La Muzeul Național al Marinei A VI-a ediție a expoziției-concurs de modelism Cupa Tomis Constanța


În acest week-end, la Muzeul Național al Marinei Române se va desfășura expoziția-concurs de modelism Cupa Tomis Constanța – ediția a VI-a, organizată cu ocazia Zilei Marinei Române.


Evenimentul, organizat de Asociația Modelism Tomis, va debuta vineri, 14 august, cu activități de amenajare, înscriere și poziționare a exponatelor pe categorii de concurs.


A doua zi, cu prilejul Zilei Marinei Române, vor avea loc evoluții cu navomodele radiocomandate în bazinul exterior al Muzeului Național al Marinei Române, precum și jurizarea modelelor și afișarea rezultatelor. În ultima zi, modelele vor fi retrase și expoziția de navomodele se va închide.


Înscrierea modelelor se poate face pe site-ul concursului cupatomis.ro


până în data de 14 august 2020, sau direct în data de 15 august 2020 în intervalul 9.00-11.00.
Fiecare concurent poate să înscrie un număr de 5 modele la o categorie în cadrul concursului „Cupa Tomis", şi un număr de maxim 5 modele pentru expoziție. Taxa de înscriere este de 20lei/ participant (înscriere on-line până pe data de 14 august 2020 (inclusiv) si 40lei/ participant pentru cei care înscriu modelele în ziua deschiderii concursului. Copiii și adolescenții sub 18 ani nu plătesc taxa de înscriere. Returnarea modelelor se face numai în intervalul de timp stabilit şi în prezența organizatorilor. Derogări de la această prevedere se admit doar în cazuri excepționale şi numai cu acordul organizatorilor. Machetele retrase mai repede de ora stabilită sunt eliminate din concurs şi nu sunt jurizate

În conformitate cu regulamentul concursului „Cupa Tomis”, modelele clasate pe locurile 1, 2 și 3 la fiecare categorie vor fi premiate cu Aur, Argint și respectiv Bronz, în ordinea stabilită de juriu.
Asociația Modelism Tomis împreună cu asociațiile partenere oferă premianților medalii personalizate cu sigla și numele asociației, însoțite de diplome descriptive privind categoria de concurs, ediția și locul primit de concurent.

  Macheta considerată de către juriu cea mai bună din concurs va primi „Trofeul Cupa Tomis”. Ea va fi aleasă de către juriu dintre machetele clasate pe locul întâi la fiecare categorie pe baza punctajului general întrunit. Modelul care va primi „Trofeul Cupa Tomis” nu va mai primi medalia de aur, aceasta fiind acordată modelului clasat pe locul imediat următor din categoria din care a făcut parte, urmând ca și următoarele două modele să fie promovate pe locul 2 , respectiv locul 3.

  Trofeul Cupa Tomis este un trofeu-simbol, personalizat, unic al Asociației Modelism Tomis și este însoțit de un premiu material oferit de sponsorii oficiali ai competiției.
  Sponsorii oficiali ai competiției sunt operatori economici sau O.N.G-uri care și-au manifestat interesul de a sprijini evenimentul din punct de vedere material, informând în acest sens organizatorii înainte de deschiderea evenimentului și având în acest sens un agreement cu aceștia.

  În cadrul evenimentului, organizatorii pot decide acordarea unor premii în afara concursului și care nu au o legătură directă cu jurizarea modelelor. Aceste premii vor fi oferite pentru colecții sau pentru profesionalismul unor modeliști care s-au remarcat în cadrul ediției sau pentru toată activitatea lor anterioara în domeniul modelismului, ori pentru conferirea unor distincții cluburilor partenere, etc. Premiul va consta într-un trofeu fizic personalizat cu sigla și numele asociației și poate fi însoțit de un premiu material acordat de operatori economici sau O.N.G.-uri care doresc ca activitatea de sponsorizare sa constea în oferirea de premii.

  Asociațiile de modelism partenere evenimentului pot acorda diplome și premii în cadrul evenimentului, cu informarea organizatorilor, cu condiția de a nu le clasifica în Aur, Argint sau Bronz, ci doar de măiestrie, excelență, recunoaștere, pentru a preîntâmpina suprapunerea cu rezultatele jurizării concursului. Aceste premii pot fi oferite tuturor participanților la ediție, inclusiv organizatorilor și nu sunt condiționate de participarea în concurs.

  Alți operatori economici sau O.N.G.-uri pot acorda alte tipuri de premii în cadrul competiției doar cu acordul prealabil al organizatorilor, iar caracterul premierii va fi legat strict de activitatea celui premiat (persoana sau club) și nu va fi oferit pentru premierea unui model, pentru a nu vicia rezultatele stabilite în clasamentul competiției.


Citește și:

Din acest week-end, la Muzeul Național al Marinei Române Expoziția de artă plastică „Jurnal de bord - Captain´s Log”


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment din istoria Marinei Militare a României 16 aprilie 1944, ziua în care s-a scufundat bricul „Mircea”

16 Apr 2024 340

Expoziție de fotografie la Constanța Artistul Ovidiu Ungureanu expune la Muzeul Național al Marinei Române

09 Apr 2024 427

Știri Constanța 20 de ani de la aderarea României la NATO, celebrați la Muzeul Național al Marinei Române (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 383

Recruți ai Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, în vizită la Muzeul Militar și Muzeul Național al Marinei Române

10 Feb 2024 545

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 871

Vernisajul expoziției de artă vizuală „Retrospectiva anului 2023” este găzduit de Muzeul Național al Marinei Române

21 Jan 2024 652

In memoriam Olimpiu Glodarenco, istoricul care a condus timp de șapte ani Muzeul Național al Marinei Române

12 Jan 2024 1119

Retrospectiva lansărilor de carte la Constanța, în anul 2023. Ce autori și-au prezentat noile creații editoriale

05 Jan 2024 941

LIVE Viața și activitatea inginerului Dumitru Manole, cuprinse într-un volum lansat la Muzeul Național al Marinei Române (FOTO+VCIDEO)

20 Dec 2023 1477

Știri Constanța Muzeul Național al Marinei Române, gazda lansării unui volum despre viața și activitatea inginerului Dumitru Manole

18 Dec 2023 891

#Dobrogea145 Comandor (dr) Marius-Laurențiu Rohart, directorul Muzeului Național al Marinei Române, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2023 1376

Constanța Muzeul Național al Marinei Române, gazda expoziției „Un secol de culoare”, prilejuită de cei 95 de ani de la înființarea Ligii Navale Române (GALERIE FOTO + VIDEO)

31 Oct 2023 976

Știri Constanța Muzeul Național al Marinei Române deschide a 27-a ediție a Conferinței Naționale "Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație” (FOTO+VIDEO)

13 Oct 2023 1429

Muzeul Național al Marinei Române organizează Conferința Națională de Comunicări Științifice „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație”

11 Oct 2023 847

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța anunță program special de vizitare în Ziua Marinei Române

14 Aug 2023 1011