Muzeul de Artă Constanța organizează o sesiune de comunicări științifice cu caracter internațional

Sursa foto: Muzeul de Artă Constanța

Muzeul de Artă Constanța organizează, în perioada 26–27 mai 2023, Sesiunea Internațională de Comunicări Cultural – Științifice cu tema Realism și alegorie în creația artistică”. Evenimentul va cuprinde susținere de lucrări științifice în domeniul Artelor Vizuale, vernisajul unei expoziții și vizitarea Muzeului de Artă Constanța și a Muzeului de Sculptură „Ion Jalea”.
 
Deschiderea evenimentului va avea loc în ziua de 26 mai 2023, la ora 10.00, prin alocuțiunea directorului Muzeului de Artă Constanța, dr. Lelia Pîrvan-Rus, urmată de un Concert vocal instrumental, cu lucrări din creațiile compozitorilor Julian Cochran, Pietro Mascagni, Ermano Wolf-Ferrari, Frédéric Chopin, Jules Massenet, Antonin Dvořák, Paul Constantinescu, susținut de lect. univ. dr. Andreea Bratu, lect. univ. dr. Anca Stana și lect. univ. dr. Mirela Voicu, cadre didactice la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.
 
Prima zi a Sesiunii Internaționale de Comunicări Cultural – Științifice va fi organizată în două sesiuni plenare cu prezentare de lucrări științifice în domeniul artelor vizuale. Acestea vor fi urmate de un tur ghidat pentru participanții la eveniment. De la ora 16.00 va avea loc vernisajul expoziției In memoriam Vasile Stoica (1889–1959) – diplomat român”, curatoriată de Acad. Ioan Opriș.
 
Pe data de 27 mai 2023, a doua zi a evenimentului, vor avea loc trei sesiuni plenare de comunicări științifice în domeniul artelor vizuale, urmate de vizitarea Muzeului de Sculptură „Ion Jalea”.
 
Participanții la eveniment sunt angajați în muzee de pe teritoriul României, precum și cadre didactice universitare din România și din Republica Moldova. Vor fi reprezentate la eveniment instituțiile: Complexul Muzeal Național Moldova, Iași; Muzeul Național al Literaturii Române Iași; Muzeul Municipal Câmpulung Muscel; Muzeul Național de Artă al României, București; Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea; Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța; Muzeul de Artă Constanța; Biblioteca Academiei Române București – Direcția de stampe; Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Universitatea București; Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinău, Republica Moldova; Universitatea de Arte „George Enescu” Iași; Universitatea Națională de Arte București și Universitatea „Ovidius” Constanța.
 
Evenimentul se vrea a fi un omagiu adus sculptorului Ion Jalea, anul acesta împlinindu-se 40 de ani de la trecerea în neființă a sculptorului dobrogean, care a donat lucrările sale Muzeului de Artă Constanța, peste 200 de opere de artă semnate de artist făcând astăzi parte din patrimoniul muzeului constănțean, majoritatea regăsindu-se la una dintre secțiile acestuia – Muzeul „Ion Jalea” din Constanța.
 
Citește și:
Eveniment cultural de neratat! Pictori bucureșteni la Muzeul de Artă Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeul de Artă Populară Constanța Tradiții populare în Postul Mare - „Sâmbăta Ursului”

20 Apr 2024 386

„Tradiții pascale la români. Încondeierea ouălor”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

19 Apr 2024 363

Copii de grădiniță au participat la un atelier de pictură, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

17 Apr 2024 462

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 789

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 456

Istoria Dobrogei Vasile Canarache - personaj de legendă. Despre moştenirea istorică lăsată la Constanța

12 Apr 2024 2591

Workshop la Muzeul de Artă Constanța dedicat Zilei Mondiale a Artei

12 Apr 2024 362

Vânătoare de comori cu tematica „Simboluri pascale” la Muzeul de Artă Populară Constanța

12 Apr 2024 374

Muzeul de Artă populară Constanța Tradiții populare legate de Postul Mare

11 Apr 2024 417

La Muzeul Național de Istorie a României Expoziția „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens” își prelungește perioada de vizitare

10 Apr 2024 571

Expoziția „Constanța anilor `60, `70, `80 – Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice”, prin ochii lui Radu Cornescu. „Am vrut să arăt tinerilor cum s-a clădit Constanța modernă” (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 884

Muzeul de Artă Populară Constanța Semnificația „Miezului Păresimilor”. Iată ce înseamnă

10 Apr 2024 459

Muzeul Național de Istorie a României Lansarea atelierelor educaționale din cadrul proiectului „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști”

06 Apr 2024 425

Expoziția „Constanța Anilor '60, 70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice”, la Muzeul de Artă Constanța

05 Apr 2024 632

Angajații din cadrul MINA Constanța, Muzeului de Artă, Muzeului de Artă Populară și Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” declanșează, azi, greva japoneză. Ce revendicări au

04 Apr 2024 560