„La Gomera”, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020, va avea premiera la Constanţa

Premiera filmului „La Gomera”, al cincilea lungmetraj în regia lui Corneliu Porumboiu, în Constanţa, va avea loc la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, sâmbătă, 21 septembrie, ora 17:00, în sala de spectacol a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.
 
Pelicula, cu Vlad Ivanov în rol principal,  care a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, unde a fost selectată în competiție, a primit majoritatea voturilor în ședința Comitetului de Selecție Anuală a Filmului Românesc pentru participarea la secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar acordate de Academia Americană de Film.
 
Este prima producţie semnată de Porumboiu care a fost filmată şi în afara României, în Spania și Singapore. Din distribuție mai fac parte Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Țambrea, Julieta Szönyi, George Piștereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.
 
Cele cinci filme nominalizate Oscar, la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”, vor fi anunțate pe 13 ianuarie 2020.
 
Filmul este nominalizat la Oscar, ca propunere a României.

Cea de-a 92–a ediție a Galei Premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gala UCIN 2020. Cine a fost premiat. Lista completă

22 Sep 2020 3637

Proiecție de gală, la Constanța „La Gomera“, filmul lui Corneliu Porumboiu, o revelaţie

23 Sep 2019 2680

„La Gomera”, propunerea României pentru „Cel mai bun lungmetraj internațional” la premiile Oscar 2020 (galerie foto)

26 Aug 2019 2014