Moment foarte important în istoria Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“!

O veste foarte importantă pentru constănţeni a trecut neobservată, deşi ea ne priveşte pe toţi, fiind vorba despre viitorul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman“ Constanţa.
 
Aşadar, dr. Corina Apostoleanu, directorul instituţiei, anunţa că proiectul „De la regional, la naţional: reviste dobrogene ale României Mari, în perioada interbelică“, propus de bibliotecă, a câştigat finanţarea din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
 
„Proiectul se va derula în perioada iunie-noiembrie 2018 şi are ca obiective majore prezervarea digitală şi promovarea patrimoniului cultural dobrogean, prin intermediul mediilor electronice. Proiectul se desfăşoară sub egida «Anului Centenar» şi va avea ca rezultat direct digitalizarea unei valoroase colecţii de reviste dobrogene, ce va putea fi consultată de utilizatori, online. De asemenea, proiectul include şi realizarea unui volum bibliografic“, se mai preciza în comunicat.
 
Ieri, Corina Apostoleanu declara, pentru ZIUA de Constanţa, că mai multe amănunte legate de acest proiect vom avea ocazia să aflăm cu prilejul conferinţei de presă ce va fi organizată la sfârşitul lunii noiembrie, când se încheie proiectul. „De altfel, vom avea de parcurs mai multe etape legate de acest proiect, care includ diverse activităţi, aşa încât vom avea ocazia să discutăm şi la Noaptea Bibliotecilor, de pe 29 septembrie, iar pe la mijlocul lunii octombrie vom organiza o masă rotundă“.
 
Odată cu implementarea acestui proiect, Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman“ se alătură instituţiilor de elită cum sunt Biblioteca Digitală a Bucureştilor (Dacoromanica) sau Biblioteca Digitală BCU Cluj (unele dintre cele mai accesate), ca să nu mai vorbim de alte câteva biblioteci judeţene.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 255

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 316

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 483

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 591

Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului, marcată de Biblioteca Județeană Constanța

06 Apr 2024 403

Expoziție cu ocazia Zilei Internaționale a Rock and Roll-ului la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO)

05 Apr 2024 391

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 723

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 379

Angajații din cadrul MINA Constanța, Muzeului de Artă, Muzeului de Artă Populară și Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” declanșează, azi, greva japoneză. Ce revendicări au

04 Apr 2024 555

Manageri la raport Ce note au primit directorii instituţiilor de cultură din Constanţa? (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 609

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 557

Arta goblenului! “Pictură” cu acul, la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 454

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 663

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța Trei seri de conferințe Dilema la malul mării. Care este tema acestei ediții

26 Mar 2024 603

LIVE TEXT Vernisaj despre fotografiile lui Virgil Nicolau la MINA Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 742