Cultura

La doar 19 ani, a doua lansare de carte semnată Silviu Docu Axelerad (galerie foto)

La vârsta la care colegii lui s-au pierdut de mult în mediul... virtual, Silviu Docu Axelerad și-a lansat la Muzeul de Artă din Constanța cel de-al doilea volum, intitulat „Ispita din Southern Belle”. După ce la 16 ani debuta cu prima lui carte, purtând titlul „Filosofie muzicală și umană”.
 
Pe 19 decembrie a împlinit 19 ani, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, fiul conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic-șef Secție Neurologie, SCJU Constanța.
 
Silviu Docu Axelerad spune despre părinții lui că i-au creat un microcosmos filosofic în care a devenit persoana de astăzi. Familia îi este cel mai important „sprijin“ cultural, social, emoțional, intelectual, care l-a învățat cum să fie EL, cum să fie o persoană UNICĂ, sigură pe forțele sale!
 
„Filosofie muzicală și umană” pune în prim-plan ideea renașterii spirituale, a corpului material, omul fiind oglinda rațiunii sale, iar muzica formează rama caracterului uman. Muzica înseamnă rațiune absolută, perfecțiune, fiecare notă formează un puzzle care descrie în final OMUL. Legătura dintre filosofia umană și filosofia muzicală este realizată prin asceza omului spre cultură, educație, rațiune, frumos.
Omul și muzica reprezintă pionii unui joc de șah profan, Divinul fiind regele suprem, sacrul.
În această carte, autorul a subliniat legătura strânsă dintre cele 2 concepte. Omul fără muzică este sortit dematerializării, desacralizării. Muzica creează o stare de beatitudine divină, care poate fi atinsă cu ajutorul eudaimoniei, așadar, omul se sacralizează.
 
„Ispita din Southern Belle”, cea mai recentă carte a sa, leagă conceptele de filosofie, religie, teosofie și pune accentul pe dihotomia dintre conceptele fundamentale ale binelui și răului, făcând o diferențiere accentuată pe punctul suprem care leagă materia, de la atom până la univers, iar acela este Divinul, care poate fi Dumnezeu, Brahma, Budda, rațiunea absolută etc.
 
Cartea „Ispita din Southern Belle“ pune accentul pe structura social-divină, adică modul în care omul interacționează cu divinul, așadar, identificăm 2 structuri filosofice umane, de tip carnal și spiritual. Cartea pune accentul pe suma conceptelor Yin și Yang (Yin+Yang=rațiune absolută).
 
Sursa foto: Facebook Silviu Docu Axelerad
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Prelucrarea artistică a lemnului”, eveniment organizat de Muzeul de Artă Populară Constanţa (galerie foto)

12 Aug 2019 448

„Adormirea Maicii Domnului”, tematica lunii august la Muzeul de Artă Populară Constanța

02 Aug 2019 443

Expoziția „Gestul în desen“, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați Dan Basarab Nanu, director - „Pentru Florin Stoiciu, «totul» pare simplu“ (galerie foto)

26 Jul 2019 1060

Klaus Iohannis a semnat decretul Se înființează Muzeul Ororilor Comunismului

25 Jul 2019 466

Vernisajul expoziției "Fizionomia umană în contemporaneitate”, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

18 Jul 2019 646

La Muzeul de Artă din Constanța, litografii Pierre-Auguste Renoir

02 Jul 2019 1227

„Motivul spicului de grâu”, tematica lunii iulie, la Muzeul de Artă Populară Constanța

01 Jul 2019 482

Evenimente culturale în acest weekend la Constanța

28 Jun 2019 921

Ziua Universală a Iei, marcată la Muzeul de Artă Populară Constanța

23 Jun 2019 737

Timp de două zile, Muzeul de Artă Populară Constanța marchează Ziua Universală a Iei

23 Jun 2019 914

Ziua Universală a Iei sărbătorită la Muzeul de Artă Populară Constanța

21 Jun 2019 708

La Muzeul de Artă din Constanța Expoziția „Gestul în desen / Desenul pe pânză“ - un regal artistic din care ne putem „înfrupta“ cu toții (galerie foto+video)

15 Jun 2019 3529

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

14 Jun 2019 2883

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

14 Jun 2019 2361

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

12 Jun 2019 923