"Mireasa de imprumut", o piesa cu zambet

Teatrul pentru Copii si Tineret si-a imbogatit repertoriul cu o noua piesa de teatru. "Mireasa de imprumut" de Astrid Lindgren este o piesa dedicata adolescentilor. Regia si scenografia spectacolului sunt semnate de catre Mihai Constantin Ranin.

"Mireasa de imprumut" este o piesa savuroasa, care destinde si amuza, avand ca tema dragostea. Costumele vesele inspirate din lumea circului, precum si redingotele si rochiile secolului XIX, la care se adauga si interpretarea actorilor, fac din "Mireasa de imprumut" un spectacol care se adreseaza nu numai adolescentilor, dar si adultilor. "Arta este obligata sa fie sa fie optimista si trebuie sa prezinte povesti placute sau care au o perspectiva placuta", este de parere regizorul M. C. Ranin de la Teatrul "Tony Bulandra" din Targoviste. Acesta a dorit ca romantismul pe care il aduce acest spectacol sa fie o alternativa la violenta verbala sau fizica care a ajuns sa se instaureze viata tinerilor. "Teatrul, ca gen de spectacol trece prin momente dificile. Sunt sigur ca publicul tanar este responsabil de ce se va intampla in viitor", a precizat regizorul. Pe langa viziunea regizorala originala, acest spectacol ii aduce alaturi pe scena atat pe actorii constanteni cat si pe cei de la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste. Actrita Diana Cheregi, in rolul matusii i-a adunat in jurul sau pe Magdalena Nicola si Daniel Minciuna (actori ai teatrului constantean) si pe Sebastian Balasoiu si Ana-Maria Oglinda de la institutia din Targoviste. Despre colaborarea cu tinerii actori, aceasta a declarat: "Important e ca ceea ce ne-am propus s-a intamplat. Copiii din scena sunt minunati". Ana-Maria Oglinda, actrita teatrului "Tony Bulandra" , desi este constanteanca, debuteaza pentru prima data pe scena de acasa. Aceasta s-a aratat interesata de a continua colaborarile cu teatrul constantean, o reintoarcere acasa sub aspect profesional fiind de neconceput pentru tanara actrita. Aceasta nu este la primul rol pe care la-a jucat intr-o piesa pentru tineret. Nu acelasi lucru se poate despre colegul sau, Sebastian Balasoiu. "Este prima data cand joc la copii, iar reactiile lor sunt uimitoare, total diferite de cele cu care sunt eu obisnuit. Este o experienta noua si fascinanta pentru mine sa dialoghez cu copiii", a marturisit actorul. "Mireasa" este invitata acasa, in Suedia Pentru ca in acest an se implinesc o suta de ani de la nasterea scriitoarei Astrid Lindgren, Teatrul de Copii si Tineret Constanta este invitat de Institutul Cultural Suedez in tara de origine a spectacolului. "Dorim sa-i surprindem chiar si pe suedezi. Pentru ei «Mireasa de imprumut» este un vodevil contemporan. In schimb, eu i-am dat parfumul anilor 1900 ceea ce ii va intoarce pe suedezi la vremurile bune de altadata", a declarat cel care a montat piesa de teatru. "Mireasa de imprumut" este un spectacol care se adreseaza unui public tanar si extrem de critic. Rolul sau este acela de a aduce buna dispozitie si de a-i introduce pe spectatori intr-o atmosfera plina de romantism, dar si de umor.

Scris de: {autor}M.S. {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 521

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 623

„Muzicanții din Bremen”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

18 Feb 2024 585

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 908

Documentar proiectat la Muzeul de Artă Constanța pentru celebrarea a 107 ani de la nașterea lui Oleg Danovski

07 Feb 2024 626

18 ani petrecuți la Teatrul Dramatic Constanța In memoriam Ion Maximilian, regizorul atras spre comedie „atât de gena paternă, cât și de natura sa psihică”

19 Jan 2024 783

Un nou proiect pregătit de Teatrul de Stat Constanța Regizorul Andrei Șerban face parte din echipa care va pune pe scenă o piesă de a lui Shakespeare (GALERIE FOTO)

07 Jan 2024 1220

Doliu pe scena culturală şi nu numai! „S-a stins o voce puternică într-un spațiu fundamental pentru societate- cultura“

02 Jan 2024 1514

In memoriam Paul Barbăneagră, regizorul din Tulcea, cu activitate desfășurată în Franța

12 Oct 2023 1156

Gheorghe Vitanidis, nume important în breasla regizorilor, născut la Mangalia

29 Sep 2023 1184

Veteranii Michael Mann și Luc Besson participă la Festivalul de Film de la Veneţia

31 Aug 2023 1033

Andrei Ungureanu, al treilea câștigător al concursului ZIUA de Constanța și florăria Prima Donna Flower Shop. Cadou înmiresmat pentru ziua fiicei sale!

28 Aug 2023 1038

A decedat la Constanța Florin Orezeanu, regizorul ce a activat pentru televiziunea de pe litoral, TV Neptun

27 Jul 2023 1569

Maria Magiru și Lică Gherghilescu, propuși pentru tilul de Cetățean de Onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

20 Jul 2023 1346

Decor ca în filme. „Miresica noastră!“ Cununia religioasă pentru fosta gimnastă Cătălina Ponor, care și-a și botezat fiul (GALERIE FOTO)

09 Jul 2023 7762