LIVE VIDEO+TEXT Volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“, lansat la Biblioteca Județeană IN Roman din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Lansare de carte. Foto: facebook/Biblioteca Județeană ConstanțaUniunea Armenilor din România – Sucursala Constanţa organizează o lansare de carte astăzi, 18 iunie 2022, de la ora 11.00 la Biblioteca Județeană IN Roman din Constanța.

Volumul ce este lansat este „Agatha Nicolau - Din Dragoste“ coordonat de Anaid Tavitian.

În cadrul acestui eveniment vorbesc despre acest volum dr. Mihaela Corina Apostoleanu, Steliana Bajdechi, dr. Liviu Merdinian - președintele Uniunii Armenilor din România - Sucursala Constanța. Dr. Corina Mihaela Apostoleanu spune că a fost impresionată de stilul ambelor autoare, care merg foarte bine împreună și se completează. 

„Am obsevrat ironia fină cu care Agatha Nicolau privește acea perioadă. Această ironie străbate paginile care povestesc despre primele etape ale vieții. Dintre roluri greu alegi unul. Toate vorbesc despre talentul pus de Agatha Nicolau pe scenă. Anaid Tavitian a spus că această carte a fost scrisă din dragoste“ - a precizat Corina Mihaela Apostoleanu. 

„Sala de festivități este plină cu admiratori ai lui Anaid Tavitian, oameni de cultura, veniți sa fie aproape de legende ale teatrului romanesc. Este un volum cu date personale, date artistice ale actritei Agatha Nicolau, prietenă de o viață a lui Anaid Tavitian. Cele doua autoare și au dorit de fapt sa transmită emoție“ - a mai precizat Corina Apostoleanu. 


Corina Apostoleanu se arata emoționată de stilul intervievator al lui Anaid și stilul vivace al Agathei Nicolau, completandu-se foarte bine. 

2Cartea este importanta și pentru cei prezenți, și pentru cei din generațiile următoare. Pentru ca este o carte care interesează și va interesa întotdeauna7 - a mai menționat Corina Apostoleanu. 

Steliana Bajdechi spune la rândul ei ca este prietena cu Anaid și știe ca toate cele sase cărți ale ei sunt despre trecut, dar su despre viitor. Ca prețuiește oamenii de cultură. Despre aceasta ultima carte spune ca este ca un roman de dragoste pentru teatru.

Steliana Bajdechi îi mulțumește lui Anaid Tavitian pentru invitația de a participa la eveniment. 

„Am avut plăcerea de a cunoaște cărțile lui Anaid înainte de a fi tipărite. Toate cele șase cărți sunt despre trecut, un trecut pe care Anaid știe să îl reconstituie foarte bine. Sunt cărți despre trecut, dar pentru viitor. Pentru a ști noi toși și generațiile viitoare ce s-a întâmplat“ - a precizat Steliana Bajdechi.  

"Pentru doamna Agatha Nicolau teatrul înseamnă dragoste. Și ce dovada mai mare de dragoste pate fi decât  prezenta dv numeroasa in sala". - a precizat Anaid Tavitian. 


Agatha Nicolau poveste ca totul a pornit de la un telefon de la "spiridușul intelectual" Anaid care i a propus sa își scrie memoriile. Și a acceptat pentru orașul Constanța este locul în care s a remarcat ca actrița, a născut, s a realizat artistic, locul în care atâtea etnii trăiesc în pace și armonie. Așa că a răspuns propunerii spiridușului intelectual și s a pus pe scris în timpul pandemiei. Ii mulțumește în mod deosebit lui Anaid Tavitian pentru ca a impulsionat-o sa își pună viața pe hârtie.
Invitații vor asista și la un recital susținut de studenți ai Universității Ovidius Constanța, facultatea de Arte, clasa prof. Vasile Gherghilescu, lector Clara Ghiuvelechian, asistent Daniela Dumitrescu. 

Vor interpreta studenții Betty Blumetti, Tudor Ciobotea, Marius Costea, Laurențiu Cotan, Andreea duță, Teodora Parpală, Leticia Țuțuianu, Constantin Stoichiță și Ștefania Trofin. 


Evenimentul este prezentat de actorul Dan Cojocaru. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La mulți ani, Lică Gherghilescu! Fondatorul Teatrului pentru Copii și tineret „Căluțul de mare” Constanța împlinește 62 de ani

07 Mar 2023 1205

„Am scris acest volum pentru a salva memoria actorului” Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării unei lucrări scrise în amintirea lui Vasile Cojocaru

24 Feb 2023 746

LIVE VIDEO-TEXT Volum despre memoria actorului Vasile Cojocaru, lansat la Universitatea „Ovidius” Constanța, în Sala Senatului (FOTO)

24 Feb 2023 1146

Constanța culturală Emoție și prieteni, la evenimentul editorial prilejuit de apariția volumului „Agatha Nicolau - Din Dragoste“

20 Jun 2022 1668

Volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“, lansat la Biblioteca Județeană IN Roman din Constanța

15 Jun 2022 1166

Constanța culturală Expoziție și evocări emoționante a unor armeni de seamă din Constanța (galerie foto)

13 Jun 2022 2214

Constanța culturală La mulți ani, draga noastră Anaid!

11 Jun 2022 1535

LIVE TEXT. Constanța Volumul „O viață așa cum s-a nimerit”, de Virgil Andriescu, lansat la Sala Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski (GALERIE FOTO)

13 May 2022 2441

#Dobrogea 143 Meritul dobrogean pentru Grigore Sălceanu. Operele lui Grigore Sălceanu jucate pe scena teatrului constănțean

25 Nov 2021 2308

#citeșteDobrogea Despre Acterian Arșavir-Nazaret, omul supranumit „martorul secolului“

27 Aug 2021 2892

In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanța „Era un ziarist cu o cultură solidă, iubea și respecta limba română, iubea oamenii!“

21 Aug 2021 2455

#citeșteDobrogea Personalități dobrogene marcante în domeniul literar - George Acsinteanu, Maria Eugenia Acterian (Georgescu), Wally Alexandrescu

10 Aug 2021 2572

Eveniment cultural inedit la Parohia Bisericii Armene din Constanța. În prim-plan cunoscutul teatrolog Anaid Tavitian

24 Jun 2021 3028

S-a stins un important regizor al Teatrului Dramatic constănțean!

23 Jun 2021 4160

Constanța. Astăzi este ziua de naștere a cunoscutului teatrolog Anaid Tavitian

12 Jun 2021 3068