Cultura

La Festivalul Național „Crizantema de aur“, ediția 51 Premiu special pentru piesa interpretată de baritonul Iulian Bratu

În perioada 18-20 octombrie 2018 s-a desfășurat, în municipiul Târgoviște, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, cea de-a 51-a ediție a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”.
 
Ediția din acest an a avut drept temă „Romanța ne unește” și a fost dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 și Anului European al Patrimoniului Cultural. Festivalul a fost organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română – posturile regionale Iași, Cluj, Craiova, Timișoara și Târgu-Mureș.
 
La gala laureaților care a avut loc duminică, 21 octombrie, Premiul special „Cetatea romanței“, la secțiunea creație, i-a revenit piesei „Romanța malului de mare“, compusă de Ovidiu Komornyk, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad și interpretată de baritonul Iulian Bratu.
De altfel, poeta împreună cu baritonul mai au la activ un succes deosebit, care poartă marca regretatului compozitor Dumitru Lupu. Este vorba despre Imnul Dobrogei, o lucrare pe care cotidianul ZIUA de Constanța o promovează la toate evenimentele pe care le organizează, cu sprijinul baritonului Iulian Bratu, singurul girat chiar de compozitor să o interpreteze.
 
Sursa foto: Facebook Iulian Bratu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baritonul Iulian Bratu de la TNOB, laureat la “Crizantema de Aur” 2019

20 Oct 2019 1532

Tenorul Mădălin Băldău Drăgan, de la Universitatea „Ovidius“, pe podiumul Festivalului Național „Crizantema de Aur“ 2017

23 Oct 2017 1187

Liliana Cornilă a câştigat premiul III la Festivalul Crizantema de Aur (video)

23 Oct 2016 2161

​Începe Festivalul Național de Romanțe „Crizantema de Aur“. Cine reprezintă Constanța (video)

20 Oct 2016 1673