Ni se duc valorile. S-a stins o mare actriţă a filmului şi teatrului românesc

Actrița Monica Ghiuță a încetat din viață la două zile după ce aniversase 79 de ani, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook Actori, Iubire, Artişti.

Monica Ghiuță s-a stins din viață pe 28 iulie 2019 și a fost înmormântată pe 30 iulie 2019 la Cimitirul Bellu Catolic din Bucuresti.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Era născută pe 26 iulie 1940, la Câmpulung Moldovenesc.

Biografie 

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorului George Mărutză.
Filmografie 
Vremea zăpezilor (1966)
Subteranul (1967)
Doi bărbați pentru o moarte (1969)
Decolarea (1971)

Cu mîinile curate (1972) - soția lui Patulea
Tată de duminică (1975)
Toamna bobocilor (1975) - Silvia

Dincolo de pod (1976) - Podărița
Iarna bobocilor (1977) - Silvia
Să umplem Pământul cu visuri (film TV, 1977)
Ciocolata cu alune (1978)
La răscrucea marilor furtuni (1980)
Bietul Ioanide (1980) - dublaj voce Cati Zănoagă
Iată femeia pe care o iubesc (1981)
Ștefan Luchian (1981)
Totul pentru fotbal (1982) - soția fotbalistului Dobre
Raliul (1984)
Neînțelegerea (film TV, 1991)
E pericoloso sporgersi (1993) - mama Cristinei
Începutul adevărului (Oglinda) (1994) - soția mareșalului Antonescu
Dark Angel: The Ascent (1994) - Nun
A részleg / The Outpost (1995)
În fiecare zi e noapte (1995) - Doamna Georgescu
Une mere comme on n'en fait plus (1997) - Mme Augier
Faimosul Paparazzo (1999)
Triunghiul Morții (1999)
Proprietarii de stele (2001)
Binecuvântată fii, închisoare (2002)
Filantropica (2002) - Mama
Logodnicii din America (2007) - Eliza
Cocoșul decapitat (2008) - Contesa Filality
Viața mea sexuală (2010)
Umilință (2011) - Bătrâna 1
Carmen (2012) - mama lui Puiu
Unsere große Zeit (2012)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu la Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare! „Plecarea sa dintre noi lasă un gol“ (galerie foto)

14 Sep 2020 1469

Doliu în lumea teatrului românesc. Un celebru regizor s-a stins din viață

10 Jan 2020 1349

Doliu în teatrul românesc! Un cunoscut actor s-a stins din viață

14 Nov 2019 1312

Doliu în lumea teatrului! S-a stins din viață regizoarea Cătălina Buzoianu

03 Aug 2019 1702

Doliu în lumea teatrului

11 Jul 2019 1294

Lumea filmului în doliu. Un cunoscut actor și regizor s-a stins din viață

17 Apr 2019 1227

Doliu în lumea teatrului românesc. O actriță cunoscută s-a stins din viață

17 Feb 2019 1448

Doliu în lumea teatrului! Un regizor şi fost director de teatru s-a stins din viaţă

21 Aug 2018 1855

Doliu în lumea filmului din România. O cunoscută actriță s-a stins din viață

06 Jul 2018 3951

Doliu în cinematografia românească. A murit regizorul Lucian Pintilie. Avea 84 de ani

16 May 2018 2570

Doliu în teatrul românesc! O actriță a Teatrul Naţional Bucureşti a murit la 49 de ani

03 Sep 2017 4151

Lumea teatrului românesc este în doliu. A murit la 69 de ani

30 Nov 2016 3343

Teatrul românesc, în doliu Ne-a părăsit regizorul de teatru şi film Nae Cosmescu

19 Jun 2016 1981

Teatrul "Oleg Danovski" în doliu! Un maestru de sunet a murit la numai 43 de ani!

15 Mar 2016 5951

Doliu în lumea teatrului A trecut în nefiinţă actriţa Margareta Pogonat

12 May 2014 1574