLM , chemată să aprobe documentația de avizare a lucrărilor pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanța (document)

17 Jan 2019 352

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Muzeul de Artă Constanța prin două evenimente de marcă

14 Jan 2019 493

„Cele mai frumoase lieduri”, recital de excepție la Muzeul de Artă din Constanța

07 Jan 2019 498

Concert de Crăciun, organizat de Uniunea Armenilor din România, la Muzeul de Artă din Constanţa

03 Jan 2019 602

Se pregăteşte audierea experţilor în dosarul tablourilor de milioane de euro de la muzeul din Topalu

11 Dec 2018 497

„Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou”, expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară Constanța

10 Dec 2018 328

Directorul Muzeului de Artă Constanţa a lansat cea de-a doua ediţie a albumului „Tonitza” (galerie foto)

06 Dec 2018 519