Cultura

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

La această oră, la Muzeul de Artă din Constanța are loc vernisajul expoziției experiment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, aparținând renumitului artist plastic și profesor universitar Florin Stoiciu.
 
Organizatoarea evenimentului este chiar soția acestuia, drd. Anastasia Stoiciu.
 
Incursiunea in acele 4 sali care gazduiesc expoziția începe cu portretele realizate de Florin Stoiciu. Alături de cele 30 de portrete realizate de Florin Stoiciu au răspuns provocării de a expune chiar cei portretizați - graficieni, pictori, sculptori, membri ai Academiei Române, profesori de liceu, profesori universitari, personalităţi din muzică - despre care prea puţini ştiu că toată viaţa au lucrat şi în domeniul artelor vizuale -, dar care se metamorfozează ei înşişi în artişti.
 
Cotidianul ZIUA de Constanța a oferit ocazia cititorilor să-i cunoască pe fiecare în parte din cei 30 de expozanți, care vin la Constanța atât cu lucrări pe pânză, cât și sculptură.
 
La vernisaj sunt prezenți marea majoritate a celor portretizați.

UPDATE 3:

„Sunt bucuros să expun alături de tine Florin Stoiciu“, a punctat Aurel Bulacu.


UPDATE 3:

 

„Pentru mine a fost un demers greu de gestionat. După un un an de muncă realizezi în ultimul moment că ai nevoile de etichete.  Multumesc domnului Aurel Bulacu cel care m-a îndrumat în școală, apoi în facultate dl Mircia Dumitrescu. E prima dată când Nicu Covaci expune în România. La Constanța, este singurul muzeu care ne permite să expunem într-o asemenea anvergură“, a dezvăluit Florin Stoiciu.

UPDATE 2: 

„Ultima sală e considerata sala maeștrilor, pentru că acolo expun cei doi membri ai Academiei Române - Mircia Dumitrescu și Eugen Mihăescu. Este un regal artistic din care ne putem înfrupta cu toții“, a mai spus Doina Păuleanu.


UPDATE 1.  Directorul Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu, a scos în evidență implicarea cotidianului Ziua de Constanța in organizarea vernisajului expoziției experiment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”.
 

„Expoziția se extinde pe două paliere educaționale și artistice. De altfel, expoziția a plecat de la mesajul profesorul către învățăceii săi. Desenul în fond este ideea de la care poate decodifica artistul, care își transpune ideile creatoare. La multe dintre desene am recunoscut autorul. Florin Stoiciu știe multe despre oameni, de aceea a reușit să-i portretizeze fidel. Fiecare portret va fi dăruit de autor celui portretizat“, a declarat directorul Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu.

Acum Doina Păuleanu prezintă fiecare artist expozant.


Citește și:

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeul de Artă Populară Constanța amână concursul pentru supraveghetor muzeu

17 Sep 2020 508

Expoziția „Maestrul și discipolul”, pe simezele Muzeului de Artă

10 Sep 2020 2374

Destinații de week-end cultural Un celebru sculptor cu origini dobrogene expune, în premieră, la Muzeul de Artă

08 Aug 2020 2379

#DobrogeaDigitală - „Figuri în filigran”, de Pericle Martinescu Curioasele aventuri spirituale ale artistei Magdalena Rădulescu, fiică a unui mare avocat constănțean

05 Aug 2020 1336

Prin muzeele de artă ale Dobrogei Expoziția „Revelație” pe simezele constănțene

04 Aug 2020 2095

Noile lucrări intrate în patrimoniul Muzeului de Artă Constanța pot fi admirate de astăzi

25 Jun 2020 1782

Expoziție la Muzeul de Artă Constanța

23 Jun 2020 1552

Oferta muzeelor de artă dobrogene

09 Jun 2020 1981

Lupta pentru Colecția Dinu și Sevasta Vintilă. Lipsește expertiza. Cazul, în atenția vicepreședintelui Curții de Apel Galați

05 Jun 2020 1110

Procesul privind Colecția Dinu și Sevasta Vintilă, repus pe rol. Ce se va discuta la următorul termen

29 May 2020 1408

#ConstantaEsteBine Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa, despre cum va arăta o vizită la muzeu după 15 mai

06 May 2020 2990

RAJA SA a repus în funcțiune fântânile arteziene din Constanța

23 Apr 2020 1236

Ce calificativ a primit la evaluarea anuală managerul Muzeului de Artă Populară Constanța (document)

04 Apr 2020 2497

Doina Păuleanu, singurul manager de 10 al unei instituții de cultură din subordinea CJC (documente)

31 Mar 2020 1873

Doina Păuleanu, de veghe la patrimoniul cultural tomitan

29 Mar 2020 3196