Cultura

Moment foarte important în istoria Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“!

O veste foarte importantă pentru constănţeni a trecut neobservată, deşi ea ne priveşte pe toţi, fiind vorba despre viitorul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman“ Constanţa.
 
Aşadar, dr. Corina Apostoleanu, directorul instituţiei, anunţa că proiectul „De la regional, la naţional: reviste dobrogene ale României Mari, în perioada interbelică“, propus de bibliotecă, a câştigat finanţarea din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
 
„Proiectul se va derula în perioada iunie-noiembrie 2018 şi are ca obiective majore prezervarea digitală şi promovarea patrimoniului cultural dobrogean, prin intermediul mediilor electronice. Proiectul se desfăşoară sub egida «Anului Centenar» şi va avea ca rezultat direct digitalizarea unei valoroase colecţii de reviste dobrogene, ce va putea fi consultată de utilizatori, online. De asemenea, proiectul include şi realizarea unui volum bibliografic“, se mai preciza în comunicat.
 
Ieri, Corina Apostoleanu declara, pentru ZIUA de Constanţa, că mai multe amănunte legate de acest proiect vom avea ocazia să aflăm cu prilejul conferinţei de presă ce va fi organizată la sfârşitul lunii noiembrie, când se încheie proiectul. „De altfel, vom avea de parcurs mai multe etape legate de acest proiect, care includ diverse activităţi, aşa încât vom avea ocazia să discutăm şi la Noaptea Bibliotecilor, de pe 29 septembrie, iar pe la mijlocul lunii octombrie vom organiza o masă rotundă“.
 
Odată cu implementarea acestui proiect, Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman“ se alătură instituţiilor de elită cum sunt Biblioteca Digitală a Bucureştilor (Dacoromanica) sau Biblioteca Digitală BCU Cluj (unele dintre cele mai accesate), ca să nu mai vorbim de alte câteva biblioteci judeţene.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Mihai Eminescu – omul deplin al culturii românești”

13 Jan 2019 359

Imagini de la eveniment. Jurnalistul Traian Brătianu își lansează cartea la Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ din Constanța (galerie foto)

26 Oct 2018 606

Despre China, filosofia și umorul asiatice, în cea mai recentă carte a lui Traian Brătianu

25 Oct 2018 458

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Tonitza" vă invită la expoziția „Copilul şi marea"

21 Oct 2018 682

Carte semnată de Constantin și Claudiu Vitanos, lansată la Constanța „În Dobrogea, încă mai simți existența lui Dumnezeu“

01 Oct 2018 1168

Start! CicloBiblio 2018 pornește din fața Bibliotecii Județene „I.N. Roman”

14 Aug 2018 544