Cultura

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

La această oră, la Muzeul de Artă din Constanța are loc vernisajul expoziției experiment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, aparținând renumitului artist plastic și profesor universitar Florin Stoiciu.
 
Organizatoarea evenimentului este chiar soția acestuia, drd. Anastasia Stoiciu.
 
Incursiunea in acele 4 sali care gazduiesc expoziția începe cu portretele realizate de Florin Stoiciu. Alături de cele 30 de portrete realizate de Florin Stoiciu au răspuns provocării de a expune chiar cei portretizați - graficieni, pictori, sculptori, membri ai Academiei Române, profesori de liceu, profesori universitari, personalităţi din muzică - despre care prea puţini ştiu că toată viaţa au lucrat şi în domeniul artelor vizuale -, dar care se metamorfozează ei înşişi în artişti.
 
Cotidianul ZIUA de Constanța a oferit ocazia cititorilor să-i cunoască pe fiecare în parte din cei 30 de expozanți, care vin la Constanța atât cu lucrări pe pânză, cât și sculptură.
 
La vernisaj sunt prezenți marea majoritate a celor portretizați.

UPDATE 3:

„Sunt bucuros să expun alături de tine Florin Stoiciu“, a punctat Aurel Bulacu.


UPDATE 3:
 

„Pentru mine a fost un demers greu de gestionat. După un un an de muncă realizezi în ultimul moment că ai nevoile de etichete.  Multumesc domnului Aurel Bulacu cel care m-a îndrumat în școală, apoi în facultate dl Mircia Dumitrescu. E prima dată când Nicu Covaci expune în România. La Constanța, este singurul muzeu care ne permite să expunem într-o asemenea anvergură“, a dezvăluit Florin Stoiciu.

UPDATE 2: 

„Ultima sală e considerata sala maeștrilor, pentru că acolo expun cei doi membri ai Academiei Române - Mircia Dumitrescu și Eugen Mihăescu. Este un regal artistic din care ne putem înfrupta cu toții“, a mai spus Doina Păuleanu.


UPDATE 1.  Directorul Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu, a scos în evidență implicarea cotidianului Ziua de Constanța in organizarea vernisajului expoziției experiment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”.
 

„Expoziția se extinde pe două paliere educaționale și artistice. De altfel, expoziția a plecat de la mesajul profesorul către învățăceii săi. Desenul în fond este ideea de la care poate decodifica artistul, care își transpune ideile creatoare. La multe dintre desene am recunoscut autorul. Florin Stoiciu știe multe despre oameni, de aceea a reușit să-i portretizeze fidel. Fiecare portret va fi dăruit de autor celui portretizat“, a declarat directorul Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu.

Acum Doina Păuleanu prezintă fiecare artist expozant.

Citește și:

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeul de Artă Populară Constanța suspendă orice activitate cu publicul

12 Mar 2020 556

Călătorie în timp, la Muzeul de Artă Populară din Constanța

10 Mar 2020 1728

Cvartet fotografic la Muzeul de Artă

05 Mar 2020 1754

Lansarea cărții „In giro per l’Italia in 14 tappe” a creat o deosebită seară în stil italian la Muzeul de Artă (galerie foto)

03 Mar 2020 1214

Ateliere dedicate Mărţişorului, la Muzeul de Artă Populară

17 Feb 2020 1799

„Ecouri” - vernisaj la Muzeul Naţional al Marinei Române

14 Feb 2020 1511

Scoarţe româneşti din patrimoniul Muzeului de Artă Populară Constanţa

12 Feb 2020 2014

Îndeplinind toate criteriile, nu puţine la număr, Muzeul de Artă Populară Constanţa a fost acreditat de Ministerul Culturii

10 Jan 2020 1448

Muzeul de Artă Populară Constanţa a fost acreditat de Ministerul Culturii

09 Jan 2020 1576

Obiceiuri de Anul Nou - predicţii de sănătate şi bunăstare în vechile practici populare

31 Dec 2019 1861

Pictură și tapițerie aparținând unor creatori contemporani, într-o expoziție recent deschisă la Muzeul de Artă din Constanța

18 Dec 2019 867

Nașterea Mântuitorului - tematica lunii decembrie la Muzeul de Artă Populară Constanța

17 Dec 2019 1196

„Colinde vizuale”, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

14 Dec 2019 1022

Agenda de spectacole a acestui weekend, la Constanţa

14 Dec 2019 2116

Concert vocal-instrumental festiv, la Muzeul de Artă din Constanța

13 Dec 2019 1587